Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyöngyöm10

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Utasbiztonság 2012.08.08 08:40:10
Péter Érdről tartott Budapestre, amikor a beérkező vonat elrobogott a várakozók előtt, majd az állomás után kb. 200 méterrel megállt. Itt várakozás után visszatolatott, s felvette az utasokat. Beküldőnk nem érti, hogy hogyan alkalmazhatnak ilyen mozdonyvezetőt, ráadásul a…..
Még augusztusban a tóvároskerti megállónál kiesett egy ötvenéves nő a gyorsvonatból, s hiába vitték mentőhelikopterrel kórházba, másnap belehalt a sérüléseibe. A MÁV Zrt. vizsgálatot indított, s kiderült, a vonat nyitott ajtóval közlekedett, s a tragédia oka műszaki…..
Nándor mai levelében egy késéssel végződött útjáról írt, melyet elvileg a MÁV-nak címzett. Ez még nem is lenne extra, de olyan ékesszólással teszi ezt, amiről felsejlik előttem a Markos-Nádas duó egykor szebb napokat látott katonaság témájú előadássorozata. A levelet mindenképpen érdemes elolvasni,…..
gyöngyöm10 2011.07.25 23:29:33
@ZBR: Ha már ennyire odavagy a vasuttal, mi van az 1-es fővonallal? Ott folyamatosan felújítás van, mert annyi pénzt lenyúlnak, hogy egyszer nem tudják becsületesen megcsinálni. Elég sokat utazom azon a vonalon, felháborító, hogy szinte egy nap nem telik el késés nélkül. Mivel volt belátásom a régi forgalmisták munkájába, már rég rájöttem, hogy a mostaniak alkalmatlanak a munkájuk ellátására. Már vonatot se kell nekik meneszteni, már semmit nem akarnak csinálni. Nemrég volt egy áramkimaradás Győrben, két óra múlva indult meg a forgalom. Hát ez régen nem volt. Hazajöttünk Velencéből úgy, hogy Nagykanizsáig egy perc késése nem volt a vonatnak. Onnan Budapestig 50 perc késést szedett össze. Szóval ez a vasút egy nagy szar, meg az emberek is, akik ott dolgoznak a forgalomnál, meg persze akik a kényelmes székekben ülnek.
gyöngyöm10 2011.07.27 11:35:53
@Ahtram: Mit vársz tőle. Lesír róla, hogy valami buzi mávos, aki nagyon okosnak hiszi magát. Valószínű azért tart itt a MÁV, mert ilyenek dolgoznak ott.
gyöngyöm10 2011.07.27 11:57:58
@ZBR: Lehet, hogy össze-vissza írok, de az a lényegen nem változtat.
Igen, folyamatos felújítás. Csak Budapest-Biatorbágy viszonylatban nézzél már utána, hogy hányszor volt az elmúlt időben. Ja, és persze ha nem nyúlnák le a pénzt, akkor végre egyszer megtudnák csinálni úgy, hogy legalább két évig ne kelljen hozzányúlni.

A tatabányai térségben sem lopnak naponta kábelt, úgyhogy ez sem nyert. Nem tudom hallottad e már azt a szót, hogy dízelmozdony, amivel régebben áramkimaradás esetén megoldották két állomás között a vonatközlekedést. Ha még ez a forgalmász bűne, akkor te aztán tényleg tudsz, mert talán ilyen esetben neki kéne intézkedni. Persze tudom, hogy ott van a menetirányító, de mint régebben, talán most is lehet nemet mondani neki, főleg akkor, ha három dízelmozdony-mozdonyvezetőstől ott áll az állomáson.

Lehet, hogy a Venezia EN Nagykanizsa felé jön?
Imre a gyorsbeküldőn írta meg nekünk a panaszát. Őrbottyánban lakik 10 méterre a vasúttól. Nyilván hozzászokott már a vonatokhoz, az ezzel járó zajhoz, de most kivágtak egy darabot a sínből, hogy a dilatációs hézagot módosítsák. A sínek is, mint a legtöbb anyag, a nagy…..
gyöngyöm10 2011.07.25 22:59:54
@Hiperlajhár: Már loptak mozdonyt is, csak ellett tusolva, hogy nem igaz.