Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tfilgol

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig valahogy úgy képzeltem el a Nagy-Magyarországot visszasíró Wass Albert-fan bőgatyás szubkultúra képviselőit, hogy ha valami fontos nekik, akkor a szép magyar nyelv ápolása biztosan az. Mert ugyan hogy is lehetne kipicsázni a románokat Erdélyből, ha minimumként nem beszéljük…..
Azt gondolom, hogy a fokozódó menekültügy egyre fontosabb témává válik akár a kocsmai beszélgetésekben is. Vannak, akik elpoénkodják, vannak akik hasznot akarnak húzni belőle, vannak, akiket nem érdekel és vannak, akik átélik. Az biztos, hogy mindannyiunk élete radikális…..
A Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán az RTL Klub állítólag embertelen körülmények között várakoztatta a tehetségkutató versenyzőit – legalábbis ezt állította egy szombathelyi kötélugró csapat vezetője, Bánhegyi Attila a Nyugat.hu-nak. A hírek hallatán mi is…..
Egy egészséges zsidózásra mindig van alkalom. Ürügy pedig bőven akad. A legutóbb az, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szeptembertől bevezeti "a holokauszt és emlékezete" című tárgyat. A kommentáradat pedig a legsötétebb korszakokat felidézően indult be. Szívesen…..
Egy kis adalék a halálbüntetésről indult vitához. Nem gondoljuk, hogy ez eldöntené a vitát - pro vagy kontra. De ki tudja? A poszt végén ön is szavazhat...
Tfilgol 2015.05.22 14:29:33
@Csak kérdezek...:
Én kérek elnézést! :-)
A többi kérdésedre nem válaszoltam, mert nincs vele különösebb vitám.

Ha jól értem azt állítod, hogy észérvek alapján nem létezik/létezhet/létezett olyan súlyos bűncselekmény amiért el lehet venni egy ember életét?
Tfilgol 2015.05.22 15:07:25
@Csak kérdezek...:
"De ez az én véleményem, nem kinyilatkoztatás, csak egy a sok közül, viszont hajlandó vagyok róla vitatkozni."

Akkor én vitatkoznék, vagy inkább kérdeznék valamit ami lehet, hogy már kissé filozofikus de szerintem pont itt van a lényeg.
Mi tesz emberré egy embert?
Szerintem ebben a kontextusban az "ember" nem egy faj, nem egy genetikailag a DNS alapján meghatározható élőlény, hanem több.
Az én eszem szerint az emberiség ellen elkövetett háborús bűnösök, a többszörös visszaeső sorzatgyilkosok, a pedofil gyilkosok, az előre megfontoltan aljas indokból nyereségvággyal gyilkoló egyének a tettük elkövetése pillanatától már nem emberek.
Emberi DNS-el rendelkező élőlények, akiktől a lehtő legrövidebb úton meg kell szabadulni, meg kell ölni őket.
Nem érzelmi vagy vallási alapon, hanem észérvek alapján.
Szerintem ebben hatalmas többségű társadalmi konszenzus van.
Ezeket a lényeket MIÉRT NE öljök meg, miért ne vonjuk ki örökre és mágváltoztathatatlanul a társadalomból?
Milyen észérv alapján?
Tfilgol 2015.05.22 15:38:44
@Csak kérdezek...:
Ebben nem vitatkozok veled, szerintem sem vagyunk állatok.
Az állatok valóban nem szolgáltatnak igazságot és nem is büntetnek.

De a kérdésemet mégegyszer felteszem:
Ezeket a lényeket MIÉRT NE öljök meg, miért ne vonjuk ki örökre és mágváltoztathatatlanul a társadalomból?
Milyen észérv alapján?
AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI – NAGYON IGAZ!!! (A közösségi oldalakon időnként felbukkanó, a "régen minden jobb volt" közhelyes nosztalgia-érvelésekkel teletűzdelt írás paródiája.) Mi még tudjuk, milyen az, hogy trágyás talicskával menni a…..
Ezek a bűnözők szinte kivétel nélkül értelmileg-érzelmileg beszámíthatatlanok, és akár több évnyi csendes bibliaolvasás után sem garantálható, hogy ha visszaengedik őket a társadalomba, nem követnek el újabb szörnyű tetteket. „Strasbourgban ma kimondták: a magyar Btk.…..
Jó érzés volt azt a magyar sikert látni, hogy Obama elnök a magyar sikercég, a Prezi vezetőjét fogadta. Árvai Péter azért részesült az elismerésben, mert cége támogatja az elnök oktatási kezdeményezését. Az Apple-höz és a Microsoft-hoz hasonlóan ingyen hozzáférést ad…..
Az Apollo-űrhajók a puskagolyó sebességének közel ötvenszeresével kezdték meg útjukat a Hold felé. Erről is ír az első amerikai űrhajós, Alan Shepard és Deke Slayton az általuk közösen jegyzett "Moonshot" című könyvben, amiből ezen a blogon fordítunk részleteket…..
Bye Alex a következő terjedelmesebb posztot osztotta meg Facebookon: Netán én írtam SMS-t Matolcsy Györgynek, hogy küldjön már nekem valami elismerést, mert lassan két hónapja hazajöttem, és hivatalosan senki nem mondta odaföntről, hogy 'jaaa, amúgy tökjól szerepeltél töki."…..
Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere…..
Tfilgol 2013.06.12 16:16:38
@Pop40:
Igazad van, ma Orbánnál nem nagyon van hiteltelenebb politikus ebben az országban.
Sajnos azonban hitelesebb sincs.
Olyan, hogy hiteles politikus nem is létezik. ( legalábbis Mo.-on nem)
Pont ezért, és az általad leírtak miatt fognak sajnos simán nyerni jövőre is!
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..
Kétszer is legyőztük Európa még nálunk is frusztráltabb nemzetét.Nem akarunk mélyen belemenni a moldáv néplélek rejtelmeibe, de enyhe frusztráltságra vall labdarúgó Eb-selejtező 70. percében kifüggeszteni nekünk egy hibátlan magyarsággal megírt „Gyűlölünk titeket”…..
Tfilgol 2011.09.09 06:03:47
@Italo Balbo: Székesfehérváron lesz a meccs.
A Puskást akkor már bontják.
Legközelebb tán körültekintőbben.