Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyongyi73

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bioptron Fényterápia Rendszer egy olyan orvostechnikai eszköz, mely számos egészségi problémára megoldást nyújthat Önnek. A 92/43/EEC előírásnak megfelelően engedélyezett termék. A Bioptron Fényterápia: Javítja a sejtek anyagcseréjét Segíti az új hajszálerek…..
Annak ellenére, hogy magyarországi szakemberek többnyire pedagógiaként, némely meghatározása szerint pedig ezen belül is  reformpedagógiai irányzatként határozzák meg, a publikációk jelentős hányadában módszerként, művészetpedagógiai módszeregyüttesként…..
Thomas Gordon kaliforniai pszichológus, aki negyven évvel ezelőtt fedezte fel, hogy nemcsak a pszichoterapeuta beszélgethet gyerekekkel úgy, hogy azoknak tényleg legyen kedvük mesélni, hanem ez megtanítható a szülőknek is. Így kezdődött. Azóta harmincnégy országban, húsz nyelven…..
Közel 2000 szót ismernek már, és ez a szám kb. 1000-el fog nőni évente.Az egyre bonyolultabb szerkezetű mondatok megalkotására is képesek: "Megiszom a tejet, pedig nem szeretem."; A Kata tudta, hogy én akartam azzal a babával játszani."Kb. 6-8 szavas mondatokat használ...
Játék képekkel és hangokkalEz nagy figyelmet igénylő játék, és inkább nagyobb gyerekeknek való. Több gyerek is játszhatja egyszerre, de egyedül is játszható, ha az egyedül játszó kisgyerek be- illetve kikapcsolja a magnót a különböző hangok között.Jellemzők:korosztály:…..
Zenés körjátékokZenés körjátékok már az őskorban is voltak. Volt, ami eredetileg is tánc volt, és volt föld termékenységét vagy a nyári nap visszatértét buzdító tánc is. Ilyen és ehhez hasonló játékok fellelhetők Európa-szerte.Jellemzők:korosztály: 2-6…..
A Doman módszerhez hasonló elven működik egy japán fejlesztőprogram is: a neve Shichida, szintén több mint 40 éve működik Japánban, alapítójáról, Makoto Shichida professzorról kapta a nevét. A módszert más néven "Jobb Agyfélteke Tréningnek" is nevezik. Shichida…..
Ez nem iskola, nem oktatás. Ez nem egy merev módszer. Szabadon változtatható, a gyermek és a szülő igényei szerint. Itt nincs diák és tanár. Csak a gyermekét szerető szülő és a szülővel játszani szerető gyermek. Játék, jókedv, és mellesleg tanulás. Értelem és érzelmi…..
A lépcsőn felfelé váltott lábbal mennek, de lefelé időnként még "vezetőlábbal"  jönnek le.Megpróbálnak rohanni, de ez még nem mindig sikerül.Egy 7,5 cm széles gerendán képesek 2,5-3 métert előre- és 2 métert hátrafelé menni.Kezdenek elrugaszkodni a földtől…..
Táncolás a szülő lábánEz egy nagyon mulatságos játék, ugyanakkor megtanít arra, ami a táncban elengedhetetlen: hogy hogyan alkalmazkodjunk mások mozdulataihoz.Jellemzők:korosztály: 3 - 4+ évesekszobában: igengyerekek száma: felnőttenként egyszerre egy gyerekjátékidő: 10 perc…..
A hippoterápia komplex kezelési módszer. Egy időben tud hatni a  neuromotoros, (idegredszer stimulációja a ló mozgásimpulzusain keresztül)szenzomotoros, (érzékelő pályák bejáratása: látás, hallás, szaglás, tapintás, mélyérzékeléspszichomotoros területeken,…..
Én elmentem a vásárba...A négyévesek nagy kedvence - hiszen Ők szeretik a hangutánzásokat - az alábbi kis dal, melyben nem is annyira a játékon, hanem az állathangokon van a hangsúly.Jellemzők:korosztály: 4+ évesekszobában / szabadban: igengyerekek száma: korlátlanjátékidő: 10…..
Váltott lábbal kezdenek menni felfelé a lépcsőn, de a lefelé menetelhez még szükség van a "vezetőlábra".Futás közben már képesek irányítani az indulást, fordulást és megállást.Már majdnem 1 méter magasról le tudnak ugrani.Egy lábbal szökkenek, a másikat meg…..
A Delacato módszerAz Amerikai Egyesült Állmokban, Philadelphiában élő és dolgozó neurológus, Carl Henry Delacato és csoportja párhuzamot vont az egyedfejlődés és a törzsfejlődés között. Szerintük az egyedfejlődés nemcsak fiziológiai síkon ismétli meg a törzsfejlődést,…..
Csússzunk, mint a kígyókA tánchoz fontos, hogy képesek legyünk a zene ritmusának és hangulatának kifejezésére, valamint, hogy tudatában legyünk testünknek. Ez a szórakoztató egyszerű tevékenység a gyerekeket megtanítja arra, hogy tudatossá váljon a…..
Az a gyermek, akinek tüneteit, problémáját valamilyen betegség okozza, nem növi ki a bajt, hanem a betegség halad a maga útján, és egyre nehezebben kezelhetővé válik. A fejlődés-neurológia Magyarországon Prof. Dr. Katona Ferenc és munkacsoportja által kifejlesztett tudomány,…..
Zenei hangsorokMit jelent az, hogy magas vagy mély? Számunkra egyszerű kérdés, de a gyerekek ezt még nehezen értik meg. Segíthetünk Nekik azzal, ha a hang elhelyezkedését valamilyen tevékenységgel jelezzük, hiszen a cselekvések jobban megragadnak Bennük.Jellemzők:korosztály: 4+…..
Lábujjhegyen tudnak végigmenni a szobán.A lépcsőn egyszerre egy lábbal mennek fel- és lefelé.Akár egy 10 cm-es akadályt is képesek átugrani.Egy kb. 7,5 cm széles gerendán képesek 2 métert előre- és 1 métert hátrafelé menni.Még mindig nehézséget okoz Nekik a megállás és az…..
Kövessetek!A zenéléshez vezető lépések:figyelésfelismerésismétlés.Ha a gyerekek oda tudnak figyelni, akkor készen állnak arra, hogy játszani tudjanak első hangszerükön, a saját testükön. Különböző ritmusok vannak, melyeket felhasználhatnak, s rengeteg mintát másolhatnak…..
Hivatalos nevén: Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer, DSGM. A DSGM minden eddigi mozgásrehabilitációtól eltérő, új szemléletre épülő rendszer. Nem az eddig ismert eljárások kibővítése, továbbfejlesztése, hanem a mozgáskorrekció alapvetően új…..
Egy fél év alatt is nagyon sokat fejlődnek gyermekeink. Bátrabbnak, ügyesebbnek érzik magukat. Segítsünk Nekik, hogy önbizalmuk tovább nőjön.Ha fogjuk a kezüket, végig tudnak menni a kerítésen.A lépcsőn felfelé már váltott lábbal mennek, de még mindig egymás mellé helyezik a…..
Fejlesztő módszerek H.R.G. 2007.10.09 13:25:41
H.R.G. : Hydroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika A HRG módszer 1994 óta levédett magyar rehabilitációs eljárás. Langyos vízben alkalmazható, 370 mozgásfeladata 2-3 év alatt tanítható meg a  gyermekeknek. Jellemzői: minden HRG-fejlesztést alapos neuro- és szenzomotoros…..
Tanuljunk meg figyelni!Az első zeneleckék leginkább arról szólnak, hogy a gyerekek megtanulják észrevenni a különbséget a hasonló hangok között, az odafigyelést, felismerik, hogy egy bizonyos zenei motívum hogyan képes az érzelmek kifejezésére vagy egy kép…..
Pető András or­vos-pe­da­gó­gus 1945-ben, a II. vi­lág­há­bo­rú u­tán fej­lesz­tet­te ki kon­duk­tív ne­ve­lé­si rend­sze­rét. Mód­sze­re új u­tat nyi­tott a köz­pon­ti…..
Ahány gyerek annyiféle képpen fejlődnek. Sokszor halljuk ezt, mégis  önkéntelenül is összehasonlítjuk Őket.  Bizonyos időtartamon belül azonban minden gyermek eljut a  mozgásfejlődés  adott  szakaszáig, ki előbb, ki utóbb.Én is elolvastam jó pár ilyen…..