Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iszka

212 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csillagvirágú magnólia. Sajnos nem teljesen fehér, de a miénk. Idén szépen virít, nem fagyott el, mint tavaly. Ráadásul kapott tavaly egy kiigazítást is. Idén a teteje lesz visszavágva. Pár éve pár havas tavaszi nap nagyon…..
Régen blogoztam, nagyon gáz a képbeillesztés valamiért! Vagy be tudok rakni egyet és nem többet, mert a következő felülírja vagy csak így sikerül beilleszteni... A képek azért remélem, hogy kárpótolnak titeket!          ..
https://www.facebook.com/KardinalisShop/ posts/pfbid0222oY4TYEFa7RFs2nbaWfQgJG cP83wXvMVvvJjENMkTTEKMt5qHj6e6Dd7uE4hN6tl   Hogyan választjuk ki a paradicsom fajtákat? Hogyan kezdjünk neki a vetésnek? Mikor kezdjük el a vetést? A fajtaválaszték hatalmas! Nehéz kiválasztani a számunkra…..
50-nél több paradicsom változat elérhető jelenleg. Találd meg a hozzád illőt! Törpe balkonra, óriás a kertbe, sárgák-fehérek a kényes belűeknek, szépek a salátába, ökörszív a szendvicsre, beefsteak a hambiba, szárazak szósznak vagy aszalni. Édestől a savasig, krémestől a fűszeresig. A magok…..
Zöld sziget Paradicsomok 1. 2023.11.28 11:45:35
A paradicsom egy jó növény. Rengeteg változata létezik. Néhányat be fogok mutatni. Purple dragon: szép mintás, kerek, kemény, ízre szerintem nem finom. Folytonnövő, extra igényei nincsenek. Tulok: saját elnevezés. Egy drága magcsomagból vétlenül egy tő ilyen lett. Saját név. A termés…..
Megjöttek a magok, mit csináljak velük? Ahhoz, hogy eredményesen kelljenek ki a magjaink fontos néhány szabályt betartani. A magok főleg a szezon elején biztosan hideg körülmények között kerültek szállításra, a magok szárazak, elméletileg fagykár nem nagyon érhette őket, de nem minden mag…..
Idén sem változott az Orosz paradicsom besorolása, ez a legjobb és nincs vita. A magokat elérheted a linken: https://www.kardinalis.hu/paradicsom_magok Termesztésük könnyű, a Roman candle és az Orosz szanadföldbe való! Vetés március végén, kiültetés május közepén. Időjárás függően. A legjobb…..
Zöld sziget Március idusa 2022.03.13 15:51:37
Sziasztok!    Jön a nemzeti ünnepünk és jön a tavasz, még ha csak lassú lépésekben is. És egyben jön a paradicsom ültetés ideje. Vérprofik már legalább 4 leveles paradicsom palántákkal rendelkeznek. Ez kiskerti főleg szabadföldi termesztéshez nem igazán jó! A palánták a kevés fény hiányában…..
Zöld sziget 2022 ismétlés 2022.01.07 17:41:14
BÚÉK 2022! Azt hiszem, hogy ismét teljes blogszélességben indulni fogok ebben az évben. Ez az én ígéretem. Ez kinek lesz jó? Remélem, hogy mindenkinek! Addig pedig nézz be hozzám! https://www.kardinalis.hu  ..
Vírus, pánik, gondatlanság, emberi hülyeség. A vírus szubmikroszkopikus biológiai organizmus, amely nem sejtes szerveződésű és csak parazitaként az élőlények sejtjeiben képes szaporodni. Minden életformának, növényeknek, állatoknak, gombáknak, egysejtű eukariótáknak és baktériumoknak…..
Sziámi harcoshal, Betta splendens variációk I. http://ourmarinespecies.com/wp-content/uploads/2019/08/dragon_betta_1-1024x462.jpg   A sziámi harcoshal (Betta splendens) a csontos halak (Osteichthyes) osztályába, a sügéralakúak (Perciformes) rendjébe és a gurámifélék (Osphronemidae) családjába…..
Magnoliák, liliomfák. Ültetési tanácsok.    Tavaszi séták során változatos színű és nagy virágokat láthatunk, kisebb bokrok vagy fák ágain, általában még levelei nincsenek, de már ontja a nagy méretű, messziről jól látható fehér, krém fehér, rózsaszínes, lilás, esetleg a sárga virágokat.  Aki…..
Szellem habcsókok. Hozzávalók: 4 tojás fehérjéje, 18-22 dkg porcukor, só, 1-2 kocka ét csoki. Elkészítése: a tojásfehérjét csipetnyi sóval, lehetőleg gőz felett nagyon lassan, de folyamatosan verjük fel kemény habbá, kis adagokban, szitálva adagoljuk a porcukrot. A habot zsákból nyomjuk…..
Hol kapok megbízható fajtaazonos chili magot? #chilimag #vetőmag  #https://www.kardinalis.hu Ez egy ütős kérdés! Elmesélem  a történetem. 2010 körül kezdődött, hazai erős paprika magokkal kezdtem ez egy könnyű út volt, a macera akkor kezdődött, amikor próbáltam beszerezni nevesebb, hírhedtebb…..
#Magfogás #vetőmag #kardinalis Magfogás rákészülés, hangolódás. Neki kell állni, mert lassan minden beérik. Húzom halasztom, mert nem nem a leg jobb móka ez. A képek tavaly készültek, idén még 1 darab magot sem szedtem ki, de elérkezett az idő, hogy rákészüljek. Utálom! Nem szeretem, ha ég a…..
Zöld sziget Elefántfül félék. 2018.08.09 17:39:16
Alocasia, Caladium, Colocasia, Remusatia, Xanthosoma néven helyesebben megnevezve ezeket a növényeket. Tévesen rengeteg növényre mondják, hogy elefántfül, pedig sokkal jobban is be lehet azonosítani ezeket a növényeket. A kontyvirágfélék családjának (Araceae) egyes nemzetségei. Tartásuk is kis…..
Nagyon gyors és egyszerűen elkészíthető ételek. 3 hideg leves. Gazpacho. Megmossuk és felaprítjuk a hozzávalókat. A leves hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük turmixgépbe öntjük, és simára keverjük. Paradicsom levet adhatunk hozzá, esetleg sűrített paradicsom és víz keverékét is. Az…..
Sok embernek a nagy gondja a magvetés. Én a saját bevált módszerem megosztom veletek. Sok buktató lehet, de ez elég hülye biztos. Bocsi. Nem részletezem, hogy pontosan mit vegyél, leírom, hogy én hogyan szoktam, otthon, lakásban, 1000 vagy akár 10 maghoz is jó lehet! Még több információ elérhető…..
Ha beköszönt a tél, akkor eljön a forralt italok ideje is! Ha nem akarsz forralt bort készíteni, akkor próbáld ki a forró fahéjas alma receptjét! Még a gyerekek is ihatják! Ha beköszönt a hideg évszak, akkor hivatalosan is itt a forralt italok ideje. Ha azonban nincs kedved forralt bort…..
Zöld sziget Chilis ételek 2017.09.03 20:12:36
Csilis ételek a nagyvilágból. Mit is lehet kezdeni a rengeteg és különféle csilivel? Szerencsére rengeteg fajta csili létezik, színben, erőben és ízben is eltérőek. Ráadásul a felhasználás módja is meghatározhatja, hogy mire is lehet használni a csili paprikát. Google ajánlás. 1.…..
Zöld sziget Paradicsom 2017 2017.03.01 12:20:59
Paradicsom projekt 2017-2022. Az egyik legkönnyebben termeszthető növény a paradicsom. Nem is értem az embereket, hogy miért vannak megbolondulva a szerintem harmad-negyed minőségű bolti paradicsomért! Tényleg akár az erkélyen is elég jó termés mennyiséget lehet produkálni. Azért az erkélyen nem…..
Kezdeni kell az ültetést! Talán megérkeznek az utolsó magok is. Talaj, edények, lámpák, fóliák, magok 95%-a OK. Ültetés első felvonás: 2017.02.16-17-18. Miért? Holdnaptár alapján érdemes ültetni, ráadásul a Skorpió jegye is közrejátszik kicsit. A magok indítása nem három napos munka, csak pár…..
  A dohányzás egy mocskos dolog, mondom úgy, hogy huszonhét évig napi dobozzal biztosan elszívtam. Az utolsó 5 évben nagyon próbáltam letenni, de kisebb-nagyobb megszakításokkal borzalmas kínlódások árán csak úgy nem ment. Inkább minden hátránya ellenére is szívtam tovább. Míg egy véletlen folytán…..
A chili terv 2017-re nagy lesz, fő cél a magfogás, nem lesz eladó palánta sem! Nem lesz szósz, termés, csak mag eladásra. Miért? Magyarországon már mindenki csilikirálynak érzi magát! Ész nélkül bármit és bármiből képesek a legerősebb paprikának és belőle készült hatalmas, túlértékelt terméknek…..
Zöld sziget Szilveszterre ételek 2016.12.26 12:30:12
5 bevált szilveszteri sós finomság! Pogácsa, töpörtyűs pogácsa. Sós rudak, omlós, köményes, szezámmagos, sajtos. Túrós sajtos rúd, a klasszikus, talán a legegyszerűbb! Grissini, időigényes, de frissen nagyon finom! Pirított magok, mogyoró, dió, pisztácia. Szilveszteri…..