Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biciklis

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éjjel borzalmasan feltámadt a szél, és ugyanolyan erős maradt, míg le nem jöttünk Írott-kőről. Pont napkelet előtt ébredtünk, de sajnos most jóval párásabb volt az idő, mint tegnap. Mivel most nem állítottunk sátrat, reggel hamar összepakoltunk, és a hidegre való tekintettel…..
Reggelente egyre nehezebben kelek fel, főleg ilyen kényelmes ágyból. Kényelmesen megreggeliztünk, majd vendéglátónk lekísért minket a pecsételőhelyhez (tegnap este elmentünk mellette). Fél 9körül sikerült elindulnunk, Gyuri eljött velünk az első néhány könnyen eltéveszthető…..
Elég nehezen kezdődött a reggel, most valahogy nem akaródzott kibújni a hálózsákból...Tegnap olvastam, hogy két ismerősöm, Enikő és Jani csatlakoznának hozzánk egy kis időre, ennek ellenére kicsit meglepett, hogy az Ilona-kápolna romjai felé menve valakik nagyon kiabálnak…..
A puha ágy ellenére (vagy talán pont azért) reggel sajnos nem ébredtünk túl frissen, de hamar összekaptuk a hazai utánpótlással nehezített cuccunkat, és még 7elött távoztunk a kempingből. Az Iglauer parkot sajnos senkinek nem tudom ajánlani, főleg sátrazásra nem...A nap elején…..
Szokatlanul meleg volt éjszaka, de azért jól aludtunk a kilátó első emeletén. Most 5-kor keltünk (hogy Eszti anyukájával és nagymamájával időben tudjunk találkozni Németbányán), de a korai ébredés most nem eredményezett szép napkeltét.A Kőris-hegyről pillanatokon belül…..
Az éjjel sajnos nem aludtunk a legjobban. Nagyon erős szél fújt, mozgatta rendesen a sátrat, ami nem a legmegnyugtatóbb, mivel a várban nyilván nem tudtuk leszúrni a kampókat vagy kifeszíteni a viharkötelet. Éjjel többször is megtapogattam a „falat”, hogy meg van-e még a…..
Reggelre nagyon jól sikerült kialudni magunkat, úgy látszik, eljutottunk arra a szintre, hogy nincs kényelmesebb fekhely az egyenes betonpadlónál. De tényleg: egyenesíti a hátat, nincsenek benne göröngyök, nem csúszunk éjjel lefelé. Hadidoki és mi is viszonylag gyorsan…..
Jó későn és bőséges reggelivel a hasunkban indultunk Dobogókőről lefelé Pilisszentkeresztre. Mivel szép idő volt, itt ruhamosó bemutatót tartottunk Sárinak, majd rábeszéltük, hogy jöjjön velünk a Bécsi útig, akkor nem kell fizetnie a buszért, mert ott már BKV jár.Jó…..
Tegnap este is gyönyörű kilátásokat néztünk a toronyból (kivilágított Dunakanyar), de még ez is semmi volt ahhoz képest, amiben reggel volt részünk. 5órás ébresztő volt a hosszú távra és a durva szintre (1200m) való tekintettel, így pont jól végignézhettük, ahogy felkel a…..
A kb. 26 km-es napi távhoz képest ez egy könnyű nap volt, igazi „pihenőnap”. Gyors reggeli „zuhanyzás” után frissen és üdén robogtunk le Cserhátsurányba, ahol egy kávé mellett megreggeliztünk és mesét néztünk. Sajnos pont a Hupikék törpikék közben…..
Előzetes tudnivalók: mikor legutóbb erre a szakaszra szerveztünk túrát, egy nagy túrázó ismerősünk kérésére úgy szerveztük meg, hogy Sirokról feljövünk busszal Mátraházára és onnan lefele gyaloglunk. Az ok: szerinte Sirok felől a Kékesre nagyzsákkal nem lehet (=lehetetlen)…..
Nem indult jól ez a reggel sem: elpakoltuk a csuromvizes sátrat, szinte rögtön elkezdett csöpörészni az eső. Bélapátfalván feltöltöttük a készleteinket, megreggeliztünk, majd a falun túl megnéztük a román kori apátságot. Ezután jó adag jelzéskereséssel tarkított eső…..
Úgy volt, hogy a mai nap egyfajta pihenőnap lesz: Aggtelektől a Pálma-forrásig pont kiadja a napi távot, még szint is kevés van benne... Hát nem jött össze.Ott kezdődött, hogy reggelre nem száradtak meg a tegnap este kimosott ruhák. Hidegek voltak, nedvesek, némelyikből csavarni…..
Reggel megint 5-kor keltünk, majd gyors sátorbontás után átszáguldottunk Bódvaszilasra. Reggel sem esett jól ez a 2-3km aszfalt, de tegnap este csak rosszabb lett volna. A cigánysor és a nyitott kapun át kiszaladó kutyák után (kezdek én is kevésbé halálra rémülni tőlük,…..
biciklis 2011.07.30 18:59:31
 nap: Regéc – Gibárt   Pocsékul kezdődött a nap: reggel ugyan sikerült tisztálkodnunk, felvettük az utolsó tiszta ruháinkat és vártuk Szöcskét, aki a nap egy részén velünk jött. Amíg vártunk, megnéztük gyorsan a várat, ahol épp ásatások folynak: régészeti…..
biciklis 2011.07.28 14:53:14
@nyugis kocsis: Köszönöm szépen a megnyugtatást.Nagyon kedves tőled.
De nekem "hivatalból "szabad aggódnom. Bár,tényleg őszintén remélem,hogy feleslegesen.
Hosszú, fárasztó és nedves napunk volt. Még tegnap este esett az eső, a sátrat vizesen csomagoltuk el reggel. Aztán kezdődött is a menet a nedves, esőtől csöpögő fűben, bozótban, erdőben. A jelzésekre nagyon oda kellett figyelni, ha kicsit is bíztunk a jó útban, máris kavarás…..
0. nap: leutazás, Hollóháza – Nagy-Milic   Tegnap már nem jutott rá idő, így most írok pár szót a többi felszerelésről is. Hátizsák: Decathlon-gazdaságos, Forclaz60. Jó nagy darab, sok minden fér bele és rengeteg helyen állítható. A hátránya ugyanez: rengetegszer…..