Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Korsó

6 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap ezt a guszta sajtóanyagocskát lőttem a réten.PIAC -  Szárnyal az ízesített sörök piacaAz ízesített sörök** immár 5,6%*-ot képviselnek a teljes hazai sörpiacból, derül ki a Nielsen 2011. július havi sörpiaci adataiból. A Borsodi Friss piaci részesedése elérte a…..
Korsó 2011.08.31 21:41:55
@Árpa Jankó: Valószínűleg a két probléma egymás következménye. Mindkét oldalon kevés a fölfelé lépés. Az igényes magyar sörfogyasztók fele szerintem a sörblogolvasókból áll(tehát nem nevezhető egy hatalmas tábornak). A sörgyárak pedig KIS léptékben TALÁN merészkednek egy KIS minőségjavulás felé erről áulkodik a nemrég megjelent Soproni 1895 vagy esetleg a Borsodi borostyán.(persze semmi olyat nem tesznek ami nem a profitukat szolgálja)
   Amikor mintegy húsz-huszonkét évvel ezelőtt számtalan kényszervállalkozó vágott lelkesen sörfőzde alapításába, közülük csak nagyon kevésnek volt akár a sörfőzéssel, akár a söreladással kapcsolatban tapasztalata. Ez azonban még egyfajta hurráoptimizmus ideje volt: úgy tűnt, hogy ebben az országban…..
Korsó 2011.08.31 21:01:35
@traktakoma: Ebben kételkednék. Még a kis főzdék csak egy része váltott a különlegesebb sörökre, és akik váltottak is fejlődhetnek és találhatnak ki újakat.
Sörbúvár Mit Schuss, z sokiem 2011.08.31 11:10:00
Az ízesített sörök mostanában már a magyar sörkultúrától sem tűnnek feltétlenül annyira idegennek, mint akár öt évvel ezelőtt. Bejöttek a mindenféle belga lambicok és witbierek, elterjedtek a radlerek, lett Korty és Szent András könnye. Egy dogma azonban többé-kevésbé…..
Sok rossz sörrel volt már dolgom életemben és nem is a Borsodit és Sopronit értem azalatt amik amellett ,hogy nem jók nem is rosszak. Egy kocsmába beülve haverokkal nagyon szívesen iszogatok egy Sopronit. A legtöbb kocsmában főleg vidéken nagyon örülök a Soproni 1895-nek mert egy…..
Az interneten és szóbeszédben egyaránt majdnem minden sörrajongó említésre méltatta a fesztivált az utóbbi időben. A benyomások kezdés előtt elég vegyesek voltak a multik közreműködése majd a kisfőzdék folyamatos hátrálása illetve a söradagok problémája is…..
Az alábbi hírrel kapcsolatban, mint a márka őszinte híve, szeretnék – remélem indokolatlan – aggodalmamnak  hangot adni. Az egyetlen prágai sörgyár – így vitathatatlanul Prága első számú söre is – eddig semmit nem vesztett minőségéből. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a világmárkává válás…..
Jövő hét csütörtökön kezdődik a Budavári Sörfesztivál, nemsokára jön a térkép és a különlegességek listája! >>>Végre valami új a sörreklámozás álmosítóan hónaljszagú világában. >>>A söripari nagytőke világszerte koncentrálódik, de azért ez sem…..
Egy újabb cikk tőlem egy javítandó fronton. A csapolt sör fogyasztása az elmúlt 10 évben közel a felére esett vissza, aminek talán legfőbb oka a fogyasztók bizalmatlansága és talán maga a tényleges minőségromlás. Ezt a nagy sörgyárak is észrevették ittvan példának a…..
Az első sörös cikk után következik hát az első kocsmás cikk. Mint mondtam szeretném a véleményeket emelni de ehhez a kiszolgálás minőségét is emelni kell. A legalapvetőbb dologról lenne szó egy kocsma életében a sörről, ennek is a hűtéséről. Mert mégis egy nyári napon…..
Korsó 2011.08.13 17:43:12
@Rolli: Igen tudom ,hogy nincs előírás pont ezaz ,hogy kellene. Bár van ebben igazság de sokszor nem a tulajon múlik hanem a Mariskáról akit fölfogadott pultosnak. Sokszor a fogyasztó pedig nemszól vagy ehhez van szokva ,hogy ez ilyen és kész. Ha mindíg jót kapna egy idő után igényelné és talán fejlődne valamiként a dolog.
Korsó 2011.08.13 17:48:19
@Rolli: Ez egy kicsit ellentmondásos volt ha mindíg jót kapna akkor nem lenne probléma. "ha többször kapna jót"*
Először is kezdjünk egy kis bevezetővel. Namost ilyen problémák nem voltak az 1930-as évekig, mivel a dobozok egyszerűen felrobbantak a túlnyomástól. Történt aztán ,hogy rájöttek egy kis műanyag réteget kell húzni a belsejére és máris megbírja a doboz a nyomást.…..
Korsó 2011.08.12 19:56:30
@Árpa Jankó: Hát igen erre céloztam énis ,hogy nem is létezett a dobozos.Köszönöm az infot én nemtudtam ennyire pontosan. :D
SERTEPERTE A jó sör és a jó nő 2011.08.11 09:30:00
Mi nagyon röstellnénk magunkat, hogy ritkuló hajú ötvenesként még mindig – bár ez minden korban vérciki – hátracsapott baseballsapkában tömnénk magukba az ótvar amerikai Bud(weiser) sört, miközben elhízott feleségünk az aznapi hetedik hamburgert tömné magába a hűtő előtt állva. Szerencsére mifelénk…..
Folyékony Kenyér London legalja 2011.08.08 09:04:00
Ezt egy úgynevezett 'walkabout' ajtajában lőttem, és még mindig nem értem, hogy ez mennyiben különbözik a régi vicceskedéstől, miszerint 'hideg szendvics - meleg sör'. Ki bír meginni egy két fokos sört? Vagy inkább az a kérdés, ki hajlandó? Persze tudom a választ: a…..
Sör és Kocsma Bemutatkozás 2011.08.07 17:58:00
A blognak igazából 2 fő témája van: I. Természetesen a sör. Van már rengeteg nagyon jó blog (Számomra top3:serteperte, sörbúvár, folyékony kenyér) amik lefedik szinte az egész témát a gyártástól a történelmen át a különleges sörök bemutatásáig(ebben főként a KK…..
Tradition and quality – tradíció és minőség – hívalkodik a Dock sör palástján a felirat. De nemcsak ez az egyetlen nagyképű handabanda a gazdaságos sörök dobozán. Mintha a forgalmazó vagy a gyártó önmagát is arról szeretné meggyőzni, hogy nem silány sörutánzat az, ami többnyire dobozos…..
Korsó 2011.08.04 20:42:04
@Árpa Jankó: kösz szépen
Korsó 2011.08.04 15:41:37
@Árpa Jankó: Köszi a pontos adatokat. Arról nincs adatod h ennek mekkora része volt import és mennyi az itthol gyártott?
Sörbúvár Krakkó, ó! 2011.07.23 22:00:00
Barbakan,  Flórián kapu,  galambok  a  Rynek  Główny-n, Posztócsarnok,  Mária-templom, a Hejnał kürtszava, Jagelló-egyetem,  Planty, legelésző  tehenek  a  Błonia-n,  Wawel  a  sárkánnyal,  Kazimierz, …..