Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ann1294

0 bejegyzést írt és 564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év eleji hurráhírek között szerepelt, hogy ingyen lehet kiváltani meglévő hitelünket, ha legalább részben másik hitelből tudjuk csak megoldani, sőt az új hitelhez kapcsolódó költségek közül is többet jól megtámogattak a szabályozásnál, pl. díjmentessé tették a…..
Ann1294 2015.11.19 12:17:28
@Terézágyú: Azt nem specifikálták, hogy söröspohár vagy söröshordó alá...

Az MNB tájékoztató szerint (22.oldal) "...Ha hitelkiváltással kívánja megvalósítani
a visszafizetést: a felmondással érintett pénzügyi intézmény semmilyen díjat, költséget, jutalékot nem számíthat fel, ..." és itt nem is a pézügyi intézmény akarja felszámolni... de ez csak az én értelmezésem.
Nem annyira álláskeresős téma, de mindenképpen fontos, mert rászorultak, elesettek segítéséről van szó. Márpedig erre manapság mindennél nagyobb szükség van. Közeleg a karácsony, egyre többen gyűjtenek adományokat, nehéz sorsú gyerekeknek, hajléktalanoknak, időseknek, és…..
Ann1294 2015.11.13 11:16:01
@jobangel: Nem anyazok veluk, ezt megigerem. Sajnalom oket es tisztelem a civil/non-profit szervezeteket akik nem halat adnak, hanem halaszni tanitanak. Kivanok sok sikert a munkajukhoz. :)

/Csak akkor borul el az agyam amikor pl. (valos alap) racsap a tukorre/motorhaztetore, rakop az ablakra, megkarcolja a kocsit, o atkoz meg/szid amikor elmegyek mellette szo nelkul vagy "sajnos/most/koszonom nem"-et mondok, elem/mogem/arcon kop, hozzam er, megfogja a karom, arcomba maszik, utanam jon, megcibal (!). Tizenpar ev alatt mind megtortent sajnos, 99%-ban Budapesten. Nagyon irritalo lehetek. Talan mert egy alapavetoen mosolygo, eletvidam leany vagyok. Mar nem merek odanezni, a szemkontaktus mindig felbatoritja a keregetoket. Am olyan rossz egy varosban lesutott szemekkel/elfordulva elmenni az ilyen emberek mellett. Meg nekem kellene szegyelni magam? Ez a kellemetlen sajnos./
Ann1294 2015.11.13 11:18:11
@Labenido Sweet Lo: Rajottem, a cikk nem azt biralja, hogy nem adunk. Azt keri, hogy amikor valaszolunk akkor ne rugjunk belejuk, ne gonoszan valaszoljuk, ne iteljuk el oket. A kulturalt "koszonom a kerest,de nem/ sajnos nem segithetek" diplomatikus valasz eppen eleg. :)
Ann1294 2015.11.13 14:56:28
@Mj: Ez frappans valasz, alkalmazni fogom. ;) Kosz.
  Csináljuk ősszel. Az úgyis olyan szomorkás évszak. Vagy jövő ősszel. Csak a jövő héten tudjuk folytatni, ennek száradnia kell. Próbálj ne arra gondolni, hogy a konyhában fekszel egy matracon, és már el is tudsz aludni. Csúszunk egy hetet, ha nem gond, úgyis…..
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
Spórolási tippet sokat találni a neten, álláskeresési tippekkel bőven ellátom én is az olvasóimat, de pénzkeresésre kevesebb használható ötlet van. Vannak helyzetek, amikor pontosan tudjuk az álláskereső szakmai életútjából és a munkaerőpiaci helyzetből, hogy csak idő…..
Ann1294 2015.04.15 09:56:05
@jobangel: Nekem is volt ezzel problemam. Olyan nehez lelkiismeretes takarito nenit talalni. Heti egyszer 6 ora, 1000Ft/ora es utikoltseg volt az ajanlatom. A harmadik jott csak be es honapokig kerestem.

Amiktol a falra masztam > Miert csak ennyi ido hetente, az utazasi idot miert nem fizetem (?!), o inkabb reggel 7-re jonne nem 9-re, o nem maszik letrara (egy IKEA fellepot mutattam az ablakhoz es a szekrenyek tetejehez), nem pucol ablakot mert szedul, nem lepcsozik mert faj a laba (8 lepcsofok a bejarathoz), nem emel mert faj a dereka, nem tol butort (szek, fotel nem szekreny!). Eljott full betegen megfertozni es en segitsek neki, mert nem birja vagy fizessem ki mint tappenz (?!) es hazamegy mert o most beteg de kell a penz.

A mostani egy angyal. El sem engedem! :)
Az áltudományos munkaerő-kiválasztási eszközök között egyik „kedvencem” az OCA teszt (Oxford Capacity Analysis, Oxfordi Képesség Teszt). Eredete folytán azt vizsgálja, hogy alkalmas tagja lennél-e egy bizonyos kétes hírű egyháznak (szci…). Nem enyhíti a kiválasztó felelősségét, ha nem tudja, honnan…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt  Munkahelyi Terror Blog!   Nem tudom, hova fordulhatok a…..
Az északi part egyik legnépszerűbb esőprogramja ezentúl sokkal izgalmasabb lesz: január 20-án megnyílt a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja. 2012-ben már felújították a barlang látogatók által is bejárható részét és a világítást, most pedig egy 770…..
Ann1294 2015.01.22 09:11:33
www.tavasbarlang.hu/index.php/hu/jegyarak
Belépődíj a Látogatóközpont megnyitását követően:

Felnőtt: 2.000,- Ft
Kedvezményezett: 1.800,- Ft
Gyermek (3-14 éves): 1.400,- Ft
Családi jegy: 5.400,- Ft

TERMEK:

Cseppkő terem
Búvár terem
Denevér terem
Geopark terem
Ősrégész terem
Őskarszt terem
3D vetítő terem
Csónakázás
Játszótér
Mászófal

Tapolcai lakosok figyelem!!!!!!!!
A tapolcai lakosok lakcímkártyájuk felmutatásával 2015. január 31-ig INGYENESEN látogathatják meg a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot!
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Abszolút egyetértek az írással, én is teljesen hasonló tapasztalatokkal…..
Ann1294 2015.01.08 12:19:08
@dr. Hörömpő Töhötöm: Nagyon szepen es melyre szantoan fogalmaztad meg amit en nem tudtam ilyen szepen es valasztekosan leirni. Igazad van, sajnos a tortenelmunk, a hagyomany... es aki egyszer koltozesre adja a felet a vonallal huzott hatar nem akadaly tobbe. Nem is gond ez, latni, hogy maskepp is lehet. Azert valtozunk, egyre tobb 3X-es ismerosom mobilisabb es az 5X-es korcsoport is. Valahol el kell kezdeni. En korteskedem azert mellette, am nem szandekozom megbantani ezzel senkinek az erzeseit. Elnezest aki igy vetten, nem ez volt a szandekom. Utat mutatni, hogy igy is lehet. :)
Ann1294 2015.01.08 12:23:40
@Szumátriai Patkánymajom: Igazad van, az uraknak nem valo a munka. :) Egy ismerosom azt mondta nem az az ur akinek nagy autoja van, hanem akinek soforje. (Ne kerdezzed ez honnan jott ide...) A lenyeg, hogy elegedett legyel es elvezzed az eletet!
Ann1294 2015.01.08 12:28:04
@Szumátriai Patkánymajom: Amugy egy kicsit irigylem a latasmododat. Tanulnom kell toled. Miert is elvezzuk ezt az alarendelt viszonyt a munka vilagaban? Kell ez nekunk?
Többen kérték már, hogy írjak erről is, mert egy új munkahely elég meghatározó az életünkben, és a szerencsésebbeknek kevesebb alkalmuk van gyakorolni a beilleszkedést. A kiválasztás során a kiválasztók törekszenek arra, hogy olyan ember kerüljön a csapatba, aki illik is oda,…..
Vannak olyan témák az álláskeresésen, szakmai oldalról a toborzáson, kiválasztáson belül, amitől eldobom az agyam. Kevés ide már a „tombolás” címke is, nem is tudom, mi lenne a megfelelő. Ilyen téma pl. az asztrológia szerinti kiválasztás, és nemrég egy másik…..
Ezek a mesék nem egyszer volt, hol nem volttal kezdődnek, mert sokszor voltak, vannak, és itt, ma, Magyarországon (lehet, hogy máshol is, hozzám innen érkeznek rendszeresen hasonló beszámolók). Ezek a mesék nem mesék: megtörténtek sokszor, sokakkal, nem pont így, csak hasonlóan. (A…..
Az előző cikkem kommentjei között felvetette egy kedves olvasóm, hogy egy közvetítő állásinterjújára nehéz felkészülni, mert nem ismerjük a leendő munkáltatót. Valóban, ez a fajta interjú egy kicsit másfajta felkészülést igényel, és ehhez jó, ha megértjük, hogyan működik a közvetítői tevékenység,…..
Ann1294 2014.11.11 10:58:00
@tnt: igen, egy jo fejvadasz egy life coach is egyben. Elhiteti veled, hogy ertekes vagy, hisz benned, ertek vagy szamara, partnernek tekint, egyazon cel fele haladtok. Tanacsot ad, tamogat, hiszen beloled el kozvetlenul, a ceg utanad fizet majd neki jutalekot. Neha forditva ulnek nehanyan a lovon. :)
Ann1294 2014.11.11 11:32:04
@tnt: "elfogyott" az empatia, a szocialis erzekenyseg, az onzetlenseg, tolerancia minden szinten. Legyunk egy onalloan boldogulo (hiaba nem szertjuk a magunk iranti felelosseget), belato, elore tervezo, ongondoskodo, ha kell elengedni tudo, erdemeinket realisan ertekelo es arra buszke nemzet. Ezt kellene tanitani, peldat mutatni embertarsainknak. ...

No ebbol azt akartam kihozni, hogy egy munkakeresest tragediakent, szegyenkent fogunk fel a mai napig, es nem art ha egy segito kez aki mentalisan is felkarol, egyenget minket, hogy megtalaljuk onmagunkat. Alkalmazasban masik munkat keresni nem egy sunyi dolog. Fogjuk fel. Aki meg munkanelkuli lehet, hogy nem tehet rola... noss, mindig vannaki kivetelek, azok talan palyat tevesztettek, masban teljesedhetnenek ki, csak ezt be kellene ismerni.

Am tuti jo egy ilyen ember felsovezetonek aki ennyire - mar bocs - nyamnyila es nem tudja mit akar? Nezzuk a jo oldalat, jobb ha az elejen kiderult mint ha kart okozott volna a cegben ezzel a mentailatassal.
Ann1294 2014.11.11 12:17:40
@tnt: Eddig egy nagyon korrekt magyar fejvadaszceghez volt szerencsem Pesten, kedves kozepkoru uriember aki buszke volt, hogy melyik cegekhez kereshet munkaerot es hosszu evek ota egyuttmukodnek a vezetok kivalasztasaban. O munkaerot keres cegeknek es munkat kepzett vezetokenk is. Osszehozza oket, o adja a piacteret, alapja a bizalom.

HR, fejvadasz... lejaratjak a szakmat, de mashol is tapasztalhato ez. Broker, bankar, biztositasi ugyintezo, ingatlanos... sok a kokler, megszunik a bizalom ... azt se hisszuk el amit kerdez.

Koszonom a tapintatot, nem kenyerem a munkaugy. Meghagyon JobAngelnek akik tanacsot probalnak adni lelkesen es nem adjak fel a remenyt. Am minden tanacs olyan jo amennyit megfogadnak belole.

A negativ kommenteloknek csak annyit uzennek: Nem leszolni kell mas velemenyet, tanacsat, hanem epito jelleggel kritizalni es jobbat mondani, hozza tenni. Ne legyunk savanyuak. Ha nincs jobb otleted vagy negativan allsz hozza bolcsebb ha hallgatsz, ne huzzad magaddal a tobbieket kerlek szepen. Ha fusztral valami pofozz egy boxzsakot, vezessed le a feszltseged sportban, takaritasban, vagjal fat stb. Egy csapatban jatszunk nem egymas ellen, hello! Oruljunk masok sikereinek es segitsuk. Az elet meghalalja. ;)
A munkáltatói felmondások jórésze váratlan csapásként éri az alkalmazottakat. A sokk után a tanácstalanság következik, ill. a kapkodás, az álláskereső egyszerre próbál megtenni mindent az új állásért – így az sajnos ritkán jár eredménnyel. Az álláskeresés folyamat,…..
Ann1294 2014.10.28 12:17:38
@jobangel: Megtalaltam, koszonom szepen.
Ann1294 2014.10.28 14:51:01
@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: igen, akinek hitele/kolcsone van az jobban teszi, ha kot ra hitelbiztositast. Nem veszes, altalban a hitelosszeg 0,25%-a, am jol at kell olvasni a felteteleket. Fizethet tartos betegsegre/keresokeptelensegre, munkanelkulisegre, rokkantsagra, halalra... ki tudja mikor ut be a krach. Ez olyan mint egy casco egy ertekes kocsira vagy egy biztositas az ingatlanra. A must. Igy nem kell ezen aggodnia, hogy barmit elvallajon az ember.

Van egy olyan peldam, hogy megkerdeztek interjun, van-e hitelem. Ez ugye a "kozod?" kategoria... mert akinek van az "lojalisabb" a ceghez. Ha-ha.
Ann1294 2014.10.30 15:18:44
@jobangel: Igen, becsomagolva kapjak a "kozod?" kommentet. Ugy, hogy velemenyem szerint ez a munkakorhoz nem relevans.

A listat ujra atolvasva kimaradt (szerintem), hogy olyan iranyu tanulmanyt folytassunk (nyelv, szakmai tanfolyamok, barmi) ami a jovobeni tervezett utunkba vag. Ez is felkeszules arra, ha hirtelen valtanom kellene piackepes legyek, vagy tobb labon alljak. Be prepared. Life long learning... jo pap is...
Ausztria egyike a legfontosabb migrációs célpontoknak, rengeteg magyar dolgozik a szomszédban, akár ingázóként, akár időszaki jelleggel, vagy állandóan, Egyikük, Péter, egy családi vállalkozás alkalmazottjaként írta meg tapasztalatait. „Talán a legfontosabb kérdésre egy…..
Szerintem már tavaly is elég vicces reklámot csináltak a Gellértben tartott Márton napi borfesztiválnak, az idei is kifejezetten jól sikerült!És én meg már megint pont nem leszek itthon... Íme a videó: Ez pedig a programból pár érdekesség:  Kifejezetten érdekesnek tűnik…..
Még szeptember vége felé megjártuk a brit közegészségügy poklait Péterrel, (amit itt olvashattok, ha valakinek esetleg kimaradt), erre reagálva írta meg Andy a maga teljesen ellentétes kicsengésű tapasztalatait. A dolog nyilván teljesen szubjektív, és orvosa, intézménye is…..
Ann1294 2014.10.23 14:29:19
@nyuszigonosz(D): Ez a taxis betegszallitas nem rossz otlet. Magyarorszag is tanulhatna kulfoldi peldakbol.

-----------------------------------------------------

Az orszagos balesetin is ez a rtg modszer van mar de csak intezmenyen belul sajnos. Kiterjeszthetnek. Tovabba megvehetnenk Norvegiabol az egy csepp veres analizis gepeket is... a fekvobeteg ellatas is nagyon gyermekcipoben van, keves az apolo, azok is szivesseget tesznek sajnos. Legalabbis ok igy erzik. :(

Ez a etelmenus rendszer is jo. Kellene itthon is egy etkezteto/dietetikus. Vitaminokat is adhatnanak a felepuleshez, zoldseget, gyumolcsot stb. Ezt nagyon hianyolom.
Ann1294 2014.10.23 15:11:55
@Cascabel: Lehet nem teljesen ertem. Ezzel azt irod, hogy taxival jartak felvenni a social benefitet? Melyik orszag?

Irorszagban sajnos a generous welfare system miatt sokan pentekenkent taxival jartak oda-vissza, mert kozben be kell ugrani a karton sorert es azt nem cipelik haza! Van ilyen reteg is sajnos... ami kihasznalja a rendszert.
Lehet, hogy ez kicsit eltér az álláskeresői témától, lehet, hogy nem, hiszen az álláskeresők többsége is segítendőnek tekinthető. A tevékenységem révén az átlagosnál több nehéz élethelyzetű emberrel találkozom, és próbálok is segíteni. Így mindig feldühít, ha a…..
Ann1294 2014.10.14 14:54:36
@diszkriminans: Btw, ez nem olyan mint egy tombola vagy szerencsejatek? Tudom, hogy elottem X ember nem volt jo, a fonok mindenkit egy napra hiv be fizetes nelkul es mindenkit kihasznal, akkor miert hiszem, hogy en leszek az aki megfelel neki? Onaltatas.

Azt a napot hasznosan is el tudom tolteni tanulassal, takaritassal, kerti munkaval, munkakeresessel es nem ingyen dologztam vkinek.
Ann1294 2014.10.14 14:57:38
@diszkriminans: Igazad van, kell egy eszszeru hatar. Nem realis egy heti munkat kerni egy jelentkezotol. Meg kell talalni az egyensulyt.
Ann1294 2014.10.14 15:57:10
@diszkriminans: Ez igaz. Kisvarosban, falvakban hamar elterjed a hire... am ha alapbol azt vallom es hirdetem, hogy fizetes nelkuli napra nem megyek es mast is erre biztatok leszoknak rola a simlis munkaadok.

Szerzodes alairasa nelkul (van alkalmi napra bejelentes is) nem allok neki dolgozni, ennyi. Szivesen elmegyek fiztett probanapra, nem budos a munka. Am jogilag legyek lefedve. Ez az en velemenyem.

No, visszaterve a blog temajahoz,

"„ha önmaga nem akar kitörni, akkor nincs mit tenni”

Nyilván akar, de egyedül nincs lehetősége. Önmagában az akarással még nem fog boldogulni. Sőt, akarni is csak akkor tud az ember, ha látja értelmét a küzdelemnek."

most azt irhatnam a jotanacs ingyen van, aki ennek ellere elmegy az remeljuk sajat karabol tanul, ha masebol nem tudott. Mindenki egyert, egy mindenkiert. Tegyuk meg ezt nem csak magunkert, de masokert is. Mondjunk nemet a fizetetlen probanapra! Sok lud disznot gyoz! :)