Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Etuka

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyaros tüdős hurkaAbálni (lassú tűzön főzni) tesszük fel a következőket:Torkapecsenye, tüdő, vese, szív nyelv csepleszháj ( nec ), darabka vékony szalonna.Ha megfőtt ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.Egy disznó tüdős hurkájához 1/2 kg szépen megfőtt (de el nem főtt)…..
Egy púpos evőkanálnyi zsíron felteszünk személyenként 1-1 marék savanyúkáposztát kb. fél óráig fedő alatt párolni. Időközönként kavargatjuk.Közben a sertéshúst, mely tartalmazzon kövér és színhúst egyaránt, felvágjuk közepes nagyságúakra. Külön edényben, forró…..
A bográcsban a húst soha nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával mozgatjuk a benne lévő húsdarabokat.A húst megtisztítjuk, a csontokat és a húst is feldaraboljuk. A bográcsban disznózsíron megdinszteljük a hagymát. Ne sajnáljuk, legyen benne bőven.Ezután kezdjük rétegezni a…..
A disznóölés az állat beszerzésével kezdődik.A beszerzés általában piaci sertésvásárlás: idegen, leggyakrabban egyszer látott termelőtől vesszük az állatot. Megesik, hogy a vásárló nem ért a sertéshez. Belső "sugallatokra", vagy külső rábeszélésekre hallgatva…..
Kell beszélnünk a sózóedényekről is.A sózóedény általában faedény. Olyan, amelybe beleférnek a füstölésre szánt hús-, és szalonnadarabok.Fémedényt csupán megszorultságunkban használjunk és csakis akkor, ha annak a zománcozása teljesen ép. Még hajszálnyi repedés sem…..
Pácoldat készítésénél is, ugyanúgy mint a sózóedényeknél,  itt is a faedények a legalkalmasabbak. Zománcozott edények csak akkor jók, ha teljesen épek. Az oldatnak nem szabad zavarosnak lennie.A sóknak tökéletesen fel kell olvadniuk. A vizet felforraljuk, majd miután…..
A sonkát  miután kiáztattuk, lesúroltuk - kicsontozzuk, majd vastagabb zsineggel, lazán körbekötjük.Vizet forralunk, belerakjuk a sonkát, majd attól kezdve, hogy a víz újra lobogni kezd, 6 percig hagyjuk forrni. Ezután az edényt félrehúzva, a húst 80-90 fok hőmérsékleten a…..
CSÜLÖK SPÉKELVESzép nagy felső csülköt a főzés előtti napon megspékelünk füstölt szalonnával, fűszerezzük fokhagymával, kevés majorannával, sóval, borssal.Másnap fóliába csomagolva 1 órát pároljuk. Utána a fóliát eltávolítjuk és ropogós pirosra…..
Húskrém2 fej vöröshagymát zsíron megdinsztelünk. Ledarálunk 1 kg sertéscombot és 15 dkg füstölt szalonnát, ráötjük a hagymára, és együtt puhítjuk tovább. Fűszerezzük mustárral, sóval, borssal. Ha kész, 15 dkg vajat is keverünk hozzá. Őzgerinc formába tesszük, egy napig…..
A magyar konyha a nemeztközi gasztronómia területén is méltán megállja a helyét. Legjellemzőbbek a sokféleképpen elkészített pörköltjeink és egytálételeink. Jellegzetes fűszerek, a világhírű pirospaprika a remek hentesáruk pl. debreceni páros, gyulai kolbász, kolozsvári…..
Lazítsunk egy kicsit!Ma már kicsit mosolyogni való írásmód, beszéd stílus.Érdekességek régi szakácskönyvekből, elsősorban disznótoros receptekre koncentrálva, de leginkább vegyesen.KIVERT PECSENYEDisznócombot megőrölünk, kevés sót, kevés borsot téve bele, kis…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem! GYORS TEPERTŐS POGÁCSA1 csomag fagyasztott leveles tészta, 20 dkg…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem! ORJA LEVESOrja - a karaj kifejtett csontja.1 kg orját megmosunk, nagyobb darabokra…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem! TOROS KÁPOSZTALegfinomabb ha vegyes húsokból készítjük (zsíroshús, színhús…..
A kocsonya minőségének a titka a főzés mikéntjében rejlik és abban, hogy milyen összetevőkből készítjük.Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!DARÁLT HÚS TARTÓSÍTÁSAApróra vágott hagymát üvegesre párolunk (zsírban),…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!      A sajtok és a kocsonyák is a sertésfeldolgozás…..
Sült pecsenyékhez, oldalasokhoz rendkívül jól illenek a savanyúságok, illetve a befőttek is. Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha…..
A kolbász készítéséhez be kell szereznünk egy húsdarálót , és egy töltőt. A töltő lehet hastöltő, amely a vidéki háztartások zömében is akad, ill. lehet darálógépre felszerelhető tölcsér. Ennek az utóbbinak a használata során a kést a gépből ki kell venni.…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!BORBAN FŐTT SONKAA füstölt sonkát alaposan megmossuk, megsúroljuk. Ezután…..
A hurkák tápértékük nagy, ásványi sókban és vitaminokban gazdagok.Hátrányuk, hogy nem tartósak.Emiatt a hurka készítésnél ne felejtsünk el erre is gondolni.A  hurkakészítéshez mindig friss nyersanyagot használjunk.A füstölt hurkák jobban elállnak, de nem minden hurka…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!A hurkák tápértékük nagy, ásványi sókban és vitaminokban gazdagok.Hátrányuk,…..
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!A szalonna kalóriatartalma igen nagy, viszont ásványi sókban, vitaminokban…..
Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a…..