Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asztalos Gábor 2

0 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha komolyan gondoljuk, hogy Ozora egy a társadalomra veszélyes fesztivál (mi nem gondoljuk azt, lásd a cikk végén), amit fel kell számolni a jog és az állami erőszakmonopólium eszközével, számos kérdés merül fel. Tudott-e Pintér Sándor és a rendőri vezetés az elmúlt…..
Asztalos Gábor 2 2012.08.11 20:30:02
Megdöbbenéssel olvastam a fantasztikusnak beállított akcióról a híreket. Felkutattak, felderítettek, felgöngyölítettek, szuperül működött minden. Négy főt őrizetbe vett, 39 főt előállított és kábítószergyanús anyagokat, valamint kábítószer…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Asztalos Gábor 2 2012.08.10 14:42:29
@Biscione:
drogterjesztőkkel szemben jogos az erődemonstráció.

Devecseren sajnos valóban nem avatkozhattak be, ezért tudtak a cigányok a magyar családokra támadni.
Már korábban beszámoltunk a tegnapi, a Jobbik által szervezett, és több más szélsőjobboldali szervezet által is támogatott tüntetésről, leírva azt, ami történt, azzal szemben, amit a Jobbik állít. Rengeteg komment érkezett, hogy biztos mi hazudunk, hiszen a tüntetésen csupa…..
Devecserben a Petőfi Sándor téren kezdődött a jobbik tüntetése, amihez csatlakozott az Új Magyar Gárda, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a Hatvannégy Vármegye, a Véderő, a Gárda Motorosok, a Betyársereg és még két szervezet. Az űgy előzménye, hogy a Jobbikosokat egy…..
Asztalos Gábor 2 2012.08.06 14:53:55
@Kiszámoló:
"Nyilván én nem figyeltem az órán. Nem az a Hitler nevű őrült vitte bele a világháborúba Németországot, aki oltotta őket 1933-ban? Az egy másik őrült volt? Hitler 2?"

Nem úgy kezdődött, hogy a csúnyagonosz hitler és a demokrata sztálin megegyeztek Lengyelország feldarabolásáról?
A VH nem sok köze volt a zsidóüldözéshez, amivel te így párhuzamot vontál.
Asztalos Gábor 2 2012.08.06 14:56:11
@873ujr3rk:
"
ez a szomszédba költözés is mennyire szar duma. fehér emberek közé nem költöznek cigók, mert jellemzően nem adják el nekik, vagy nincs rá pénzük. prolik közé, nem összetartó, széthúzó népség mellé meg igen, mert nem gondolkodik, nem fog össze az utca, nem veszi meg közösen illetve eladja neki szopjon csak a józsi. most őszintén ki mer egyáltalán ingatlanügyben cigóval bizniszelni ??? még talicskát sem mernék nekik eladni, mert visszahozzák már másnap, nem hogy házat ? "

gondolom a miskolci fészekrakóról nem hallottál.

meg azokról a falvakról, ahol fokozatosan az égész falut elfoglalták a cigányok.

a szomszéd házát meg nagyjából senki se tudja simán mellényzsebből megvenni, az emberek többségének nulla a megtakarítása, vagy éppen még a saját lakásuk is hitelből van.
Asztalos Gábor 2 2012.08.06 15:23:56
@Béka53:

"
no de miért nincs kődobálás a fehérgalléros bűnozőkél, ott például a cigányok részaránya pont 0, "

ezt mégis honnan veszed?
a K&H ügy elég fehérgalléros volt, mégis Kulcsár volt az egyik főszereplője.
Győzike is roma, mégis igen jelentős adótartozást halmozott fel, és adócsalásért is bíróság előtt áll. Adócsalás szvsz fehérgalléros bűnözés.
úgyhogy felejtsd el azt a sztereotípiát, hogy a fehérgallérosok közt nincs roma.

"sokkal jobb a GDP ki sem mutatható részéért megfélemlíteni az embereket"
Vagyis ha egy hősugárzóért meggyilkolnak valakit, az szerinted semmiség, hiszen GDP-hez képest nulla.
Még nagy a titkolózás, de napokon belül hivatalosan is bejelentik, hogy a fővárosban is létrehoz a rendőrség egy kerékpáros alakulatot. A biciklisek a Készenléti Rendőrség keretein belül dolgoznak majd. Úgy tudjuk, mintegy ötvenen tartoznak a szerveződő egységhez, a pontos…..
Hónapokkal ezelőtt vége lett a Való Világ 5-nek, a győztes Attila viszont azóta is egy zuglói szállodában héderezik az RTL Klub pénzén, hiába nyert a 12 millió forint és a kocsi mellé egy lakást is a Hermina Happy Land lakóparkban. A csatorna szerint nem ők a felelősek a…..
Karambolozott az államfő... nyomják a szalagcímek, de nem ő vezetett. Csak az Audija karambolozott. Benne van a pakliban, aki vezet az hibázhat. Mindennapos dolog. Az már nem annyira, hogy a TEK-es Audikban ki van kötve a kilométeróra. A videót sajnos majdnem végig kell szenvednetek…..
Évek óta mondogatom, hogy a digitális íráskészségnek része kell lennie az orvosi kurrikulumnak. Ez a Debreceni Egyetemen a kurzusom által része is 2008 óta, mely kurzus idén szeptembertől a Semmelweis Egyetemen folytatódik tovább. A napokban volt egy nagyon érdekes beszélgetésem…..
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
Asztalos Gábor 2 2012.06.28 17:39:25
@Módfelett Kényelmetlen:

"
eredetileg erre találták ki a tranzakciós adót nagyvonalakban, de ezt elmosta az unortodoxia"

tévedsz, a rövidtávú spekire találták ki (pl. határidős ügyletek), és nem a részvényvételre.

Amúgy a kiadások papíron egy későbbi évre tolásában semmi unortodoxia nincs, ezt konzekvensen évtizedek óta művelik.
Asztalos Gábor 2 2012.06.28 18:05:34
@Módfelett Kényelmetlen:
"
A határidős ügyletek jellemzően nem rövidtávúak, azért határidősek mivel egy majdani tranzakcióra szólnak : ) "
de kb 99%-ban gyorsan zárják. A tőkeáttét miatt ezt használják speki célra részvény helyett is.
Sok derivatívát meg matolcsynál is nagyobb "unortodox" idióták találtak ki.

Kérdés hogy ezt a bűvészkedést el fogja-e az eu fogadni, vagy az eu-s kimutatásokban már magasabb lesz emiatt a hiány.
A Globetrade Hungary Kft. állítólagos csődjéről szerzett tudomást naiv ügyfél, amikor már 2 hónapja várta meghibásodott SSD-je cseréjét. Azt javasolták neki, várjon türelemmel, amíg újra működőképes lesz a cég, akkor majd visszafizetik a pénzét. Annyira mégsem naiv…..
  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most…..
..
Asztalos Gábor 2 2012.06.22 21:16:11
@hamisnero:

anyádat a betegszállító fogja újraéleszteni?

Amúgy tudjátok hogy mit csinálnak az ilyenek? Kb iránytaxiként működnek, felveszik a betegeket, elviszik a rendelésre, majd haza. Annyi közük van a mentőkhöz, mint a taxisnak, aki fogfájással elvisz az ügyeletre.

A kép meg kamu, hiszen el van forgatva a bilincs.
Asztalos Gábor 2 2012.06.22 22:33:04
@hamisnero: a taxis sem állhat meg szabálytalanul. Hiába írod le 100x, attól még faszság lesz. Csak ott állhat meg, ahol bármely más autós is megállhat, plusz a taxisdrosztokon. Sőt pl. az V. ker.-ben büntetik is a szabálytalanul akár egy percre megálló taxisokat is.

Ha órákat várt a betegszállítóra anyád, azt azt jelenti, hogy seggfejek a betegszállítók.
Asztalos Gábor 2 2012.06.22 22:36:29
@lehuto: kb. annyi, hogy sokan sportot űznek a bírság meg nem fizetéséből.

@۝merta-X: vészhelyzetben mentőt küldenek. Az meg nem vészhelyzet, hogy fél nap múlva be kell érjen kezelésre. Betegszállítók ált. körjáratban járnak, így nem szállítanak olyat, akinek minden perc vagy akár óra sokat számítana.
Tegnap benyújtotta a kormány a jegybanktörvény módosítását. Egy vaskos-veretes dokumentumra számítottam, ha már ezen dolgoznak hosszú hónapok óta, de csak 3 oldal az egész. Remélem nem vész kárba ez a "nagyszabású"  munka, és nem dobják vissza Brüsszelből ... mondjuk erre…..
Asztalos Gábor 2 2012.06.22 21:21:34
@MikeBoy:

Normális esetben bizony minden jegybank beavatkozik, amikor az árfolyam túlságosan elmozdul. Nálunk is ezt teszik néha.
Hiszen ha nem ezt tenné, mi értelme lenne a tartaléknak? A piacon mindig lehet devizát váltani, így nem is lenne rá szükség. De ha sokan akarnak egyszerre váltani, akkor hiába tisztán piaci folyamat ez, beavatkozik az mnb.
Természetesen nem teszi közzé az árfolyamsávot (hiszen ez támadásra sarkallna), de ettől még létezik.
Asztalos Gábor 2 2012.06.22 22:25:39
@MikeBoy:
mi az hogy ft vagy euró? mi köze ennek a devizatartalékhoz, amikor még x év az euróbevezetés.

Ha azt mondod, hogy nincs túl nagy elmozdulás, azzal azt mondod, hogy nincs szükség egy euró devizatartalékra is, hiszen a piacon bármikor lehet eurót venni és nem gond a túlzott elmozdulás.

Amúgy a tapasztalatok szerint 310 fölött már bőven beavatkozik az mnb, de lehet hogy már előtte is.
Ennél hirtelen nem tudna a Homár lelkileg fájdalmasabb zaklatást kitalálni, mint amit az Erste huncut számítógépei és kezelőik kieszeltek. Naiv ügyfet 5 éve halott fia banknak leadott autója miatt zaklatja fantomtartozásokkal, ami odáig fajult, hogy KHR-listára…..
  Szerda este fél kilenc magasságában, Bukarestből hazaérkezve a repülőtérről Kőbánya-Kispest metróállomásra tartó 200E buszon állva azon gondolkoztam, hogy mennyit javult az elmúlt években a reptér BKV-s megközelíthetősége: normális, légkondicionált busz, normális…..
Asztalos Gábor 2 2012.06.22 11:29:48
@rajcsányi.gellért (ergé):

"ha már vasút nincs a Ferihegy2-re (az 1-hez legalább hosszú évek után csináltak egy megállót), akkor legalább a KÖKI-ről miért nem megy ki egy gyorsbusz egyenesen a reptérre."

reptéri vasúttal a Közgép százmilliárdos melót kaphat.
színvonalas vadi új gyorsbuszok kerülnek max fél-egy millárdba összesen, de az így kapott jóval magasabb szolgáltatási színvonal miatt kevesebb embert lehet majd átverni a reptéri vasút szükségességével.
Ami demszkynek a 4-es metró volt, az orbánnak a reptéri vasút. Mindkettő helyett van töredékébe kerülő alternatíva, de a hülyéket át lehet verni azzal, hogy Bp-nek metró kell, a reptérnek meg gyorsvasút.
Demján Sándor egy merőben újszerű osztályelmélettel szórakoztatta a hallgatóságát a KAVOSZ gazdasági fórumán. Demján a lakosságot két részre, okosakra és a szorgalmasakra osztotta, és a fő problémát - a versenyképesség hanyatlását - a két csoport arányának…..
Akármennyire ragaszkodik ahhoz a Szent István Bazilika, hogy az esténként a lépcsőjén üldögélő, szerintük odavizelő turisták miatt van szükség a műemlék körbezárására, egy ilyen építkezésnek azért üzenetértéke van. fotó: Smiló Dávid Például azt lehet vele…..
Asztalos Gábor 2 2012.06.20 17:38:21
@nemjogasz:

pont hogy a műemlékvédelem része az, hogy egyes faszkalapok ne barmolják szét.
Vagy te úgy gondolod, hogy amit közpénzből újítanak fel, azt te szétbarmolhatod.

De ez jó lehetőséget ad a csőcseléknek, hogy az egyházat fikázzák.
Asztalos Gábor 2 2012.06.20 18:22:12
@nemjogasz:
"Gondolom amikor a Kossuth téren volt kordon, az felháborító volt"
momentán csak a lépcső lesz elkerítve, a kossuth téren meg az egész tér volt elkerítve. majd akkor reklamálj, ha lezárják az egész teret.

@Kuruttya:
"Pláne visszás ez annak tekintetében, hogy tulajdonképpen az ott ücsörögni vágyók (vagy azok szüleinek) pénzén zárják el előlük a lépcsőt."
Az Opera is állami pénzből működik, oda is bemész sörözni?

Amúgy az alsó lépcsőfokok szabadon maradnak, és a felsőket is csak éjszakára zárják le.

@Hungeralien:
"
A templom középület, adóforintokból van fenntartva. Míg x ember épülete magánépület."
Akkor sörözz a parlament lépcsőjén, meglátjuk hogy sikerül-e. De sok magánépületet közpénzből újítanak fel, ott is lehessen sörözni?
  Az egyik kedves partnerünk továbbította felénk Vadai Ágnes levelét, amiben a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője országgyűlési fejléces papíron figyelmezteti nagyon előzékenyen hirdetőinket, hogy a hirdetéseiket megjelenítő Mandineren nem megfelelő a moderálás. A…..
  Az online média által alapanyagként használt MTI-hír ezzel a címmel jelent meg: Emlékhelyek látogatását írta elő a bíróság egy holokauszttagadónak. És hogy mi lett belőle? Ezek: Emlékhelyek látogatását írta elő a bíróság egy holokauszttagadóna... (Galamus,…..
  Járdán parkolni csúnya dolog. Ennél már csak az csúnyább, ha ezt betontömbökkel nyomatékosítják. Most épp az 56-osok terén, ahonnan Lesley, a 8ker bloggere küldött egy felháborodott hangú jelentést és néhány fotót.   Ritkán járok erre, mert nem a 8kerhez tartozik,…..
Asztalos Gábor 2 2012.06.14 14:18:02
@d'oh: csak akkor van gond, ha ott parkolnak, se neked se az autósnak nem jó ha a visszapillantó tükrök között szlalomozol.
Robi facebookos hirdetésében megszaladt a szkript, és két nullát hozzácsapott az általa megadott értékekhez. Így a 10000 forintos keretű hirdetés 1000000-ig futott volna, ha nem kap észbe. Azt is valószínűleg onnan vette észre, hogy a kártyájáról leszedték az első 50 ezer…..
Asztalos Gábor 2 2012.06.13 18:54:49
Szűkszavú olvasói levél érkezett: "Ezt kaptam tegnap a bérpapírommal együtt." Kiemelés tőlünk.     ..
Asztalos Gábor 2 2012.06.13 10:08:52