Regisztráció Blogot indítok
Adatok
art deco arckép (törölt)

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid kis mese ez egy emberről. Nem is mese, csak egy történet, aminek még nincs vége. Öt, vagy hét évvel  ezelőtt a zsámbéki rakétakilövőállomás ki nem hűlt helyén volt egy színielőadás, a Tóték. Zseniális előadás,nagyszerű ötletekkel és óriási sikerrel a…..
Télügyi biztost nevezett ki a kormány - adta hírül a HVG. Giró-Szász András kormányszóvivő, mai sajtótájékoztatóján elmondta ...a tél komplex társadalmi probléma, emiatt rendkívüli felkészülést igényel. A kormány ezért arról döntött, hogy az újonnan kinevezett…..
art deco arckép (törölt) 2012.11.24 19:32:22
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:
Fordulj bizalommal Fabiushoz: 2011.9. 18. Szájmenők )
art deco arckép (törölt) 2012.11.26 15:15:56
@fuhur:
Grupen lehetett az már az elején is.
Kusza Szemre azt hiszem ráférne most egy teljeskörű kivizsgálás a Dr. Csernustól az antidopping csoportig terjedő skálán. Bizony, pisateszt, vérvétel, minden ami játszhat, mert ekkora kreténség természetes úton segédanyagok vagy tudatmódosító szerek nélkül nem jöhet egy…..
art deco arckép (törölt) 2012.11.17 09:24:05
Örülünk, Vincent? Felesetréfa 2012.11.08 22:14:14
Giró-Szász András megrovóan nézett fel a kormány stratégiáját taglaló szigorúan titkos minősítésű iratból az állami tévé reggeli műsorában. – Akik az átvett adósság ki nem fizetéséről beszélnek, azok rémhírterjesztők! – sisteregte, miközben a háttérben egy…..
art deco arckép (törölt) 2012.11.10 13:55:39
@HaKohen:
Híreim vannak számodra:

Én azt is hallottam, hogy Jézus a Lázár égbekiáltó bűnei miatt döntött így, példabeszédet is mondott Lázár halmozottan bűnös életéről, farizeusságáról, templomi kufárkodásáról, kapzsiságáról, vámszedéseiről, kockák kockára rakosgatásáról, a csodatevő hamis krisztuba vetett hitéről és annak szolgálásáról, mert az a hamis krisztus kiválasztottnak nyilvánította őt és elhalmozta hivatallal és földi javakkal. Annak pedig, aki a rangok és a javak birtokában elfeled szamaritánus módjára viselkedni, nem hoz jót az utolsó ítélet sem.

Egyházi berkekben bennfentes ismerősöm szerint
a Vatikán Hittani Kongregácója - ahogy az feltételezhető volt - hallani sem akar az esetről, a világ végi utolsó ítéletig titkosította az erről szóló összes hírt, tanúságtételt.
Ne reménykedj semmiféle korrekcióban.)))
Fogadjunk, hogy sejtelmetek sincs róla, mi is az a Magyar Energetikai Hangterápia?? Hmmm... bevallom, nekem sincs, pedig idáig a honlapjukon időztem. Mindenesetre sok érdekes dolog van rajta, köztük az is, amiért felkerestem: vannak rajta Magyar Versek. Így, nagy V-vel. Magyar himnuszok…..
Kedves Miniszterelnök Urunknak szeretnék hálatelt szívvel köszönetet rebegni azért, amiért ilyen végtelenül jóságos, emberséges, tisztességes, de leginkább békességes embert választott ki a saját kegyességes két kacsójával  fölénk, mint amilyen ez a Varga István…..
Sólyom feladta a leckét. Egyértelműen tartalmas, sok rétegű beszédet mondott pár napja az aszófői falunapon. És a sajtó, a bloggertársadalom rá is ugrott  témára. Az Index blogok ünnepeltek. A Varánusz szerint „a baloldali liberálisnak semmilyen alapon nem nevezhető ex…..
A sólyom nem kapkod legyek után, de ha mégis, akkor azt Aszófőn teszi. Nem, nem az öreg ördög valaga mögött ezer kilométerrel van ez a település, hanem a Tihanyi félsziget gyökerénél, átmegy rajta egy kétszámjegyű út, valamit a Royal Balaton Golf & Yacht Club is ott van…..
art deco arckép (törölt) 2012.08.06 12:54:31
@ATCG:
TG nem ír ennyi helyesírási hibával.
art deco arckép (törölt) 2012.08.01 17:52:41
@sok-sok:
Mondjuk: Közgép
art deco arckép (törölt) 2012.08.01 18:38:21
@sok-sok:
Ennek a Tiborc-lánynak biztos nem lesz Panasza.

Feljövőben egy új Vitézy-féle családkarrier.

Ha nem Közgép, akkor nagykövet Félázsiában.
Carissimi, Stephanus Nugator barátunk egy olyan témához nyúlt hozzá, amely bizonyára sokakat izgalomba hoz. Azonban előre felhívnám a figyelmet arra, hogy a Szerző egyáltalán nem akar támadást intézni a katolikus hitelvek ellen, amint ezt többször hangsúlyozza is. Ebben a szellemben tessenek…..
art deco arckép (törölt) 2012.08.01 17:04:05
@Stephanus Nugator:
Csak a lényeget nem tudom: Hogy Nuntiulus Noster ezt idézte-e görögül.
Kérem Őt vagy bárkit, aki tudja a választ, hogy világosítson fel.
Azt is szeretném megtudni, hogy a liturgiának ez a magyar nyelvű szövege kinek a fordítása, és hogy ebben az általam ismert formában mióta használatos.
art deco arckép (törölt) 2012.08.01 17:36:46
@Stephanus Nugator:
Köszönöm. Akkor ezért ezt a szöveghelyet ( legszentebb, legtisztább...) idézte Nuntiulus Noster a liturgiából.

Tudod, ennek a liturgiának minden gondolata ugyanilyen szép:
Könyörgés hajózókért, utazókért, foglyokért és ezek szabadulásáért ....stb.
Vagy:
Pap: Emeljük föl szívünket!
Hívek: Fölemeljük az Úrhoz.
Még folytathatnám.
A mise párbeszédes formája pedig lelki egységet teremt a miséző pap és a hívek között.

De:
Július elsején Pálházán egy református istentiszteleten voltam. A zsoltárokkel nagyon puritánul volt igazán ünnepélyes. A lelkésznő Jónás történetéről beszélt. Elámultam.
art deco arckép (törölt) 2012.08.01 18:27:31
@láng:
Ez ám a hermeneutika.)))
Vagy csak tipmix?
Persze valójában marad, mert a fideszből menni nem lehet, mint ahogyan bármilyen, tisztességesen megszervezett és rendesen működtetett maffiából sem lehet csak úgy kilépni. Legyen teljesen nyugodt a kedves olvasó, hogy annyira Ókovács sem fog menni, mint amennyire mondjuk én azt el…..
art deco arckép (törölt) 2012.07.30 10:48:36
@iparterves:
Bocs. Kiderült e szélhámosságom. A kővendég = art deco arckép.
art deco arckép (törölt) 2012.07.30 11:18:33
@iparterves:
Az érdemi különbségek ellenére sem becsülöm le azt, amit a Szépművészeti ( és a PIM) Budapesten megteremtett.

Külföldön is álltam már sorba, hogy bejussak egy kiállításra, és amikor ez Budapesten megismétlődött, nem bosszankodtam, hanem örültem.
Pedig zimankó volt.)
art deco arckép (törölt) 2012.07.30 12:27:08
@iparterves:
Én nem tudok arról, hogy Budapesten olyan természetes lenne a sorban állás múzeumok előtt, csak a Szépművészeti M. kiállításainál tapasztaltam.
Nem a sorok hosszán kell mérni egy kiállítás értéket, ne valamit mégis mutat .

Valóban nagyon drága mulatság manapság kultúrafogyasztónak lenni.
Az ingyenességet mégsem tartom kívánatosnak, hanem egy minél nagyobb kedvezményezettséget és például akciós alkalmakat stb.
Lehet, hogy kevés a realitása.
Itt egy jeles példa:
Most a bp-i színházak nagyon jó megoldásra vetemedtek: az előadás napján a megmaradt jegyeket féláron adják.
Naponta hirdetik a neten.
Hja, azok a (nem is annyira) régi, szép idők, amikor a szerencsétlen, lassan mindenünnen kiutált  dohányosnak nem kellett boltolni  a trafikosnénivel, hogy ne azt a dobozt adja, azzal a ronda harcsabajszúval, a fertelmes daganattal a nyakán, tartsa meg az aprót, és adja inkább azt a…..
art deco arckép (törölt) 2012.05.02 13:37:01
@teemur:
Köszönöm.
Lehet, hogy jobb lett volna, ha az utolsó két sort felcserélem. A szórend nyomatékosabbá tenné a szamár szór, ha már a fokozást nem tudtam megoldani.

Azt gondolom, hogy ez mindnyájunknak egy kellemes játék. :-)))
art deco arckép (törölt) 2012.05.05 15:37:55
 Mi az esélye annak, hogy Orbán Viktor péntek 13-án igazat mond? ..
art deco arckép (törölt) 2012.04.14 22:49:11
@Nisa:
Én is érzek egy rossz ízt az Orbán mondatában.
Védencnek lenni - talán jelent egy kis függést a védőtől.

Az Orbán mondata nagyon orbános, tisztán közvetíti a mentalitását.

Szerintem jobb lett volna azt mondani például, hogy
minden eszközzel fel fogunk lépni az antiszemitizmus ellen.
art deco arckép (törölt) 2012.04.14 23:00:28
@maroz:
"Azért védjük meg, és ennek másként nincs is értelme, mi a francért törtük volna magunkat olyasvalamiért, ami nem a miénk?"

Mondjuk azért, hogy a magunk erejét, nagyságát, fontosságát megmutassuk. Nem biztos, hogy a védenc a fontos az ilyen szituációban.
art deco arckép (törölt) 2012.04.15 22:24:33
@maroz:
Nem szoktam én rovásírni. Nem is találom.)))
Recseg-ropog a Fidesz konstruált valósága. A tegnapig sziklaszilárdnak tűnő mítoszok kártyavárként omlanak össze, mint a hatalmas felhőkarcolók az Eredet álomvilágában. A „vonalat” értő, sőt diktáló „műhelyek” hasadnak szét a gyökerükig, korábban…..
Itt tipródok ezen a felütésen, hogy merjem vagy ne merjem ilyen aszályos, schmittpaliktól sújtott időkben. A kezdőmondat úgy szólna, hogy: Bréking nyúz! Szőcs Géza úgy adott egy kétoldalas interjút, hogy egyszer sem említette a kulturális gps-t!, de emiatt a brékingnyúz miatt…..
Úgy jártam, hogy nincs mondanivalóm. Illetve nagyon sok van, de azok artikulálására lassan már semmi kedvet nem érzek (tavaszi fáradtság, éppen ideje volt), így kezdetnek kifejezésre juttatom a mondanivalómat, artikulálatlanul: Ááááááááááááááá!!!! Tessék beleérteni…..
art deco arckép (törölt) 2012.03.06 21:36:10
@HaKohen:

Csatlakozom a marozról írt véleményedhez.
Nagyra értékelem még a problémaérzékenységét, a moralitását.
Néha valóban indulatos. Mert nagyon intenzíven, pontosan és élesen "észlel".

Jusson eszedbe valami, maroz!
art deco arckép (törölt) 2012.03.07 19:59:36
Örülünk, Vincent? Kemény hideg 2012.02.09 17:40:00
A rendőrség adatai szerint január elsejétől az országban 55 ember halálát okozta kihűlés. Ukrajnában 135 ember halt meg. Lengyelországban 50, Oroszországban 64, Romániában 39, Szerbiában 6 a CNN szerint.Semmi feltűnő, mi? 2011 kemény telén, amikor Orbán Viktor…..
art deco arckép (törölt) 2012.02.13 11:01:26
@Dr. Kulics:

A választások előtt nyolc évig Orbán is azt értette normális országon, amiről @maroz ábrándozik.
Minden megnyilatkozásában ilyen NORMÁLIS országot ígért. Ilyet akartak a zemberek is. Hittek neki. Sajnos. Ezért lett kétharmados győzelme.
Tematikus összeállítás; a téma: hazám — borzalmas költőxámára: Hazám. Valamennyien érezzük: ez egy olyan téma, amelyről rengeteg mindent el lehet mondani. Hadd lássuk: sikerül-e? Nagy Norbert (London): Ébredj Hazám!   Mit látomásban végig gondolt A szimbolista táj…..
Örülünk, Vincent? Cipolla 2012.01.13 11:49:00
A köztársasági elnök lopott, csalt és hazudott. De még nem jött ki a direktíva a pártplénumon, hogy ez most az imperializmus aknamunkája-e, amit a szocializmust építő nép majd eltipor, vagy a magyar távirati irodát illetékes helyen felhatalmazták annak közlésére, hogy…..
Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van. Orbán Viktor azt üzente, elfogyott a. Életünket és vérünket? Ó, hát hogyne! Zabot? Zaboot?? Zaboooot??? Na, azt már nem! Valamelyik szimbolaművész a hatalom muzsikusai közül kitalálta ezt az izét, ezt az Államadósság…..
Örülünk, Vincent? Woyzeck 2012.01.02 11:00:00
Hát igen. Ezért érdemes. Ez az én színházam, az én előadásmódom. Egyszerűen imádtam. Legelső gondolatom az volt, hogy nem írok a posztba semmit, csak annyit, hogy zseniális, gyerünk az Ascher Cafe-ba be oszt’ jónapot. De aztán ezt még magamhoz képest is szegényesnek…..
art deco arckép (törölt) 2012.01.02 21:46:29
@simonmondja.:

Lehet, hogy maroz belső emigrációba vonult?!
Nagyon sajnálom. Akkora a baj az országban, hogy óriási szükség lenne a látleleteire, diagnózisaira.
Én naponta várom vissza.
art deco arckép (törölt) 2012.01.02 22:59:15
@simonmondja.:
Köszönöm.
Biztosan önök is ismerik azt a nem mai viccet, amelyikben Tutajos próbálja meg tudományos igényességgel okát adni annak, hogy Matula bácsi miért fog sokszor annyi halat, mint ő. Precízen rájön, hogy a csali, azt kell jól megválasztani! Ebben utolérhetetlen az öreg, neki mindig az…..
art deco arckép (törölt) 2011.12.27 18:24:23
Az eheti műveket nem kellett keresgélnem: egy lelkes olvasónk küldte nekem levélben, korrekt hivatkozásokkal. Hogy a témára térjünk, itt van ez a jó kis honlap: Esztergomi mesék áljobboldaliakról, műbalhékról, meg ez a jó kis vers; a szerzője Igazmondó Juhász. Engedelmetekkel,…..
art deco arckép (törölt) 2011.11.25 19:03:17
@komment1:
Ezt nyílván az esztergomiak jól érzékelik és tudják.
Én nem Esztergomról, hanem a versben infernális veszélyekkel küzdő egyszemélyes hősként ábrázolt Meggyesről írtam.

Azt gondolom, hogy pontosa azért lenne fontos a Fidesznek birtokolni a városotokat, mert óriási szimbolikus jelentősége is van. Egyházi végvár. Meggyes pedig korunk Balassija.:-)))
art deco arckép (törölt) 2011.11.25 19:46:24
@komment1:
Érdekes, amit írsz. Figyelem az ottani eseményeket, de nem tudtam, hogy a Fidesz az egyház ellenében támogatja Meggyest ...Ez elég egyedi és cifra helyzet.
NagyFidesz- titkok tudója lehet a volt polgármesteretek.
art deco arckép (törölt) 2011.11.25 20:14:52
@komment1:
Hány ilyen - legfeljebb nem ennyire látványosan zajló - ügye lehet ennek a bagázsnak. A csillagszemű esete is ilyen.

Drasztikus árat fizetünk mindnyájan.