Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spmpoker

16 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
WSOP, Las Vegas, Event41, NL Texas Hold'em shootout, buy-in: 5000$, indulók: 280 1.hely: Traply Péter! Gratulálok! Azt hiszem hogy ehhez nem kell túl sokat hozzáfűznöm. Bélabácsi egyre káprázatosabb eredményekkel sokkolja a rajongókat, megvan tehát az első magyar karkötős!…..
Traply Péter "Bélabácsi" hatórás döntőasztal, és több mint két órás heads up után megnyerte a World Series of Poker 41. versenyét, az $5 000 no limit hold'em shootoutot, és ezzel ő lett az első magyar WSOP karkötős játékos. Traply ellenfele a heads up alatt Andrew…..
spmpoker 2009.06.25 16:27:47
@Texaspoker: akkor néhány példát megpróbálok a teljesség igénye nélkül leírni: játékosok száma az asztalnál, pozíciód az asztalnál, játék típusa (többasztalos verseny (MTT), egyasztalos verseny (SNG), készpénzes játék (cashgame)), ellenfelek stackmérete (vakokhoz képest, illetve Hozzád képest), MTT-k esetén fontos hogy hol tart a bentmaradok számát tekintve a verseny, információ az ellenfelekről (élőben megfigyelés, tapasztalat, és memória kérdése, neten pedig programok segíthetnek, mint pl. Poker Tracker)(VP$IP (partik hány százalékában játszik), PFR (flop előtti emelés %-a), valamint röviden összefoglalva a talán legfontosabb alapképességek, melyekről már írtam pár hozzászólással korábban itt (matek, türelem, memória, állóképesség, jó megfigyelő, stb.)

konkrét példa: a leírtak alapján nem derül ki, hogy milyen verseny volt (indulók száma, nevezési díj, fizetős helyek). ebben a leosztásban nem feltétlenül van hiba, flop-ig teljesen érthető. flop utáni akció már játékstílus kérdése is (slowplay nem mindig jó ilyen gyengusz kickerrel, visszahívás belefért volna info szerzési céllal), de még belefér, a turn-t viszont már szerintem nem így kellett volna megjátszani, (egyébként Neked kellett passzolnod, mert Te voltál elől) és itt a hiba (szerintem!) ha már flop check/call-t játszol, ugyanis fogalmad sincs hogy kb. milye lehet, persze megintcsak jó lenne tudni pár dolgot az ellenfélről (pl. szereti-e eldugni a lapját, mikkel játszik általában, mit jelent nála egy osztóból sima megadás, stb.). a checkje szinte bizonyossá teszi hogy nincs dámája (még egy gyenge király is kérdőjeles), hiszen turn-ön pozícióból hívni illik egy fél pot-ot (ha keresni akar vele), a river utáni all-in esetén pedig simán 55 (80-90%), vagy Qx-re (10-20%) tenném, és ha nem is könnyen, de dobás. Persze élesben lehet máshogy történtek volna a dolgok, de megkérdeztél, válaszoltam.

üdv!
spmpoker májusi értékelés 2009.06.16 15:30:00
Na azt már látom, hogy a blogírás sűrűsége nálam kb. olyan mint a felsőlégkör oxigéntelítettsége... Rendesen el tudok feledkezni a dologról, node ez legyen a legnagyobb baj. :)Szóval eltelt a május és sikerült megszerezni a 75$ bónuszt. Az előző bő egy hónappal ezelőtti…..
Tényleg nem arról van szó, hogy kipécéztük volna magunknak az Erste Bankot, de mit tegyünk, megint róluk szól a sztori. A múltkori poszt után most viszont nem saját terepmunkára alapozunk, hanem a Pénzcentrum.hu által kikukázott számok között matatunk nagy fintorogva. A marha nagy…..
spmpoker 2009.05.26 10:09:23
@johevi: nyilván (némi) felelősség terhel mindenkit nemfizetés esetén ha úgy vesz fel hitelt hogy nem tudja törleszteni. a folyószámlahitel mondjuk konstrukciójánál fogva nem a veszélyesebb fajta, mégsem bukhatod rajta a kecót vagy a verdát. egyébként mókás lenne ha az okosba' érkező fizuval támasztanád alá a bankban, hogy bírod a havi nettóddal egyező törlesztőt ;).
Eredetileg úgy terveztem a bankrollépítős sorozatot, hogy egy általam eddig még nem kipróbált teremben (kontrétan itt most a Full Tilt-re gondolok) elkezdem a játékot, és megpróbálom az első befizetésre jutó maximum bónuszt kiszedni, ami 600$ (10000 FTP-t kell megszerezni…..
Magyarország pont nélkül esett ki az A csoportból. Nem játszottunk igazán tempós és színvonalas meccset a németekkel, az ellenfél jobb volt, sokkal többet lőtt kapura, két emberelőnyös góllal győzött. 0-1 után volt erőnk egyenlíteni, 1-2 után nem. Az utolsó harmadban csak…..
spmpoker 2009.05.04 15:42:43
@=Daniken=: Kedves Daniken, épp azon töprengtem hogyan is tudnám megfogalmazni legjobban amit most érzek így a VB után. Abszolút összeszedted a gondolataimat!!

Köszönöm Nektek Magyar Jégkirályok!
Csillagok vagytok egy nehéz jelenű nép egén!!
Az ifjú magyar pókeres ismét megmutatta (EPT Monte Carlo 8. hely), hogy a magyarok nemcsak a nyilazásban meg vízilabdában teszik magasra a lécet... Tengermély tiszteletem!!Egyébként jó érzés arra gondolni, hogy ha csak a magyar játékosok sikereiről szólna a blog, simán lenne…..
spmpoker újra itt 2009.04.28 11:13:00
Üdv!Ha jól számolom akkor pontosan 463 nappal ezelőtt írtam utoljára. Mondanom sem kell hogy rengeteg dolog történt ebben a bő egy évben. Majdhogynem el is felejtettem hogy van egy ilyen blogom, de úgy döntöttem hogy újra leírom hogy mit sikerül egy egyszerű földi halandónak…..
spmpoker voltam a Best-ben... 2008.01.21 12:23:00
Múlt pénteken egy kedves ismerősömmel kitaláltuk a frankót, mégpedig hogy nyomjunk valami komolyabb pókerpartit. A komolyabb jelző a beugróra utal, és így jött az ötlet, hogy nézzünk el a Best-be, ahol aznap 19:00-kor lesz egy 10+2-es SC bajnokság.Időben való érkezésünket…..
spmpoker nagyon beteg parti... 2007.12.21 13:19:58
Tegnap este egyik cimborámmal elhatároztuk, hogy elugrunk egy kicsit pókerezni egy second chance tournamentre. Eddig semmi furcsa nincs is a történetben. Az első dolog ami meglepetést okozott, hogy nem én, hanem a kolléga küzd a final table-ön (bocs Olasz ;) ).Az igazi durvulat viszont…..
spmpoker lassan meggazdagodom? 2007.12.12 11:20:00
Mostanában történik velem valami érdekes pókerfronton. Mintha kezdene beérni a sok élő, és netes játék. Ennek eredménye, hogy vasárnap egy 6$+0,50$-os 45 indulós multi sitngo-t sikerült megnyerni a pokerstars-on, majd tegnap este egy 4$+0,40$-os 180 indulós multi sitngo-n egy (nem…..
Nagy hallgatás után örömömben le kell írnom egy nagyon frankó kis tournament végeredményét.Nem kell nagy nyereményre, vagy mindenkit porba alázós első helyezésre gondolni...Az előzménye az egésznek az volt, hogy néhány nappal ezelőtt utaltam hosszú idő után a sportingbet-es…..
Na igen...kezdek lefásulni ezektől a birka multitable sit&go-któl. A tegnap esti egyik eset már szinte tökönszúrásig fajult.45 induló, első 7 helyezés fizetős, kb. 12-13 ember van versenyben 2. helyen tanyázok és szerényen várom a következő gatyaszaggató monstert, ami csak nem…..
4$+0.40$ nevezés, 180 induló.Na ez utálatos dolog volt a sorstól (14en voltunk, kb. 12. voltam a kör előtt):PokerStars Game #12707338183: Tournament #64476249, $4.00+$0.40 Hold'em No Limit - Level X (400/800) - 2007/10/18 - 19:36:51 (ET)Table '64476249 3' 9-max Seat #8 is the buttonSeat 1:…..
spmpoker deposit probléma 2007.10.16 12:05:00
Néhány nappal ezelőtt megérkezett az új otp-s maestro bankkártyám (eddig a csúnya piros rajzolthajós visa electron volt). Váltottam a sima egyfolyószámlás megoldásról az elektronikus számlacsomagra ami gondoltam azért lesz jó, mert lesz egy külön számlaszámom amiről be tudok…..
Na utolért egy kis sikerélmény. Mondhatnám úgy is, hogy beért egy kicsit a sok gyakorlás, és képes voltam végre az utolsó percig koncentrálni ahogyan a nagyok. Vasárnap esti "offline" 3k-s freezeout egy meg nem nevezett bűngödörben. 18 induló (2 asztal), 17 perces…..
spmpoker EPT Baden / Kaló Dénes 2007.10.11 07:46:00
Igen kérem, Kaló Dénes második lett a badeni EPT-n. Ez óriási eredmény, gratula!A 3. és 4. nap eseményeit én is igyekeztem live követni, bár pont a végéről maradtam le, mikor már csupán négyen maradtak. A viszonylag langyos játékot immel-ámmal törte meg egy-egy kockázatos…..
spmpoker esti tourney 2007.09.28 12:34:00
Na igen, sokkal nagyobb hévvel sikerülne gépelni, ha egy sikersztorit szeretnék éterbe küldeni, de... A "de..." kb. szinonimája a bad beat-nek, és tegnap igen sokszor ráizzadt a kezem az egérre miközben potyogtak az asztal közepére a lapok.Este negyed 9, 3$+0.30$-os rebuy…..
spmpoker (meg)indító 2007.09.26 12:30:00
Üdvözlöm a "pókertársadalom" tagjait!Jómagam, és a kártyák találkozásainak "rémtörténeteivel", tündérmeséivel, és más pókeres érdekességekkel kívánom terhelni a badbeat-ektől fáradt lelki világát minden kedves játékostársamnak...