Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paisano

5 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Ma egy olyan témát hoztam Nektek, ami úgy gondolom, hogy sok embernek hasznos lehet, ez pedig az lesz, hogy elmagyarázom, hogyan frissítsétek a számítógépetek rendszerét, a Windows 10-et. Először is arról szeretnék Nektek írni, hogy fontos tudni, hogy a Windows 7, a Windows 8 és a…..
paisano 2019.12.11 06:32:35
@Techszaki:
természetesen értem mit akartál írni, csak kicsit ironizáltam... sajnos sokaknak az op rendszer egyet jelent a windows-zal, ezért "kötözködtem" a megfogalmazás miatt... ;)

viszont akkor had kötekedjek még kicsit:
azt írod semmi probléma a w10-zel... évek óta minden nagy frissítéskor gépek ezreit (százezreit) "vágja haza" és többnyire a javítások is több kárt okoznak mint hasznot...
emlékezzünk rá, hogy már nem is egyszer vissza kellett vonniuk a frissítést, annyira bug-os volt... és ez nem egyszeri eset, hanem kivétel nélkül minden frissítéssel volt eddig valami probléma...

hardverigény: igaz, hogy megfelelő működéshez megfelelő hardver is kell, de ennél a rendszernél teljesen önkényes az igények változása... azokon a gépeken amelyeken 2-3 évvel ezelőtt még kényelmesen futott a w10, a mostani verzió már éppen csak döcög, annyira megnőtt az étvágya... tudom haladni kell a korral a hardver tekintetében is, de a manapság inkább elterjedt notebook-ok esetében ez nem annyira egyszerű, többnyire a gép lecserélése a megoldás... az meg ugye 2-3 évente nem mindenkinek kivitelezhető...
ezenkívül, ha nem akarod egy gép árát dobozos verzióra költeni, akkor veszel egy előtelepített vasat, amin ugye OEM verziós rendszer van... ami ugyan olcsóbb, de a géppel az is mehet a "kukába" mert másikon már nem használható... vagyis minden gépvásárlásnál újra és újra megveszed ugyanazt a rendszert is... nem túl baráti...

végül: nem tartom valószínűnek, hogy "átszorítanak" windowsra, mivel a pont felsorolt problémák voltak azok, amelyek miatt szakítottam vele... már a DOS idejében is MS rendszereket használtam, végigmentem a windows teljes "evolúcióján", a linux csak hobbi volt... szinte mindegyik kiadásból van legális, dobozos verzióm, nem a bugos , tört verziókkal szenvedtem... ezenkívül több ezret telepítettem már illetve igyekeztem karbantartani...
két évvel ezelőtt elég lett belőle, teljesen átálltam linuxra (na jó van egy notim amin w10 van, de csak tesztelésre használom), és azóta másnak sem vállalok win telepítést, mert ne engem szidjanak a rendszer miatt... érdekes módon amíg az általam anno telepített windows-okkal bizonyos idő után mindig volt valami, ami miatt rá kellett néznem a rendszerre, a linuxokat egyszer felraktam és azóta gond nélkül ketyegnek... pedig olyanoknak is telepítettem, akiknek a power gomb megtalálása is gondot okoz...

szóval örülök neki, ha neked megfelel, de véleményem szerint az MS politikája és minősége pont inkább arra "szorítja" a felhasználókat, hogy alternatív megoldásokat keressenek... :)
Miért állítom, hogy EURÓPA nemet mond a Fideszre? Nézzük meg a számokat! Az Európa Parlament pártcsaládokból áll! A pártcsaládok kapnak szavazatot és állíthatnak képviselőket az adott ország népességének arányában! Az Európa Parlament 751 képviselőből áll. Ez a 751 képviselő ma több mint…..
Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból: Lehet nekem sem kéne!   Az öt kérdés 1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót? 2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó…..
paisano Civilizációs betegségek 2016.12.02 10:03:17
Régóta kikívánkozik ez belőlem... Szeretek vásárolni, de utálok sorbanállni. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Nos az üzletek pénztárainál, ahol sajna ezt muszáj megtenni, a vásárlók nagy törzsének egy számomra egészen érthetetlen rétegével szoktam találkozni, akik mellesleg az őrületbe tudnak…..
A szezon legterjedelmesebb közleményével vágott vissza a Fővárosi Állat- és Növénykert az ökobiciklit túltoló ligetvédőknek. Az önjelölt aktivisták 7, azaz hét darab állatkerti fa kivágásába kötöttek bele, hiszen az eset nyilván jól illett a Városligetet kiirtani és lebetonozni kívánó orbáni…..
paisano 2016.08.08 14:40:05
@andris89: "egy részüket a tervezett munkálatoktól függetlenül is ki kellene vágni" ennek melyik része nem érthető?
paisano 2016.08.08 14:45:45
@GNDL: gratulálok! ilyen hosszan, ilyen keveset mondani... :D egyetlen olyan állítást sem sikerült megfogalmaznod, amelyet ne lehetne - bizonyítható- tényekkel cáfolni... komolyan nem veszitek észre, hogy már alig van "közönsége" az ilyen demagóg és valótlanságoktól hemzsegő propagandának?
paisano 2016.08.08 16:54:44
@GNDL: " egyetlen szavas választási programot írt..." :D azért mert sokan csak annyit értettek meg belőle?
"fogy a közönség..." ??? legalább ekkora kapitális ostobaságot ne állíts már... magasabb a kormányt támogatók létszáma, mint 2014-ben ember!!!
"Évente kisvárosnyian menekülnek előletek az országból..." azért mert te azt hiszed? a kalandvágyók többsége rövid időn belül vissza is tér, csak erről nem szól a statisztika... egyébként meg Magyarországról lényegesen kisebb arányú az elvándorlás, mint pl a németeknél... onnan is Orbán elől menekülnek?
Na most komolyan... Senki ne sértődjön meg, nem ez a célom, de feltennék egy egyszerű kérdést: hol vannak a normális nők? (tudom azok velem, nem állnak szóba, de ez egy más kérdés)... Nem azokról, a tizen-huszonéves fiatalokról beszélek akiket elítélünk az erkölcseik, vagy az életvitelük miatt,…..
Sosem tudtam eldönteni, ha eljutottam valakivel arra a szintre, hogy összeköltözzünk (nálam ez többnyire a második hét), akkor onnantól kezdve ki ő nekem? Barátnőm? Barátnő az, akivel elmégy a hétvégén szórakozni, vagy együtt vagytok a nyaralás alatt, de nem éltek közös életet. Magyarul nem vagytok…..
Ne hörögjenek a cím miatt, ez egy orosz szervezet neve, melynek aktivistái próbálják megnevelni a címben is szereplő jellemű helyi autósokat, akik rendszeresen a járdát használják az úttest helyett. Ami Oroszországban azért nem egyszerű, kell hozzá némi bátorság és szilárd…..
paisano 2015.04.02 19:32:12
@protézisesh: aha... mert a "fejlett" nyugaton ilyesmi elő sem fordulhat ugye... ? hagyjuk már a hülyeséget...
Távol álljon tőlem, hogy eme szösszenettel bárkit is meg akarjak bántani, nincs is benne semmi egetverő újdonság, inkább csak csokorba szedtem az adott témához tartozó tapasztalatokat, véleményeket.  Jártamban, keltemben igen gyakran találkozom azzal a megkeseredett…..
Nívó Hisztiország 2012.05.22 09:26:00
Szia! Hogy vagy? Lehet pár kérdésem? Te is 40 %-os THM-re vetted a tévédet? Hiszen csak párezer forint volt a törlesztő havonta, és a szomszédnak is volt már! Aztán persze sírtál, hogy a sok hitel miatt nem marad pénz másra. Te is 1500-ért adtad el az 5000-ért vett OTP…..
Tegnap éppen a lengyeleknél verte ki a biztosítékot a nyugdíjkorhatár-emelgetése:Durva nyugdíjkorhatár-emelés a lengyeleknélNapi GazdaságNem egyedi esetről van szó, Európa szinte minden országában hasonló intézkedéseket hoznak, ezen már mi is átestünk. A fokozatosan,…..
paisano 2012.05.13 10:51:38
@pirimogyoró: Nem baj hogy most a lengyelekről (és még másokról) volt szó? Tudom, hogy nálunk is ez megy, de amint látod ez nem egyedi eset, más kormány is ezt tenné (ettől persze nem lesz jó). Kicsit szánalmas már ez a "mindenért Orbán a hibás" hozzáállás, főleg a tények ismeretében (már persze aki hajlandó ismerni ezeket). Egyébként az írással teljesen egyetértek, ezt eredményezte (és még sajnos sokminden mást is) a nagytőke korlátlan uralma. Az nyugati "fejlett" társadalomban évtizedeken keresztül meghaladta az emberek fogyasztása az általuk kitermelt javak értékét. Ennek oka, hogy a nagytőke a minél nagyobb profit érdekében a médiákon keresztül folyamatosan ösztönözött a túlfogyasztásra. Logikus hogy ez nem folytatódhatott a végtelenségig. A keleti blokk már csak a "leszállóágban" csatlakozott ehhez a világhoz. Egy darabig még az itteni olcsó munkaerővel tudták tartani a saját pogáraik magasabb színvonalát, ez értelemszerűen azzal járt, hogy nálunk a bérek nem emelkedtek (nem is emelkedhettek) arra a szintre. Nekünk már csak a "mézesmadzag" maradt. Most már ez a lufi is kipukkadt és ilyen kétségbeesett intézkedésekkel próbálják minél jobban kitolni az elkerülhetetlen összeomlást. Ez azonban már csak "tüneti kezelés", hiszen ahogy a cikkből is kiderül ezeknek hosszútávon több a kára mint a haszna. Arra kellene már rádöbbenni, hogy az a gazdasági rendszer amelyet csak ilyen intézkedésekkel lehet (úgy ahogy) fenntartani, hosszútávon életképtelen!
Bár Schmitt Pál plágiumügyében blogunk eléggé megégette magát a múltkor azzal, hogy az általános netes közvéleménnyel szemben foglaltunk állást, most mégis úgy érzem, hogy Gyurcsány vélt plágiumügyében is állást kell foglalnunk, valószínűleg ezúttal sem túl sok…..
Tisztelt szerkesztőség!   Rettenetesen örülök,hogy rátaláltam az Önök honlapjára!Én is egy rendkívüli történettel szeretnék hozzájárulni a mai magyar munkahelyi körképhez.Az én történetem ott kezdődik,hogy ez év márciusában jelentkeztem a téti Veritas kft-hez…..
Képzeljük el, hogy az EU-nak azért egészen más lenne az, ha a Fidesz a közvélemény-kutatások szerint alig rendelkezne támogatottsággal, netán nem is volna a legnagyobb párt! Ha sikeres népszavazási kezdeményezés volna, amelyet nem kétszázezren, hanem egymillióan írtak alá, és…..
paisano 2012.04.30 20:13:06
@Brendel Mátyás: szóval, ha a közvéleménykutatás azt hozza ki, hogy a Fidesznek a legnagyobb a támogatottsága akkor az nem valós mivel az emberek nem árulják el a valódi véleményüket, de ha azt hogy nyolcvan százalék elégedetlen akkor az tény. Nem hülyeség ez így egy kicsit? Egyébként meg elárulom, a "bizonytalanok" jelentős része (főleg az értelmesebbje) szintén a kormány oldalán van, csak azért nem vallja be, mert aki most nyíltan Orbán mellé áll azt azonnal a földbe döngölik olyanok akiknek az értelmi színvonala nem teszi lehetővé, hogy megértsék a jelenlegi helyzetet. Szóval nyugi, megvan még az a kétharmad...
(Ad notam: Hiperkarma: Zöldpardon)Drága Kisasszony, Édesem, Egyetlenem, Drága Pubi! Amiatt fordulok levelemmel Hozzád, mert a legmélyebb sajnálatomra a március tizenötödikére megbeszélt titkos találkánkat lemondani vagyok kénytelen. Indokaim számosak, valamint ellentmondást nem…..
paisano 2012.03.16 21:18:16
@egyfejű: Köszönöm kimerítő válaszod, kellemes meglepetés volt, bármilyen hihetetlen, szívesen olvasom azt a véleményt (még ha nem is egyezik az enyémmel), amelyből kitűnik, hogy írója használja a fejét és nem csak ész nélkül vagdalkozik, mint sajnos a kommentelők többsége. Én a velük való vitába fáradtam bele. Ha megengeded néhány mondatban reagálnék hozzászólásodra.
A tegnapról írott dolgok igazak, viszont némi kiegészítésre szorulnak. Újfasiszta szervezetek szinte mindenütt vannak Európában. Németországban ( aki ugye az EU legbefolyásosabb országa) évtizedek óta tartanak nyíltan neonáci tüntetéseket az ottani szervezetek, összecsapnak a rendőrökkel stb. tehát az általad említett tények egyáltalán nem egyediek, sőt európai szinten nem is kirívóak. Ez önmagában nem jelent semmit, ez a demokrácia (hogy ez jó vagy nem az más kérdés).
Ezt a zsidózás, cigányozás stb. dolgot sosem értettem, hiszen önmagában egyik szó sem sértő, még ha némi pejoratív jelentést is kaptak (persze erről az említett nációk bizonyos rétegei is tehetnek), akkor ennyi erővel büntetni lehetne mondjuk az anyázást is.
Arról, hogy ezt nyíltan teszik eszembe jut 2006 május elseje. Jósorsom a városligeti majálisra sodort (vidékiként először ünnepeltem ott), és miközben sétálgattunk párommal, egy gyemekkoromból ismert dallam ütötte meg a fülem. Követve a hangot egy nem túl félreeső soron olyan látványban volt részem, hogy egy pillanatra azt hittem visszakerültem a 60-as évekbe (bár akkor még nem éltem ilyennek képzelem a 80-as évekbeli emlékeim alapján). Egymást követő standokon a kommunista idők minden emléke-jelképe ott sorakozott. Kommunista írók könyveit reklámozták, a hangfalakból bömböltek az akkori idők mozgalmi dalai, hatalmas Lenint ábrázoló plakátok és óriási vörös csillagok szegélyezték az utat. Mindez egy állami ünnepen, holott a kommunista diktatúra jelképei (pl vörös csillag) tudomásom szerint ugyanúgy tiltott önkényuralmi jelképnek minősülnek mint a fasizmuséi. Megjegyzem nem sokkal később a közelben haladt el az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és kísérete. Ugye elismered, hogy ezek fényében kifogásolni az általad említett dolgokat, kissé kettős mérce ízű?
Az idézett kommenteddel egyetértenék, viszont szerintem hibás a megközelítés ezért hibás a konklúzió. Orbán nem kiharcolta magának a teljhatalmat, mindössze kihasználta a tálcán kínálkozó lehetőséget annak megszerzésére. A baloldali kormányok dilettáns vezetése és az ország feláldozása a nagytőke oltárán együtt vezetett oda, hogy Orbán ekkora hatalomra tehetett szert. Most egyszerűen felhasználja ezt a hatalmat arra, amit a rendszerváltás utáni első kormánynak kellett volna megtenni, azaz eltávolítja azokat az erőket a hatalom közeléből akik a saját érdekeiket az emberek érdekei elé helyezve fékezték-fékezik az ország fejlődését, miközben demagóg módon megmagyarázzák, hogy az ő útjuk a helyes. Igaz, mindent az idő dönt el, de azt hiszem 20 év elég volt ahhoz, hogy bebizonyosodjon, a baloldal útja rossz irányba visz. Ezt ismerik fel egyre többen és ezért van most is akkora támogatottsága mint még egyetlen kormánypártnak sem a rendszerváltás óta. Elismerem, a módszereik valóban keményebbek az eddig megszokottnál (főleg baloldali szemüvegben), viszont a célt csak így lehet elérni. Senki sem szereti ha hasba szúrják, de a vakbél műtét nem megy másképp. Sajnos sokan a demokráciából csak a jogaikat ismerik, a kötelességükről pedig megfeledkeznek.
A történeted értem, viszont az analógia annyiban hibádzik, hogy -amint látod- én bárkinek szívesen kifejtem a véleményem (és természetesen meghallgatom az övét) akiről látom, hogy értelmes vitapartner és nem mocskolódással indít (sőt vélhetőleg később sem vált arra). Tehát elfogadom az érveit ha meggyőzőek és ő is hajlandó mérlegelni az egyéim.
A szabadságról szóló idézeted nagyon jó, viszont szerintem ez is némi értelmezésre szorul. Mivel olyan társadalom nem létezhet, ahol mindenki teljes szabadságot élvezhet ezért fontos a másokéi tiszteletben tartása. Ennek azonban az az ára, hogy közben a magamét önként korlátozom. Ezt viszont mindenkinek be kellene tartania, mivel az nem működik, hogy én csak tolerálom azokat embereket akik azt hiszik bármit megtehetnek és ha ezt bárki kifogásolja rögtön diktatúráról és elnyomásról vizionálnak.
Végezetül annyit, nem akarok téríteni (szerencsére már nincs is nagyon rá szükség), mindössze a fentebb említett kettős mérce ellen szoktam szót emelni. Nem azért állok ki a jelenlegi jobboldal mellett mert őket tökéletesnek tartom, hanem mert a céljaik jelentős részével egyetértek és pillanatnyilag nincs senki más aki ezeket rajtuk kívül meg tudná valósítani.
paisano 2012.03.16 21:26:45
@Humperdickk: Valóban rosszul tettem ki egy vesszőt! Szánom-bánom, hiszen ez olyan oltári baki, hogy valóban közröhej tárgya lehetnék. Véleményem szerint ennyiből következtetni valaki helyesírási képességeire kissé merész vállalkozás, de lelked rajta. Viszont az is elég vicces, hogy olyan akar engem igényességről kioktatni, aki ilyen színvonalú írással jelentkezik a nagyérdemű előtt (aminek a témája ráadásul nem is az Édes anyanyelvünk félóra). Ugye érzed, hogy ez a hozzászólásod elég szánalmasra sikeredett?
paisano 2012.03.20 09:22:23
Na látod, az ilyen meddő vitákba fáradtam bele. Te egyszerűen eldöntöttél valamit és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodsz, még a valótlanság határát súroló csúsztatások árán is. Igazából csak azért reagálok röviden, hogy ha más is olvassa ezt, ne csak egyoldalú képet kapjon. Ezután részemről befejeztem a szélmalomharcot.
1. Összemosni egy norvég tömeggyilkos tetteit a Jobbikkal és őket egyértelműen a neonácikkal roppant hangzatos lehet de egyszerűen hazug propaganda.
2. Aki úgy érvel ahogy írtad az magát minősíti, viszont az idézeted arra utal, Te is alapvetően magyarellenes vagy. Érthető ha némelyeknél ettől elszakad a cérna (persze igazad van akkor sem ez a megfelelő reakció, de ez színvonal kérdése).
3. A két diktatúrát nem az alapvetéseik, hanem a nevükben végrehajtott szörnyűségek alapján kell minősíteni. Ebben pedig a kommunisták toronymagasan vezetnek. Ez persze nem menti fel a nácikat sem.
Az hogy mi lesz a vörös csillag sorsa nem befolyásolja azt a tényt, hogy a történetem idején törvénysértő volt a használata. Személy szerint én hülyeségnek tartom bármilyen szimbólum tiltását, szerintem ez nem befolyásol senkit abban, hogy egy eszme híve legyen.
4. Amit leírtál azt úgy hívják hatalmi harc, másnéven politika. Ezt Orbán szemére vetni kb olyan mintha megrónád a hivatásos sofőrt miért foglalja a helyet az úton az autójával. Barroso véleménye a demokráciáról pedig nem mérvadó egy olyan szervezet vezetőjeként amely gazdasági diktatúrával próbál beavatkozni egy ország belügyeibe. A célokról annyit, hogy ha nem látod (vagy érted) még nem biztos, hogy nincs.
5. Ez öngól. Hiszen ha te nyíltan szidhatsz engem akkor miért veted a szememre ha én is ezt teszem veled.

Azzal meg nem értem mit akarsz mondani, hogy normális e a felkínált hatalom elfogadása? Az. Erről szól a politika, erről szólnak a választások. Szerinted ha valaki nyer utána át kellene adni a hatalmat másnak? Zavaros...
Végezetül: "védeni akarja a védhetetlent, az igenis ostoba".
Egyetértek! Csak azt hiszem nem ugyanazt értjük védhetetlen alatt.

Nos köszöntem a válaszaidat én a magam részéről befejeztem a (meddő) vitát.
Gazdasági krízisérthetően...Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... A következő kis storyt  kaptuk:- egy kis falucskában ismeretlen lovag verte fel a tanyáját…..
Varánusz System error 2012.02.18 04:35:27
Megvan az a vicc, hogy Kapolyi László, Schmuck Andor, (MSZDP) Thürmer Gyula, (Munkáspárt) Vajnai Attila (Munkáspárt 2006) Trasciatti Attila, (Zöld Baloldal) Balogh András (MSZP) felöltözve, a Gyurcsány gyerek meg letolt gatyával érkezett a baloldal temetésére?Nincs?Nem csodálom,…..
paisano 2012.02.18 21:37:13
@is: "ne akard, hogy folytassam, 50-ig biztos nem állnánk meg..." tényleg ne tedd! csúsztatás, ferdítés, ködösítés, egyoldalú mérce(ahogy megszoktuk)... én is tudnám folytatni
paisano 2012.02.18 21:42:03
@Rodeo36: mélyenszántó, tartalmilag komoly szellemi színvonalat mutató hozzászólás
Délután  négy órakor megkezdődött a civilek által meghirdetett Békemenetnek nevezett kormány melletti szimpátiatüntetés. A felvonulók a Kossuth térre mennek, felszólalások várhatóan nem lesznek. Az indulás előtt a tér megtelt, az egyik szervező, Széles Gábor…..
paisano 2012.01.22 12:36:28
@sziget50: hidd el voltam már az árok fenekén, sőt most sem vagyok sokkal jobb helyzetben, de ez még nem ok arra, hogy eszemet vesztve csaholjak mindenkire ha megérdemli, ha nem. a jelenlegi rossz helyzet főleg a válságnak köszönhető, azt pedig a nagytőke mohósága okozta, és a mai napig nem tudott egy ország sem teljesen kilábalni belőle sőt az unio a széthullás határán van. Orbán megpróbál elszakadni tőlük, hogy ne rántsanak tovább magukkal. Aki ezt nem látja (vagy nem akarja), az magát minősíti...
paisano 2012.01.22 12:40:50
@kirsten: érdekes, ha egy külföldi "szakértő" Orbán ellen beszél az rendben van, de ha egy határon túli magyar mellette áll azon felháborodsz. Ugye érzed mekkora hülyét csináltál magadból?
 Most az a veszély fenyeget, hogy a balliberális oldal csalódik, letörik. Illetve emiatt elkezdi viccelődéssel, cikizéssel elütni a dolgot, szervezés, aktivizálódás, cselekvés helyett. Nem magyarázni, nem cikizni, nem kritizálni kell, nem ekézni kell, ki kell menni…..
paisano 2012.01.22 10:56:18
@bruhahahahihihi: igazad van, kellene már egy igazi forradalom, olyan ahol a hozzád hasonló (fizetett vagy egyszerűen buta) gyalázkodókat kivonják a forgalomból (mondjuk úgy 30 évre). rohadtul unom, hogy 20 éve a hozzád hasonlók, szoclib hazugságokkal próbálják manipulálni a közvéleményt, miközben az ország gazdasági leépülése gyakorlatilag az ő művük (és most nem a válságra gondolok, előtte sem voltunk már túl "pengék")