Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LevyASR

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beért a stadionba a két maratoni futó, hiába nézegetnénk még egy darabig az öldöklő küzdelmet, közel a célszalag, és vele az Inter bajnoki címe. Nehéz lenne annál kevésbé mourinhós dolgot elképzelni, mint hogy az utolsó fordulóban elcsússzanak egy nem is olyan nagy…..
LevyASR 2010.05.15 14:56:35
@_benito:
jobb, mint megnősülni? ;)
felétek nincs vasaló-szolgálat?

@horas:
Ha a szezon eleje jobban indul (mármint az Örök Város szebbik felében), most már csak 2 fronton izgulnál...:D
(tudom, nincs ha a sportban, de azért nekem jól esett :) )
Tulajdonképpen nem dőlt el semmi, de egy csomó fontos kérdésre választ kaptunk a 34. játéknap derbidömpingje után. Tudjuk például, hogy az Inter nem tudott olyan rosszul játszani, hogy ne nyerjen a fatökűségét ostobasággal kombináló Juventus ellen, de látjuk azt is, hogy nincs…..
Néhány hónapja még azt gondoltuk, a forduló rangadója természetesen a Derby d’Italia lesz, méghozzá fontosságát tekintve a pápaavatás és az idegen életforma észlelése közé tehető. Valamelyest így is lett, hiszen az Internek akár a bajnoki címe is múlhat rajta, de…..
LevyASR 2010.04.16 20:53:11
@popp:
Á M E N !!!!
...egyebet nem monhatok, kérem kapcsojja ki...(sic!)
LevyASR 2010.04.18 21:54:36
@toerix_:
Nem azt jelenti,amire itt sokan gondolnak a magyar mentalitásukkal...
A lefele fordított hüvelykujj a veszteseknek járó "halál", a felfele mutatott pedig a győzteseknek járó "élet" jele, ha máshol nem is, de ROMAban biztosan!
Szóval nem kell olyan forrón enni azt a kását ;)
A legtöbbet fejlődött – pontosabban a 2008-9-es idényhez képest egészen más teljesítményt mutató –  játékosokról lenne itt szó. Így szokás mondani, pedig tudjuk jól, hogy a legtöbb esetben nem arról van szó, hogy a botláb arannyá változott, hanem inkább…..
És az mekkora lenne, ha az utoljára októberben megvert Roma most kapna ki, pont a Laziótól!?Inter-Juve (pénteken 8,45-től) 3-1. Nagy galibát okozhat a torinóiaknak, hogy az Internek nagyon kellene a pontok. Az összes. Azonnal! Hogy ez a Juve hogy lehet harcban a negyedik helyért? Én nem…..
Az elmúlt évek legnagyobb európai sokkja lenne, ha a Roma megcsinálná az Intert. 25 játéknap után nem az Interrel kezdődik a tabella, hanem a 23 meccse veretlen Romával, amely október vége óta 17 győzelmet aratott, és 2004 óta először vezeti pontelőnnyel a Serie A-t. Lesz-e az…..
LevyASR 2010.04.14 18:57:38
@rexford:
Hogy nem tudd, ki Facchetti...
gondolom, erre írta.

Ez a ki érdemli meg a bajnoki címet c. vita meg értelmetlen, azé lesz, aki a tabella elején áll a végső sípszó elhangzása után!
LevyASR 2010.04.15 19:23:06
@Great Cornholio:
Ott nem lesz csalás? Má' csak a szereplők miatt kérdem án' :)
Első blikkre úgy tűnik, óriási esély van rá, hogy a 33. fordulóban az Inter elbukja első helyét a tabellán, hiszen a két üldözőre (Milan-Catania, Roma-Atalanta) könnyű meccs vár, Mourinhóék pedig Firenzébe utaznak. Igen ám, csakhogy a Fiorentinának a bajnokság már kevésbé…..
LevyASR 2010.04.11 13:16:49
@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Ez már csak pár hét és megváltozik...
gondolom tudod, miért :(
LevyASR 2010.04.13 13:13:30
@mocsing: nem lehetsz ennyire "vidéki", ha Matrixot írok, akkor sem a filmre gondolsz...
:D
Már minden fordulónak komoly tétje van, nem kivétel a mostani sem, amikor ráadásul a táblázat minden fertályában komoly mozgolódás várható. Az Inter lesimázza a Bolognát, de a Roma megszenved Bariban, és a Milan is Szardínián. A Napoli a Lazio, a Samp a Chievo otthonában megy…..
Itt a tavasz, dagad a … különbség az Inter és az üldözők között, a Juventus válsága, és néhány középcsapat bukszája. Átkozott hétközi fordulók, ennél szörnyűbb dolgot csak az RTL Klub volt képes megvalósítani a déli meccsekkel, hasonló kategóriába csak a…..
LevyASR 2010.03.24 19:34:29
@bobix:
ezt kifejtenéd bővebben az idézettel alátámasztva?
Nem szívesen szorítom korlátok közé magam, így az újévi fogadalmaktól is ódzkodom, mint török üzletember a banki átutalástól. Az viszont még jobban zavar, hogy az utóbbi években, mióta monitorral a fejemen közlekedem, csak napi, maximum heti szintű adatok maradnak meg bennem a…..
Őszintén: hét találatom lett volna a 29. fordulóban, ha nincs éppen sokkal fontosabb dolgom, mint a beharangozó megírása. Szerencsére donnelly – nagy hatékonysággal – megmentett benneteket attól, hogy a múlt heti olasz poszt alatt kelljen kibíróznotok magatokat. A…..
LevyASR 2010.03.23 08:26:36
@montipájton:
lsd. előző olasz post, MrAT előadásában :D
mindenre választ kapsz ;), sőt !
LevyASR 2010.03.23 14:31:04
@Phuturo: talán Ranieri a különbség? :D
@montipájton:
ismered a hölgyet? :)
LevyASR 2010.03.23 14:56:58
@ericcartmen:
mosthogymondodde!
@Phuturo: akkor megyek és kussolva játszódok tovább :)
Mivel az olaszos kolléga továbbképzésen vesz részt, ezúttal - az italo-kelta nyelvcsalád szellemében, de bármilyen más tudás hiányában - én tartok órát. Ez most az a szituáció, amikor a helyettesítő tanárnak nemcsak a szabadfoglalkozást van képe eltörölni, de hozza a…..
LevyASR 2010.03.22 15:40:17
@Iustizmord:
erre szokták azt írni, hogy nem érted a viccet ;)
De nem baj, látom ma "csendes" szemlélőként mindenkinek beszólsz egyet-egyet, legyen igazság :)
(komolyan ne vedd, zrikállak csak )

Felkérem Roma boldogabbik felének szimpatizánsait, ne bántsák Mr.AT, van neki elég baja anélkül is...
LevyASR 2010.03.22 20:30:28
@WallyB:
Mint a sitten...
Elcsúszott a zuhanyzóban?!
LevyASR 2010.03.23 08:19:23
@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!):
kiből lehet még választani?
Történhetett volna egy csomó minden a rangadók játéknapján, ehelyett igazából semmi nem történt. A semmi tökéletesen leírja a Roma-Milan-t, és bár szintén 0-0 lett a forduló egy másik rangadója, az Inter-Genoa azért egy klasszissal jobb meccs volt. Rangadót nyert a Juventus, de…..
Nem tudjuk, volt-e már ilyen a blog történetében, de ha volt is, biztos nem mindennap fordul elő, hogy lányok(!) vállalkozzanak itt posztírásra. Mi vettük a bátorságot, egyszer van egy évben gyereknap nőnap, ami remek alkalmat ad arra, hogy bevéssük magunkat az NST virtuális…..
LevyASR 2010.03.08 13:35:46
LevyASR 2010.03.08 13:36:21
LevyASR 2010.03.09 08:50:10
@pote: tuttam (sic!), hogy a rossz "l"-t választod ;)
... apám büszke rá, hogy ezeket ő mind látta és átélte és nem gondolta volna, hogy 2010. februárjában, amikor 80 éves lesz, születik erről az átlagos történetről egy írás, egy blog születésnapja alkalmából.1938 Azzal kezdődött, hogy apám a bátyja kinőtt cipőjében ment…..
Mivel varázsütésre mindenki iszonyat módon gasztronómmá változott valamikor az elmúlt két év során, úgy érezzük, mi sem maradhatunk le, mert trendkövetőnek lenni kifizetődő. Pöte augusztusi posztjának folytatásaként elkészítettük rövid útmutatónkat, mely ahhoz ad…..
Tavaly azért nyavalyogtunk, mert unalmas volt a bajnokság. Idén sem rágjuk le a körmünket, mert az Intert valószínűleg senki nem fogja utolérni, de a második helyen egymást előzgetők, és a középmezőny tömörsége miatt eszünkben sincs leszólni a Serie A aktuális szezonját.…..
LevyASR 2010.02.10 21:04:23
@giacinto:
volt ilyen is :
www.youtube.com/watch?v=6zaep_mkdmg
:)
A Roma most mentálisan igen erős, és ha most futnának szembe, nagyon meg tudna szenvedni az intered. ( Akár a döntetlenért is ;) )

A Roma most elhitte magáról, hogy tud nyerni, és ezért akár 90 percig ( inter ellen +5 minimum hosszabbítással) folyamatosan küzd, hajt!
(ezt akár az intertől is tanulhatták, akik rendszerint akkor egyenlítettek, vagy fordítottak, nem kis szerepet vállalt ebben Fortuna, és/vagy a bírók...)
Tovább nő a különbség az Inter és a Milan között, és az élmezőny is tömörebb lesz a hétvégi olasz forduló után. A nagyok fél szeme már a nemzetközi kupameccseken csüng, senki nem fogja megszórni ellenfelét, sőt az élmezőnyben alig lesz, aki nyerni tud. Az Inter és a…..
Néhány napja az egész ország azt találgatja, hogy mi is az az NDC rendszer, illetve mennyire nyomorítja meg a nyugdíjasokat. Sokféle válasz született már a blogoszférában erre - jobbak is, rosszabbak is. Most megpróbáljuk azt a módszert, hogy a politika által ügyesen megcsavart,…..
LevyASR 2010.01.27 18:14:13
Fel kell fogni, hogy az állam, mint olyan, nem tud és egyre kevésbé akar gondoskodni a nyugdíjasokról.
Egy ma élő - dolgozó - ember, aki 30 éves 2013 után a bérének kb. 30% kapja majd meg nyugdíj formájában...
Dönthet, a villany-díjat adja fel, vagy a gázt, aztán semmi , csak a nagy nézés!
A magyar életfa egyre magasabb és egyre vékonyodik alulról, a nyugdíjra befizetők száma csökken, a nyugdíjasoké egyre nő. Ergo, egyre kevesebbet lehet kiosztani... Hova ígérgetnek 13. - 14. havi nyugdíjat, mikor pénz valójában az éves nyugdíjak kifizetésének 30%-ra!!!!! elég
De nem érdekes, a nyugdíjas egy hatalmas szavazóbázis, és elég birka is - sajnos-, hogy ezt elhiggye!
A magán és önkéntes pénztárak hozamai a béka valaga alatt vannak, értelme semmi, de ugye egy kötelező. Egy út vezethet előbbre, az öngondoskodás, félre kell tenni, önmagunknak, önmagunktól! Erre nehéz rászokni, mert nem ezt láttuk, látjuk, hanem majd az állam eltart, és a lesz valahogy, esetleg az ugysem érem meg verziót!
De könyörgöm, mi lesz, ha - véletlenül - mégis megéri valaki a nyugdíjas kort?! Akkor már késő lesz... Egy adat, ha valaki megéri a 65 évet ma Mo-on, akkor utána 25(nő) vagy 20(ffi) évig él még a statisztika szerint ... Kenyéren és vizen????
Ennek a nyugdíjrendszernek nincs jövője, de egyik pillanatról a másikra sem lehet megváltoztatni, mert a mostani 50-60 évesek éhenhalnak majd.
Semmi meglepő nem történt a Serie A 20. fordulójában, ami egyből meg is látszik az üveggömb teljesítményén. Mindenki folytatta, ahol abbahagyta, azaz ha elképzeljük a kis nyilakat, amikkel a táblázatokon jelölni szokták a csapatok irányát, a formákat tekintve mindenki mellett…..
LevyASR 2010.01.20 18:54:22
Az olasz futball szurkolói teljesen jogosan érzik úgy, hogy a következő hétvégén nagyon szeretik őket az égiek: a táblázat első hat helyezettjének összecsapásába belefér a nemzet rangadója (Derby d’Italia), és a római Derby della Capitale is, a szarvasbélszín tetején a…..
LevyASR 2009.12.07 09:16:08
@popp: engem...
nem azt mondom, hogy szép játékkal kikapni öröm, de azért na! ;)
Maradéktalan fordulót kínálunk szíves fogyasztásra, amelyben lesz nagy derbi (a déli), és kicsi (Toszkána két törpéje, a Siena és a Livorno), és egyetlen párosításról sem tudjak első blikkre eldönteni, ki az esélyese. Az Inter a bombaformában hasító Udinesét fogadja, a…..
Már csak ketten nem kaptak ki, viszont még mindig hárman nem nyertek a Serie A mezőnyéből, amelyet újra az elmúlt évekhez hasonlóan újra az Inter vezet, jobb gólkülönbségével megelőzve a Juventust. Vesszőfut a Milan, az Armageddon kellős közepén játszott óriási meccset a…..
LevyASR 2009.09.26 07:02:22
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
MIndezt hajnali fél négykor, majd javítva 5 óra után...
Éjjeli őr vagy? :D
Pusztán lelkesedéssel, és gyakorlatilag zéró témába vágó tapasztalattal felvértezve blogunk két szerzője, kiegészülve a kezdőcsapatunkból egyedüliként állva maradt bábuval nekiindult a mesés Olaszországnak, hogy egyetlen hétvégébe sűrítve Milánóban és Rómában…..
Teljesen érdektelen, de valahol mégis bosszantó, hogy megint egy hajrában esett gól miatt nem állhat az élre a Juventus: legutóbb Harzsa a lefújás előtt bevágott büntetője miatt a Genoa tölthetett egy hetet a Serie A trónján, most pedig Padalino a 85. percben lőtte be egy másik…..