Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teaivogep

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az atomerőművet egy szeizmikusan aktív területre építették volna, ahol 1977-ben, mindössze 14 kilométerre az erőmű tervezett helyétől 120 ember vesztette életét egy földrengésben.Jan Haverkamp, a Greenpeace atomenergetikai szaktanácsadója elmondta: „A Belene-projekt Oroszország…..
A Greenpeace a napokban mutatta be a „Fukusima tanulságai” című tanulmányát, amely szerint a japán atomkatasztrófát nem a természeti csapások okozták, hanem a japán kormány, az atomerőmű üzemeltetője és a felügyeleti hatóságok sorozatos hibái. A tanulmány legfontosabb…..
Teaivogep 2012.05.03 12:39:51
Meglestük a Greenpeace Fukusima Árnyékvilág, Mondd Te Mit Választanál? című kiállítását a Széll Kálmán téren és az Örs Vezér Terén. A Blaha Lujza téri tapasztalatokról korábbi cikkünkben olvashatnak. A kiállítás on-line pedig itt tekinthető meg...
A magyarok kétharmada nem támogatja sem az atomerőmű-bővítést, sem a paksi élettartam hosszabbítást. Teljes cikk az Origo honlapján: www.origo.hu/itthon/20110914-median-a-tobbseg-elutasitja-a-paksi-atomeromu-elettartamanak-meghosszabbitasat-vagy.html ..
Antiatom OAH befalazás 2011.10.01 21:45:33
Másfél méteres falat emeltek az Országos Atomenergia Hivatal főbejárata elé a Greenpeace aktivistái, hogy így tiltakozzanak a Paksi Atomerőmű állapota…..
Teaivogep 2011.10.03 14:47:14
Ezt is érdemes megnézni!
index.hu/belfold/2011/09/21/mikor_legutobb_pakson_jartam_akkor_cunami_volt/

Amúgy akartam jelezni az oldal készítői felé, hogy a greenpeace akciót tegyék fel, mert van néhány olyan probléma, amit valóban fel kellene tárni! Persze van féligazság is néhány dologban, de mindegy.
Jávor Benedek és Pogány Anikó (LMP-s képviselők) írása a paksi bővítés leállításáról. index.hu/velemeny/olvir/2011/06/17/miert_kell_azonnal_leallitani_a_paksi_eromu_bovitesere_iranyulo_munkalatokat/..
Teaivogep 2011.08.17 20:58:25
@Atom Antal:
Nem értek teljesen egyet, mert hiába az orvosi kutatások... A nukleáris erőművekben dolgozókkal szemben egy picit más az munkaidő és munkarend, mint máshol. Ennek utána jártam. Remélem tisztában vagy azzal, hogy aki a Mecsek környékén, tehát Pécs, vagy egyéb városokban, Miskolc, más nagyvárosokban laknak, magasabb sugárzást kapnak. Remélem nem kell nagyon belemennem, ez a tény. Amúgy meg napozás közben kapunk elég Gamma sugárzást, ami ugyan átmegy a sejtjeinken, de tény az, hogy a sugárzás nem egyszerű dolog. Mehetünk abba az irányba itt a konzultációnk során, hogy hát igen, a nukleáris ipar, rettenetes következményekkel jár. Azonban mégsem hal meg minden ember Pakson és környékén, sőt még az ott dolgozók sem. Ezt is lecsekkoltam. Tudod miben halnak meg? Kb. az unalomban. Viszont a nagyvárosokban, pláne Pécs környékén viszont a rákban. Szóval ott a háttérsugárzás többszöröse mondjuk egy tóparti városban élőknek.
"Az egészséges munkakörnyezet pedig szerintem mindenkinek alapvető emberi joga kellene, hogy legyen!"
Ebben tökéletesen egyetértek. Hivatalos forrásból megerősíthetem, hogy a jogszabályok és egyéb rendelkezések, valamint a munkavédelmi szabályzásokat ott nagyon szigorúan veszik. De mondok egy példát. Édesanyám egy szállodában dolgozik. Hozzáteszem nem takarítóként. Mégis egy ablaktalan, légkondis helyiségben tevékenykedik. Estére úgy ér haza, hogy semmihez nincs ereje. Össze sem lehet hasonlítani az atomerőműben tapasztalt munkásokkal, akik jókedvűen jöttek ki látogatásom alatt onnét.
Szerintem nem megoldás az atomenergia eltörlése, hiszen abból eszméletlen hasznot húzunk (mármint Mi magyarok!). S mivel kénytelenek támogatni az MVM-en keresztül egyéb alternatív megoldásokat, rettegés és tüntetés helyett türelem lenne a megoldás.
Teaivogep 2011.09.05 12:36:41
@Atom Antal: mostmár kezdesz felidegesíteni az antinukleáris zagyvaságaiddal. Mérnök vagyok! Munka kapcsán mentem be. Ráadásul nem egyszer, nem az 5%-át láttam, hanem 95%-át, nem PR vezetőkkel és egyéb mesemondó emberekkel voltam bent, hanem gépészmérnökökkel! Tökre nem mindegy. - S itt álljunk is meg egy rövid gondolat erejéig. Milyen jogon hasonlítod össze a mi erőművünket a külföldiekkel? Nyilván nem jártál Amerikában, ahol a szennyező anyagokat kint tárolják a placcon. - úgyhogy az ilyen szöveget, hogy: "nagy tévedéseket és csúsztatásokat írsz", neked kéne visszafognod magad! Ugyanis a weboldaladon az általad 77-szer leírt: "van más alternatíva" duma egy baromság! Te tévedsz óriásit kollega! Ha arra irányulna a weboldalad hogy bemutatod, hogy van más megoldás is, akkor megmutatnád PRO és KONTRA az előnyöket és hátrányokat! De ezen az oldalon ilyet egyáltalán nem találsz! Aki ide betéved (mint ahogy én is), az teljesen mértékben nukleáris ipar elleni cikkeket olvasgat. S akinek mondjuk lövése nincs ezekről a dolgokról, azt mondja: "jujj ez ilyen durva?"
Látod a megtévesztés az a politikusok legjobb módszere! Az atomipar az rohadtul nem egészséges! Egyetértek! Amennyit te vagy más kap a sugárzásból azt bőven lepipálja a BKV buszain utazó ember. Hogy miért? Mert nem Euro minősítésű rettenet dízel gépekkel jár. Szívja a füstöt. Vagy sétálsz az utcán és a dohányzók az arcodba fújják a füstöt. A Villamos áramot előállító atomerőműre igenis szükség van! Tetszik nem tetszik, így van! Mindenki használ tv-t, telefont, villamost, gyakorlatilag minden baromságot, ami elektromos energiát hasznosít.
Persze használjunk fosszilis gázturbinás erőművet! Mert az annyira jó! Háááát ppeeeeerszeeee! A kőolaj-szállító trösztöknek! Mindegy, fussunk tovább!
"A paksi erőmű bővítése a legutóbbi kalkulációk szerint már 4000 milliárd adófizetői forintba kerülne" JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉZUSOOOOM!!! Most mi lesz? A mostani atomerőmű sem volt két fillér! Tudod hány szorosan hozta vissza az árát? Már legalább 10szeresen! Arról nem beszélve, hogy az összszolgáltatások miatt legalább 10ezer főt munkáltat! Magyarország 40-45%-át látja el kábé folyamatosan elektromos árammal. De most jön majd a mondatomra valami olyan... esetleg akkora jogi vagy közgazdasági blabla, amitől már tényleg a falat kaparom. Úgyhogy az a 4000 milliárd forint amit te leírtál, az szerintem több lesz, de ha 10szeresen visszahozza, akkor most nem tökre mindegy neked mennyibe kerül? Csak te jársz jól vele! Valamint ez a 4e milliárd ez becslés! Ja, hát igen, drága politikusaink mondták ezt, mondtak azt. Emlékszem a "nem lesz gázár-emelés" szövegre, már akkor mosolyogtam rajta. Később már a fanatikusaikon. Ne hozzuk ide a politikát jelen pillanatban, mert hozzá lehetne tenni, hogy milyen politikus az aki azt mondja, hogy: "Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!" + "El lehet innen menni" Ha ezt te mondtad volna, már nem élnél! De most nem a téma! Pusztán a pro és kontra gondolatok miatt született! A kőolaj hordónkénti árát nem a politikusaink határozzák meg! Az világpiaci áron mozog! Viszont a 95-ös, vagy gázolajra vonatkozó jövedéki adót igen! Ettől függetlenül szemétség ami folyik a kőolaj áraival, egy gané spekuláció az egész! Amikor felment az ára a 400 Ft-hoz, akkor volt a Japán földrengéses mizéria. Mi köze volt az arab (tudom, hogy nem csak ott hozzák a felszínre, mielőtt kapnék a mondatomért) országokban kitermelt kőolajnak a japán földrengéshez? SEMMI! Na itt van a kutya elásva. Kevesebb üzemanyag fogyott? Nem sokkal.
És most visszatérek a reakcióim ellenreakciójához, hogy kifogyóban a kőolaj blabla. Nincs kifogyóban... Még legalább 100 évig van. A földgáz még kb 50 év, forrás: www.ddkkk.pte.hu/~bnemet/korfiz-I/segedanyagok/07/KF-I-9-Foldgaz/KF-I-91-Foldgaz.pdf
Urán - 100 év fölött, forrás: www.energiacentrum.com/news/sokaig_eleg_lehet_meg_az_uran.html
Az utolsó mondatra nem is reagálok!

Kérlek tényekkel, konkrét számolásokkal támaszd alá a gondolataidat, mérnökként nekem muszáj. S a weboldallal kapcsolatosan fogadj meg egy jó tanácsot: ha valami ellen vagy, mindig mutasd meg az ellenpólusát is, hiszen csak úgy lehet tisztán látni/láttatni valamit, ha annak van másik oldala is. Pusztán az objektivitás miatt! Úgyhogy ha legközelebb lehordasz engem, vállald a következményét! Persze csak így virtuálisan.

Üdv, én.
Teaivogep 2011.10.03 14:40:47
Köszönöm, hogy én kapom a megjegyzést, szerintem nem nekem kellett volna írnod...
- Valóban nem 10szeresen, mert még most is hozza vissza, igazad van!
-érdekelne az a weboldal, amit ajánlottál!

VISZONT NEM KELL(ENE) SZEMÉLYESKEDNI! Tartsuk már be az illemet rendben? Nem tudom kit tisztelhetek benned, de kezdjük ott, hogy kapásból én kapom a sallert, miközben a baromságok összehordása miatt kezdtem a kommentek elküldését. S méghozzá azért (ezt már leírtam úgy emlékszem valahol), hogy ha betéved valaki és nem ért hozzá, akkor ne csak azt hallja, hogy ez mennyire rettenetes dolog. Úgyhogy válaszolva a nagybetűvel jelzett mondatodra: DEEEEE! VANNAK MÉRNÖKÖK NÉMETORSZÁGBAAAAAN! DEEEE TEEEE ÚÚÚGY LÁTSZIK NEM FIGYELED A NÉÉÉMET POLITIKÁÁÁT! Úgyhogy ha majd egyszer tüzetesebben átgondolod amit írtál, akkor rájössz, hogy kár volt belemenni. Úgy hívják ott most őket, hogy "a zöldek" Elég kártékony állatok. S nem azért, mert nem értek velük egyet, hanem mert VÉRZÖLDEK, vagy IDIÓTÁK! Ezért záratják be sorra a meglévő reaktorokat!
-Japánban valóban annyi áll le, de mivel pótolják? Külföldről kapják netán, avagy generátorokkal pótolják, vagy gázturbinával? Az élet nem áll le, igaz. Áram nélkül is lenne élet, de az más tészta.
-A "nuki" (ez egy picit zöld kifejezés gondolom a nukleáris erőmű szóra) erőművek tényleg nem olcsók. De a megújulók egyelőre, a jelenlegi technikák mellett kegyetlenül drágák. S a megújulókkal egyelőre az a probléma, hogy rettentően környezetfüggő (szél, nap). Innentől kezdve nem lehet erőművi szinten foglalkozni vele.
"az is biztos, hogy nuki eromuvet nem lehet tomegtermelesben gyartani --mig amegujulos technologiak tobbseget lehet: es ebbol szuletik az innovacio, s a piaciu verseny - s onnan a tovabbi areses - olcsoosodas." <= ezt nem értem, bár lehet, hogy az én oldalamon van szövegértési probléma.
Szerintem a megújulós technológiák többsége nem innováció. De ez csak az én véleményem.
-Elhiszem, hogy a nukleáris erőmű (a továbbiakban nem "nuki", hanem "AE") drága, és jelentős kockázattal jár, de akkor a kínaiaknál nincsen épeszű piaci elemző??? Ez a szöveg, hogy NULLA magántőke, most fogom agyonlőni magam... Ezek azok a mondatok amiken mosolygok először, utána pedig elkezdek sírni. Egy ilyen beruházás akkora magántőkével járna, hogy kevés ember (vagy cég) tehetné meg. S ez magának az államnak jó befektetés
-A magántőke azért fektet sok esetben mondjuk napkollektorba meg hasonló eszközökbe, mert egy jól kereső ember fel tudja szereltetni a házába, s az adott szolár cég tud profitálni belőle könnyen. De hogyha nem értelek amit mondani szerettél volna, akkor légyszíves írd meg, hogy tévedtem.
-ne kételkedj abban, hogy merre jártam az erőműben okés? Nem szeretem, ha valaki nagy mellénnyel tagadja, hogy egy másik ember merre járkál. Mi vagy te? Politikus? Akkor pontosítsuk a kérdésed okés?
Jártam a hermetikus terekben, a, mivel a "box"-ba úgy mész be. Jártam az 1,2,3,4-es blokkok "alatt" ha így tetszik, de ezek szerint te nem. Az épület nem emeletre van bontva. Ennél többet nem mondhatok viszont el. Sajnos a helységszámokat sem mondhatom el. Mivel ez egy publikus weboldal...
Nyomáspróbakor nem jártam még ott. Gondolom a tömörségi vizsgálatokra gondoltál...
-Az szívás, ha törmeléket találtak. Nagyon helyes, vizsgálják felül! Egyetértek. De mi ez a szöveg: "ennyit a megbízható áramforrásról"? Ez nagy butaság. De mindegy, elnézem ezt a mondatot...
-földgázos kérdésed fn.hu-s cikk. De a földgáz az környezetkárosító hatású szerintem. Elégeted. Kapsz jó kis CO-t meg CO2-t. Aztán jön a Greenpeace, hogy te jó ég, elfogyott a jégsapka...
-napelem ára, valóban nagyon jól megy lefelé. De azt mindig elfelejted, hogy a napelem rettenetes függ a környezeti tényezőktől. Télen, vagy éjszaka egy csörgőkígyó is több energiát termel...
Tehát nem lehet Országos villanyhálózatra kapcsolni, mert NULLA!
2017-ig, meg még mindig több, mint 5 év van. Az a baj, hogy nem akarok tényleg nagyképűen írni, de nem családi ház méretekben kell gondolkodni. Egészen más egy ország villanyáról gondoskodni, illetve műszaki, gazdasági problémákat megoldani. Szóval a kérdésedre DE MEGÉRI MÁST ÉPÍTENI!
Új erőművet pedig nem itthon tervezénk, ezt most mondom neked, hiszen külföldi cégek megtervezett blokjait vennénk. Apróbb dolgokat engednének terveztetni, de főbb rendszereket nem. Szóval nem itthoni szellemi termék lenne :-) Hozzáteszem, még nincsen építkezés, nem megyünk zsákutca felé...
-A túl optimista mondatok mindig valaminek a végét jelzik, ezt megerősítem ;-) Nem szabad sosem nagyképűen azt mondani, hogy minden rendben van, ha nincs :-)
-Igazad van az utolsó mondatban!
Antiatom Japán atomipar-leállás 2011.08.12 15:24:59
66 évvel a nagaszaki atomtámadást, és fél évvel a fukusimai katasztrófát követően Nagaszaki polgármestere végre felszólította az országot az atomipar-leállítására.www.hir24.hu/kulfold/2011/08/09/a-nagaszakii-atomtamadasra-emlekeztek/  ..
Rohonyi Péter, a Greenpeace kampányfelelőse interjút adott az ATV-nek.atv.hu/videotar/20110616_elengedhetetlen_a_nuklearis_leszereles..
Antiatom Atommentes Németország 2011.05.30 20:17:00
A nap legjobb antinukleáris híre, hogy a német kormány meghozta a várva várt döntést: 2022-re véglegesen leállnak az atomenergia termeléssel. A meglévő erőműveket fokozatosan zárják be, az utolsó kettőtől a terv szerint a 2022-es év végén vesznek örök búcsút. Éljen az…..
Teaivogep 2011.08.12 23:29:36
@Atom Antal:
Várd ki a végét!!!
A legmagasabb sugárzási szintet mérték a Fukusima-1-es atomerőműben a márciusi katasztrófa óta, közölte szombaton a földrengés és szökőár következtében megrongálódott erőmű üzemeltetője. Teljes…..
Teaivogep 2011.07.21 09:06:55
A felmérés szerint a magyarok még a japánoknál is jobban elutasítják az atomenergiát. A magyarok 59 százaléka ellenzi az atomenergiát. 62 százalékunk nem szeretne további nukleáris bővítéseket és 80 százalékunk átmeneti erőforrásként tekint az…..