Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andi66

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Dr. Bóvli 2012.01.20 09:51:00
Szomorú ez nagyon. Végül is egy kétszeres olimpiai bajnok nem akárki. És nehogy valaki lelazsált döntővel jöjjön: odáig el is kell ám jutni. Államfőként nem volt egy etalon, de hát nem is mondta, hogy az akar lenni. De ez most, ez alapjaitól lövi szét az embert. Arra gondolok,…..
Andi66 2012.01.20 20:58:42
Nagyon örülök ennek az írásnak. Örülök elsősorban azért, mert végre elkezdődik a valódi értelmiségiek (nem a diplomás jelenti nálam a valódi értelmiségit, hanem aki valóban ért ahhoz, amit tanult és csinál és van benne szakmai alázat)között az a párbeszéd, amelynek végkifejlete az lehet, hogy újra a társadalom tisztelni fogja az értelmiséget és hallgat a szavára azokban a kérdésekben, amelyekben maga bizonytalan. A társadalom ugyanis ott vesztette el a fonalat és lett úrrá a szabadosság valamint a morális káosz, amikor az értelmiség semmiben nem tudott egymással egyetérteni. Szóval ha nem tudunk abban egyetérteni, hogy a diploma és tudományos fokozat elnyeréséhez tudás, szorgalom és értékes, önálló, tudományos értékű, fejlődést jelentő gondolatok bemutatása kell, akkor az egész felsőfokú oktatásnak, tudományos életnek semmi értelme nincs. Ebben az ügyben az, hogy valaki kétszeres olimpiai bajnok, teljesen érdektelen, mert nem azért nem tisztelhető ez az ember, mert kételkedünk az olimpiai aranyainak értékében, hanem azért, mert kételkedünk doktori fokozatának érdemes elnyerésében. Nem menti fel sem őt, sem senkit az, hogy olimpiai bajnok. Sőt! Szerintem emiatt még nagyobb a felelőssége. Neki tudnia kell azt ugyanis, hogy az eredményért, a címért mennyi munkát kell elvégezni és egy olimpiai bajnok bárhol a világon milyen etalon az emberek számára. A bennük való csalódás a társadalomban sokkal súlyosabb, mint egy egyszerű, ismeretlen emberben. (Emlékeztek arra, hogy Athénben ez az ember hogy nyilatkozott arany érmet nyert nehézatlétáinkról és engedte Európán át tartó üldözésüket úgy, hogy nem volt pozitív dopping tesztjük?)
Ennek az országnak az elmúlt 21 évben olyan köztársasági elnökei voltak, akik valamiben kiválót, maradandót, örök időkre tisztelhetőt alkottak. Lehetett őket iyen-olyan ok miatt nem szeretni, de egy tény, sem a társadalmunkon belül, sem a külvilág előtt nem kellett miattuk szégyenkeznünk, sőt, a nemzetközi visszhangokat hallva, büszkék is lehettünk mindig rájuk. Most ott tartunk, hogy olyan köztársasági elnökünk van, amely körül lassan már semmi nem igaz azon túl, hogy megszületett, van egy felesége, született legalább 3 gyermeke és kapott 2 csapat olimpiai bajnoki aranyérmet.
Tehát a helyzet azért morálisan rendkívül súlyos, mert hiteltelensége miatt kárt szenved az egész tudományos világ, az alkotó értelmiség és a nemzetközi sikereket elért teljes sportolói kar. Ez az ügy kezdete lehet a morális tisztulásnak az országban. Kezdete lehet annak, hogy végre az egyszerű ember ne mondhassa azt, hogy minél nagyobb kutya vagy, annál többet engedhetsz meg Magadnak, annál kevésbé kell számot adni erkölcstelen tetteidről.
Az országunkat nem csak a tehetségtelen, kalandor politikusok, hanem a társadalom morálisan alacsony szintje, illetve a számonkérés differenciáltságának elterjedtsége is hozta abba a helyzetbe, amelyben van. Innen csak magunk találhatunk kiutat akár azzal, hogy legalább most ennek az ügynek megoldásában egyet értünk.
Kumin szerint Ami a bankokat illeti 2011.08.12 11:45:00
Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de én ekkora hullámvasútra devizában nem emlékszem, mint amit a frank mutatott az utóbbi egy hétben. Ha három hete valaki azt mondja nekem valaki, hogy „Fellélegezhetnek a frankhitelesek: 250-nél az árfolyam” címmel jelenhetnek meg cikkek,…..
Andi66 2011.08.12 16:50:32
@s,mf,a: Kedves Bankos Barátom! Nem hülye ám mindenki! Azokat a tranzakciókat is nyilván kell tartani. Lesz alkalom bemutatni a társadalomnak az igazat, ha a bankoknak van igaza.
Ahogy szárnyal a svájci frank fölfelé, úgy nő a kétségbeesés a frankhitelesek táborában. Vigaszt nem nyújt, de talán érdekes tanulságként szolgálhat számukra, hogy a parlamenti képviselők jelentős hányada is sorsközösséget vállal velük a majréban.Devizahitelt fölvenni…..