Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malaclaca

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Égető téma lett a devizahitelesek sorsa. Miután a kormány úgy döntött, megmenti a hitelkárosultakat, elszabadult a véleményáradat. Boldog, boldogtalan elmondja, leírja, összefoglalja, mit, hogyan és miért kellene, vagy semmiképpen nem kellene tenni. A leghatározottabban a…..
malaclaca 2013.08.07 17:53:40
vulgárnak elég vulgár volt a bejegyzés, az egyoldalúság és leegyszerűsítés rút példája.

Természetesen sokkal komplexebb problémáról van itt szó, van hitelkárosult, akinek az ügye valóban méltán érdemelne együttérzést, szolidaritást, van, amelyik még egy überbukta után is nagyobb király bármelyikünknél, nehogy azonnal odarohanjak kimenteni. És van nyilván egy csomó ember, aki csúnyán megszívta, de szívóágon van az is, akit egy földcsuszamlás tesz fedél nélkülivé, és van, akit a rák talál meg fiatalon, váratlanul.

Egy társadalom fontos ereje a szolidaritás, ami nyilván nem tud végtelen lenni, azt kell eldönteni, mely csoportot milyen mértékben próbálja a többség a felszínen tartani.

Ebben a kérdésben nálunk dunát lehet rekeszteni: a romáktól a kisnyugdíjasokon, a nagycsaládosokon, tanárokon, eü. dolgozókon, fogyatékos szervezeteken át egészen a felcsúti orbán haverokig hosszú a sora azoknak, akik az kérve nyújtják markukat adófizetők felé.

Ha lehetne választani, én a felcsúti köcsögökkel (+ trafikosokkal, stadionépítőkkel, stb) kezdeném, ha őket már sikerült többszörösen kielégíteni, akkor jöhetnének a balerinák és szaxofonosok.

Külöben az okos, felelősségteljesés empatikus kormány már épített egy miniállamot a károsultaknak, kár, hogy a korlátolt barmai nem hajlandók beköltözni, pedig még tyúkot is tarthatnának!

Valami hasonlóan kreatív ötlet még jöhetne, pl. a devizaadósságot átválthatják természetbenire, ami azt jelentené, hogy a család szexisebb nőtagjait áruba bocsáthatnák, a férfiak pedig fejenként 67 év közmunka vállalásával (pitypangszedés, pocokirtás, tócsamentesítés, stb). A gyerekkorú egészséges családtagok kiválóan alkalmasak volnának szervdonornak.

Szóval nem gondolom, hogy pusztán egy bonyolult képlet - kontra egyszeregy problematikáról van szó.
Még mielőtt a fideszes elvtársak felkeresik a nekik fenntartott, számukra ingyenes ellátást biztosító kormányzati luxuskórházat egy gyors kivizsgálásra, azért csak felvetném, hogy sajnálnám, ha a fülkeforradalmi kormány vezetőjét rabláncon mutogatná a…..
malaclaca 2011.07.20 14:01:42
Egy kicsit továbbgondoltam:
kopaszcenzor.blogspot.com/2011/07/bortonbe-orbannal.html

"Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással."

Én nem.
Bátran neki az elszámoltatásnak!
Le az országrontóval!
Börtönbe a gazemberrel!