Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jadwiga21

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okkultizmus, ezotéria, jóga, természetgyógyászat, homeopátia, kineziológia, pránanadi stb. – megannyi gyanúsan csengő szó egy igazi hívő keresztény fülének. De vajon valóban így van? Mert bizony a mai világ szellemi szupermarketje egyre növekvő kínálattal rendelkezik…..
Jadwiga21 2011.08.29 00:13:36
@khamul: A kettő közül választottam inkább azt. De utána leírtam, hogy szerintem mi lenne megvalósítható. :)
Jadwiga21 2011.08.29 00:15:54
@flora: Olvastad már Szent István intelmeit, törvényeit? Ha igen, tudhatod, hogy nem úgy csöppent ide, mint Pilátus, hanem 100%-osan jogosan. Az országát a katolikus Egyházra építette fel, a törvényei nagy része szabályoz vallási dolgokat. A társadalom a hit szabályaira épült, annak ritmusára. Vasárnap mise, pénteken böjt, stb... Ma már ez így nem lenne megvalósítható, csak megmutattam, hogy ilyet is lehetett, és egy szentről beszélünk, aki ezt csinálta, nem rólam.
Jadwiga21 2011.08.29 00:19:01
@khamul: A diktatúra manapság egy negatív kicsengésű szó. Azt jelenti, hogy egy ember basáskodik, a nép meg szenved. Én azt tartanám jónak, ha nem lennének pártok, hanem egy szellem uralkodna az országban, Isten, haza és család szeretete. Ez viszont nem uniformizáltan, hanem mint erősen támogatott irányvonal felülről. Hogy úgy mondjam, nem az lenne megszabva, miről kell írni, hanem az, hogy miről nem lehet. Ne lehessen pl. szapulni Jézust vagy reklámozni a durva erkölcstelenségeket, de nem lenne kiadva ukázba, hogy akkor most csak ezt meg azt lehet dicsőíteni, stb. Remélem, nem túl homályos, amit megfogalmaztam...
Jezsuita bloggerek Reinkarnáció 2011.08.22 17:52:00
A reinkarnáció vagy „újra-testesülés” az a tanítás, mely szerint az élőlényeknek (más megfogalmazás szerint lelkeknek vagy szellemeknek) az élet és halál (gyakran hosszú) láncolatán kell áthaladniuk, amíg eljuthatnak az üdvösségre. Elsőként vessünk egy…..
Jadwiga21 2011.08.28 20:59:30
@flora: Kedves Flora! Kérlek, fejezd be a vegzálásomat.

@thotferi: És ha én a húsz palacsintát megeszem, akkor üdvözülök-egyházat követem, akkor tényleg úgy jutok a mennybe? Szerintem minden ember számára egy út van, mert Krisztus mindenkit megváltott, a kérdés, hogy mi ezt akarjuk-e. Ha van egy tibeti szerzetes, aki buddhista, akkor ő se fog a pokol fenekén bugyogni csak azért, mert buddhista volt, hiszen buddhista környezetben nőtt fel, tehát önhibáján kívül nem lett keresztény.

A reinkarnáció létezése teológiai kérdés. Például erre gondolok.
Jadwiga21 2011.08.28 22:04:52
@Tilikov: A keresztény vallás beletestesül más népek kultúrájába. Az, hogy egyesek az indiánokat a keresztre hivatkozva irtották ki, az egy szomorú dolog.

Pl. japán Madonna: farm5.static.flickr.com/4061/4213637196_c7b83f3bc6.jpg

afrikai Madonna: www.charlesrathert.com/reflectionministries/images/african%20madonna--drr.JPG

Afrikai stílusú népének egy kenyai katolikus misén: www.youtube.com/watch?v=bdQJWCg7s1w&feature=related

Az igazság nem kultúra kérdése.

A hasonlatom arra szolgált, hogy megmutassam, ahogy a fizikának vannak mindenkire vonatkozó törvényei, úgy a (nevezzünk így) lelki életnek, lelki sorsnak is vannak.
Jadwiga21 2011.08.28 22:31:38
@flora: Az én személyem nem szent és sérthetetlen. Nyugodtan reírhatod rólam a véleményedet, de nekem, ha kereső lennék, nem az lenne a taszító, hogy Jadwiga21 miket ír, hanem azt, hogy egy másik keresztény hogy személyeskedik és oltogatja őt.

Ne haragudj, Flora, én nem éreztem úgy, hogy személyeskedtem volna veled, hogy a személyedet támadtam volna. Nem értettünk egyet, nem tetszik a másik mondanivalója. Ilyen van, de nem értem, miért kell emiatt így leszólni engem? Mit ártottam én neked?
Az elmúlt évtizedekben (századokban?) nagy divat a hit és ész viszonyát boncolgatni, minderről konferenciákat rendezni, könyveket írni és a témát újra és újra felmelegíteni (lásd itt is pár bejegyzéssel lejjebb). Ez mára már kb. az a közhely kéne legyen értelmiségiek…..
Lássuk röviden a csecsemőkeresztelés történetét a kereszténységben. Az újszövetségi Szentírásban felnőttek keresztelései vannak leírva. A legismertebb történet az Apostolok Cselekedeteinek 2. fejezetében olvasható. Jézus feltámadása utáni első Pünkösd napján leszáll a…..
 Vérnyúl és Fufu egy barátja könyvajánlójáért cserébe küldött nekünk egy írást - testhezálló témában. Tessék, interjú is készült a szerzővel!). Az infibuláció után ez a minimum :) A modoros hímsoviniszta nőJolánkám, hallottad, mit csinált szomszéd Feri…..
A közterület-átnevezési projekt sikerén felbuzdulva Schmitt Pál köztársasági elnök, a Makovecz Imre nevével fémjelzett Magyar Művészeti Akadémia vezetőivel közösen jelentette be, hogy pályázatot írnak ki az új magyar himnusz szövegére. A zenei alapot értesüléseink szerint…..
Jadwiga21 2011.07.21 11:48:30