Regisztráció Blogot indítok
Adatok
droi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
droi 2012.10.27 13:29:04
@Domasi: Ez nagyon szép, nekem is könnybe lábad a szemem, mikor meghallom. De sajnos már nem alkalmazható. A költő sem ebben a gazdasági, politikai környezetben írta.
droi 2012.10.27 23:27:18
@TommyGun77:
Ne haragudj, de felháborító, hogy valaki, aki külföldön dolgozik, az nem magyar. Mennyivel vagyok én kevésbé magyar, mint az otthon élő munkanélküli, 30 éves "ideggel" leszázalékolt cigány, a Magyarországon működő multik seggét nyaló agymosott "manager"... és még sorolhatnám. Ugyan már. Egyáltalán nem könnyű egy bőrönddel eljönni, és megállni itt a helyed.
15 éven át dolgoztam 2-3 munkahelyen havi 300-350 órát a magyar egészségügyben. Többet tettem érte, mint sokan, akik a minisztériumokban ülnek. És mit sikerült megváltoztatnom? Napi szinten fenyegettek meg fizikailag a cigányok, és annyit sem kerestem, amiből 30-án elmehettem volna bevásárolni. Nyugdíjra semmi esélyem a dolgok jelenlegi állása szerint. Igen, itt 3-4 év alatt fogok annyit keresni mint otthon egész hátralévő életemben. És ezt nagyrészt a gyerekemre és a nyugdíjas szüleimre költöm. Akik szintén magyarok. És magamra. Bár ezt talán szégyellenem kéne. Aki ilyen feltételek mellett otthon marad, annak jó kifogás az ideológia. De többnyire nem a magyarsága áll a háttérben, hanem a változtatástól való félelem. Én megértem azt, aki otthon marad, és elvárom, hogy engem is megértsenek. Az életéért mindenki maga felelős.
droi 2012.10.27 23:44:01
@Nzoltan: Azzal, hogy én külföldön dolgozom, és innen fizetem havonta a törlesztőrészleteimet nem elmenekültem a problémám elől, hanem megoldottam. Nem várom, hogy más megoldja, mert arra hiába is várnék.