Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cy_bon_Tom

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira zseniális cím lett volna a "The Maze Runner"-nek a "Szárnyas fejtörővadász"... Amennyire nem érdekelt engem ez a film, annyira jó lett. És engem nagyon nem érdekelt. Meg is mondom, miért: a túltelített young adult piacra annyi szemetet gyártanak, hogy már egyszerűen nem…..
Cy_bon_Tom 2014.10.14 14:23:55
Nos, mi vasárnap megnéztük... és elég közepes film lett, tele logikai marhaságokkal és fűrészporral telített fejű szereplőkkel. A film vége pedig klisé hegyek sokasága, értelmes lezárás nélkül, úgy, mintha éppen egy fejezet végére értél volna egy könyvben és kicsit lerakod, mert kiugrasz egy pohár vízért és majd folytatod.... de itt ennyi a film vége... és ez így megcsinálva nagyon gáz (mégha lesz is folytatása esetleg)
Innentől SPOILER jön, csak úgy a teljesség nélkül a hibák sokaságából:
Amit pld JoeyTribiani is írt... elviekben arról szól, hogy ők különlegesek mert nem hat rájuk a vírus, vagy nem úgy (ám a videó üzenetben látottak alapján mégis pont ugyanúgy hat rájuk mint mindenki másra) és azért megy az egész cécó, hogy megcsinálják az ellenszert a rajtuk végzett kísérleteknek köszönhetően... de hisz van ellenszer, akkor meg miről is szólt a film? Mire ment ki a kísérlet, ha mégsem erre? Abszolúte nem derül ki... így meg olyan mintha random bedobáltak volna pár fiatalt egy arénában, hogy kedvükre szadizhassák őket, mert csak.
A helikopter témában én még tovább mennék azon, hogy eredetileg is miért nem azzal mentek be értük... jééé, egy repülő cucc! Ott a közepe az egésznek a táborral, gyerünk oda és mentsük meg a többieket is ne csak minket mentsenek vele! De nem... csöndben nézelődünk miközben távolodunk, a többiek meg így jártak...

Amikor megjelenik az izomagy srác, megfertőzve... fel se merül senkiben, hogy miként került oda pár perccel utánuk? Átment a labirintuson miközben soha nem járt még benne? Kinyitotta az ajtót amihez kellett volna a jószág adó-vevő rendszere? Még a kódos záron is átjutott anélkül, hogy tudta volna a kódokat ? Mégis hogy? Ráadásul egyedül? Mi lett a többiekkel? Esetleg segített neki kívülről valaki? Akkor ki és hol van? Valamint ha mindezen átvezette, akkor miért hagyta megfertőződni? Arról nem is beszélve, hogy elsőre levágta begőzölt aggyal, hogy mi is az a pisztoly és miként is kell használni (mert emlékezni ugye nem emlékezhetett rá)...
A kommandósok tényleg megmentőnek jöttek? Honnan vették ezt? Az eléggé béna videó üzenetben csak azt magyarázzák el velük kapcsolatban, hogy vannak akik nem értenek egyet a módszereikkel, illetve túl lassúnak találják... ebből inkább egy radikálisabb csoport rajzolódik ki, mint humánus megmentők (főleg ha még a megrendezett mészárlást is hozzá vesszük, akkor meg főleg nem emberszeretetből jöttek), akik most jöttek begyűjteni a kísérleti alanyokat maguknak...

Lehetne még sok hibát sorolni ami miatt ez a film egy közepesnél nem jobb, de nincs értelme, szerintem ez a pár is tökéletesen mutatja az átgondolatlanságot ezen a téren.
Amúgy egyszer nézhető kategória, de semmiképpen sem kiemelkedő alkotás.
Geekblog Star Trek: Sötétségben 2013.05.08 13:24:15
(Spoilermentes) Előre megfogadtam, hogy akár jó lesz a Sötétségben, akár rossz, nem fogom amiatt verni rajta a port, hogy mennyire nincs köze az eredeti Star Trekhez, sőt, igyekszem önmagában élvezni. Saját magam legnagyobb meglepetésére sikerült is. J.J. Abrams filmje teljesen maga…..
Cy_bon_Tom 2013.05.09 09:04:13
@Régi Péter: Nem vagyok egy trekk őrült, bár elég sokat láttam a régi filmekből és a sorozatokból is, de ezek az új filmek gagyik... Azt kérdezted, miért volt a régi intelligensebb? Mert a problémákat amikkel találkoztak, megpróbálták megoldani benne (mégha néha ezek a problémák egy faék egyszerűségével is vetekedtek). Az új, Abrams féle első rész ezzel ellentétben még a díszletek szintjén is üres, nemhogy a valódi megoldások keresésében... visszajött a jövőből egy bányász hajó, ami leveri több nép majdnem teljes flottáját egyedül, mert ennyire kemény egy bányász hajó? Remek... és minek jött vissza? Megbosszulni valamit, ami még nem következett be... és amit ő maga meg tudna akadájozni (hiszen bolygókat is símán szétszed nagyobb probléma nélkül)... ehelyett dögöljön csak meg mindenki, az is aki miatt visszajött bosszút állni (mert nem megy el megmenteni ugyebár), inkább megyek és kinyírok én is mindenkit, mert az tényleg szórakoztató... és kezdem egy olyan civilizáció főbolygójával, ami az egyik legrégibb és akiknek ezt a főbolygóját még egy sárkányrepülő se védi... még a Földön se látni egy szerencsétlen rollert se, vagy egy biciklit, nemhogy bármilyen egyéb járművet (erzért is mondom, hogy üres a világ) és még sorolhatnám az ilyen marhaságokat (amik vannak azért a régiekben is persze, de nem ilyen rövid időn belül ilyen sok).
Értem én, hogy csinálni akartak egy jó kis űr akció filmet, amiben nem kell, hogy a történet vagy díszletek igazából éljenek, csak sok robbanás kell bele és így még többen jönnek be rá, mintha Béla, Jóska meg a haverok az űrben címmel adnák ki, de engem elszomorít, hogy ilyen szinten nincs már ötletük odaát (pedig a szynészeket az új filmekben is eltalálták szerintem)...