Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flora/ro

0 bejegyzést írt és 315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mickey webnaplója Jól nézek ki 2017.05.04 09:23:23
Jól nézek ki, két évet letagadhatnék (de minek?). Jól nézek ki, s ha jól kinézek az ablakon, nyomait se látom a tegnapi hatalmas felhőknek, nyomott levegőnek, nyomott kedélyemnek... frontérzékenység. Jól nézek ki, ma pl., az 5.37-es vonat 5,47-kor érkezett. Mi ez a lazaság, vagy átírták a…..
Mickey webnaplója Oh, korrektor 2017.04.22 13:58:11
A lónak négy lába van, mégis... A korrektor vagy bevágja valamennyi nyelvtani, nyelvhelyességi, helyesírási szabályt és vak ló módon alkalmazza, vagy többé-kevésbé egészséges nyelvérzékére és -ismeretére hagyatkozik, és maga mellett tart egy helyesírási kézikönyvet, ha mégis kétségei támadnának.…..
...dixit pater Szekeres Történt pedig, hogy feleség telefonon beszélt C-vel, aki éppen lázas kereséssel volt elfoglalva, mert hatalmas kulcscsomóját elnyelte a föld. Se kint, se bent, se fent, se lent... Megbeszélték, hogy ebben a helyzetben Szent József közbenjárásáért vagy Szent Rita segítségéért…..
flora/ro 2017.04.21 09:40:18
Mickey webnaplója Kettősfront 2017.04.19 10:04:14
Ez az április olyan szeszélyes, mint az április. Ki hallott már ilyet? Volt kellemesen langy idő, ma reggel havazott, a múlt héten hatalmas felhő előtt jeleskedett egy vastag szivárvány. A meteorológusok maguk is zavarban vannak, mert ahhoz képest, hogy mekkorácska az ország, a legkülönfélébb helyi…..
Ahogyan előremegyek az évek számát illetően, kevesebb éjszakai alvást tudhatok a magaménak. Nem igazán zavar, mert nap közben bármikor pótolhatom a kiesett órákat. Módszerem, addig maradok fönt este, ameddig csak kibírom ébren. Ez azt jelenti, hogy valamikor 11 előtt fekszem le, de akkor még…..
2047-ig egy nappal előbbre jött a napéjegyenlőség ideje. Éppen ma van. És Sándor, József és Benedek nap. Zsákban hozzák a meleget. Eleget. Ma 20 fok van. Holnaptól pedig tavasz, hétvégétől nyári időszámítás, áprilisban téli-nyári gumicsere, nyáron autóforgalmi hosszabbítás, stb, stb. Tegnap…..
Mickey webnaplója Nem licitálok 2017.02.25 09:57:21
Kb. egy hete áttekintettem az Antikvárium.hu aukciójában  szereplő köteteket: Emlékeztetőül ide írom őket, és melléjük az utolsó előtti licitnap aktuális árait.    Röhrig Géza: Éj (versek)                                            6500 D. Sosztakovics: Testamentum                              …..
flora/ro 2017.02.25 10:46:30
Mickey webnaplója 18 2017.02.03 10:18:05
Párbeszéd a parancsnoki állás és a gépház között. Mennyi? Harminc. Mi harminc? Mi mennyi? Párbeszéd magammal Mennyi? Tizennyolc. Ki tizennyolc? Ki mennyi? Merthogy tizennyolc. Éppen ma. Második unokánk, Timothée. Neve istentisztelő jelentésű. Én azt hittem, istenfélő, merthogy timo. De hát ez…..
flora/ro 2017.02.03 12:41:26
Mickey webnaplója Szmog-kor 2017.01.24 10:19:29
Csúnyákat mondanak a légszennyeződésről, csúnyákat az ilyen szempontból rossz, mert viszonylag szélmentes helyen lévő Kárpát-medencéről, csúnyákat a levegő mikrorészecskéinek az állapotáról, arról, hogy a rossz levegő miatti tüdőrák nálunk számosabb, mint másutt, csúnyákat az én autómról, amely egy…..
Egyszer  meglehetősen hosszasan értekeztem a zenéről. Abban említettem, hogy a zene annyiban szubjektív, hogy a zeneszerző komponál valamit, amit belül hall. Aztán viszonthallja a zenekartól. Máshogy, ha X, és máshogy, ha Y vezényli. Mást hall a karmester a zenekar élén, mást a bőgős a hangszere…..
F. idézi Mark Twaint. Többek között ezt: „Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm, mert én is élni akarok!” Az emberben…..
Tegnap feleségem családjából negyvenen jelentek meg. Nem tudott eljönni 24 tag, többé-kevésbé igazoltan távol. Ennyi ember fogadására a helyzet eleve reménytelen. 87 m2-es a lakásunk. Elvileg két m2 jut egy emberre. De hát a lakás be van bútorozva. Csöngetnek. Semmi gond. Szevasztok. Itt a fogas,…..
Elment a nap Hogy ne ment volna el mégpedig gyorsan, hiszen közeledik az egyik legrövidebb nappal. Negyed négy felé már bukik le a nap, hogy reggel negyed nyolcig színét se lássuk. Késő este esett is hó, de éppen csak fehér lepelre telt belőle. Valaki szerint nem is felhőből esett, hanem a távhűtő…..
Á. mesélt egy tévéfilmről, amelyben a szereplőknek úgyszólván szavajárása  lett: Minek...? Megnézzük videón. Miért keressük fel a szavannát? Megnézzük videón. Miért olvassuk el a regényt? Megnézzük videón. Minek receptkönyvet nézegetni? Megnézzük videón.   Minek, miért, minek... Megnézzük…..
Mickey webnaplója A hajnali gyors 2016.11.19 06:42:30
Tegnap Szombathelyre utaztam vonattal. Mivel nem kívántam átszállni, olyannal utaztam, ami ennek megfelel. Ez pedig egyetlen járat volt a Déliből induló Veszprém-Celldömölkön áthúzó vasút.   Hajnalban keltem, még mosták a lépcsőházat. A HÉV-hez menet csak kér fickóval találkoztam, két…..
Elkészült a korábban megtört Mitsubishi Colt. Már csak el kell menni érte. Így lesz. Ma a meteorológus bezengte, hogy hidegfront van, az erre érzékenyek fejfájással számolhatnak és vérnyomás-ingadozással. Utóbbi azért „kellemes”, mert azt még nem találta fel a farmakológia, hogy egy gyógyszer…..
Tegnap – nem először – az fogalmazódott meg bennem, hogy jó dolog újra és újra meghallgatni Strauss Denevér-nyitányát. Azért az, mert gyerekkoromba visz vissza. Amikor egyszerűbb képletek között éltünk. Amikor szórakozásunk a rádióhoz tapadt, (mert az volt, tv nem) és a rádió gyakran tűzött műsorára…..
A Mir2 után az ISS mutatkozik az égbolton 2000 novembere óta. Folyamatosan fejlesztik. Unokáim, a kis lurkók odavannak érte. Utóbb ránk telefonáltak, hogy most látható északi irányban néhány percig. Néztük: mi a Lőpormalom utcából, ők az Ányos u.-ra néző ablakukból az égbolt, ez idő szerint 3.…..
Hogy kinek melyik komponista életműve fekszik jobban, az – hogy ne mondjam – nagyon is relatív. Egy idős jezsuita szemléltette: Itt az ég, és itt a föld. Na most Bach zenéje rézsút tekint az égbe, Beethovené már az ég alól egyenesen a mennybe száll, Mozart pedig zenéstül a mennyországban van. Ez…..
Mickey webnaplója Knyígi 2016.09.28 10:04:49
„Bárki” története a következő: Közös élményük a családdal egy orosz film, amelynek az egyik epizódjában a kegyes cárnő a száműzötteket megajándékozza. A sok tartósan éhező rab ráveti magát a csomagokra. Kibontják, majd elsápadnak, s kinyögik: knyígi. A cárnő nem kaját küldött nekik, hanem könyveket.…..
Mickey webnaplója A barátságról 2016.09.23 18:09:42
A barátságról írunk többen közös témákat feldobó blogunkba. A barátság roppant gazdag fogalom, és kimeríthetetlen. Szűkebb csoportomban történt, hogy egyikünk azt mondta: YX már majdnem a barátom volt. Meghallgattuk, és nem igazán értettük, hogy miért nem tudott egészen baráttá lenni? Ugyanott,…..
flora/ro 2016.09.24 10:21:53
Mickey webnaplója 135 csatorna 2016.09.20 12:03:23
Induláskor egy fekete-fehér tévéadást sugároztak a hét hat napján. Hétfő ugye huzamos ideig adásszüneti nap volt. Ma a mi készülékünk a kábelen érkező jelek 135 csatornát jelenítenek meg, ebből négy rádióállomás. A többi nézhető, illetve szerintem jó részük, bár látható, de nézhetetlen. Tegnapelőtt…..
Nyaraláskor valamiféle szent viszketegség lesz úrrá rajtunk, hogy ne kövessük hétköznapi étkezési-iszogatási gyakorlatunkat. Sok az unoka, tudom. Erős a kísértés, tudom. Az elfogyasztott szénhidrátok megbosszulják engedékenységünket, és felszedünk néhány kilót. Merthogy felszedünk néhány kilót.…..
flora/ro 2016.08.23 17:57:55
Na vengerszkih (szovjetszkih... itd.) paljáh pásut traktori. Orosz nyelvkönyvem valamelyikéből furakodik elő az utóbbi idézet, az előbbi pedig szoc. idők reklámszövegeinek egyike. ...élhet... gépek rímel, mint Huxley szóma-csasztuskája (Szóma, ha mondom, segít a gondon, már egy köbcenti…..
Tegnap írtam egy kommentárt, elkészítettem két kedvemre való fotót, rákanyarodtam a reformgyógyszerekre, majd felszökvén a vérnyomásom, visszaálltam a korábbi verzióra. Hadd dagadjon a bokám az amlodipinetől. A rehebilitáció részeként hibiszkuszteát ittam. A változatosság kedvéért pedig ma galagonya…..