Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aracs

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Nemzetkarakterológia 2018.01.20 06:05:00
A bolgárok és a magyarok közös és eltérő vonásai. Mindkettőből 5-öt gyűjtöttem össze. A két nép között mindenképpen van vérszerinti rokonság, mindkét nép valamikor a hunok résznépe volt, csak míg a bolgárok korábban kiváltak, délnyugati irányban (majd részekre…..
Ezt csak úgy lehetne elkerülni a görögkatolikus érsek szerint, ha az öreg kontinensen újra tartása lenne a kereszténységnek...
aracs 2017.06.23 10:29:52
@dome64: ahhoz, hogy a Szentlélek segítsen, igénybe kellene venni a segítségét. Sajnos az a tapasztalatom, hogy tömegesen hátat fordítottunk neki. Nyugat európai egyetem, szabadidős tevékenységeken, hol van túljelentkezés? A jógán.
Vanja Udovičić Szerbia ifjúsági és sportminisztere, egykori vízilabdázó kijelentette, hogy a kormány ajánlása szerint a szerb sportolóknak le kell vonulniuk a színpadról abban az esetben, ha koszovói sportolóval kellene szerepelniük az érmek átadásakor...
aracs 2016.10.22 12:11:59
Azt hittem a koszovói kérdés egy szerb nemzeti ügy. Mindent megtesz az aktuális hatalom az ott maradt szerbekért. Azután kiderült, nem értük, belőlük, ebből a nemzeti eszméből lehet jól megélni.
A b92 televízió egy sorozatot készített Patriotska pljacka( hazafias rablás) címmel, mennyi pénz megy Szerbiából a koszovói szerbeknek.
www.youtube.com/watch?v=ZtG6NL8YLMM
Ebből kiderült, hogy több éven át, függetlenül ki van hatalmon, több száz millió euró ment Koszovóra.
A 2012 és 2013 évben 634 478 109.02 euró.Tehát naponta 867 959 euró.
Amikor ennyi pénz megy oda nem jut a konténer házakban lakó szerbeknek. Olyanok kapnak fizetést akik nem is ott dolgoznak. Annak utalnak ki lakást, akinek már van.... siralmas az egész.
2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése az 55/76-os határozatával a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. június 20-tól kezdve minden évben megünnepelnek. Így kerül sor ennek megünneplésére az idén 2015. június 20-án,…..
aracs 2015.09.19 17:49:35
@Izrael misztériuma: Gondolsz néha rá, hogy ezzel a mérhetetlen gyűlölettel, bosszúval, amit a magyarok iránt érzel, hogy fogsz majd a Mindenható színe elé lépni?
Már csak a korod miatt is kérdezem.
Szerinted a gyűlölet az isteni attribútum?
Nemrég fejeztem be egy teológushallgatóknak tartott kurzust. A végén megengedtem magamnak, hogy kilépjek a hagyományos tanári szerepből, és személyes tanácsokkal is előálljak. Szám szerint három dolgot kötöttem a lelkükre. Csupa olyat, ami – szerintem – egész életükben hasznos lehet. Kíváncsiak…..
Az eucharisztikus kánon: az anaforaEzzel veszi kezdetét a Szent Liturgiának az a része, melyet eucharisztikus kánonnak, más néven anaforának, azaz "felemelésnek, felmutatásnak" nevezünk. Ez az a pillanat, amikor az oltárra felajánlásként odahelyezett kenyér és bor adománya…..
aracs 2014.12.30 16:21:44
@Xinaf: Ha szerinted nincs semmi példaértékű abban, hogy egy sikeres élsportoló mindent maga mögött hagyva képes vállalni a szerzetességet, oké."

Első pillanatban valóban példaértékű. Második pillanatban ha jobban belegondolok, élsportolónak lenni nem egy nyugdíjas állás. Meddig lehet az ember élsportoló, mig meg nem öregszik? Tehát valami másik foglalkozása is kell hogy legyen.
Pál Feri atyánál már találkoztam ezzel a jelenséggel, sportolóbol papnak menni. Miért nem lepődtem meg ezen?Gondoljuk végig, nem könyebb annak a szerzetesi fegyelmet és engedelmességet megtartani, aki már korábban átesett egy hasonló kiképzésen, mint sportoló vagy katona?
Azon lepődnék meg ha a szomszédom elmenne szerzetesnek, és ott ki is tartana. Őt még mindig autóval viszi az apja, vagy a nagyapja, vagy az anjya, a középiskolába, pedig az csak 300 m -el van a házuktól....nem, nem mozgássérült...
Nálunk a háború befejezése után egy szerb katonatiszt római katolikus pap lett. Nem a papság volt a meglepetés, hanem, hogy szerb létére miért nem a pravoszláv egyházat választotta?
Tudod a szinglik, a minglik, a dinglik a buzik( esetleg kihagytam valakit?), korszakában, amikor részben miattuk, részben a kivándorlás, részben az asszimoláció miatt, templomaink, falvaink, kiürülnek, számomra az a példaártékű ha valaki itt marad, megházasodik és gyereki lesznek.

"Ha szerinted nincs semmi példaértékű abban, hogy egy tehetséges fiatalember, aki a képességeivel akár milliomos is lehetne, de ő csak az Úrért akar élni, oké."

Jaj ne, ez fáj!Úgy értetted, hogy az egyházban szegénységben él?
Ha egy háborúval sújtotta övezet ( Bosznia), pedofil, gyilkos,( egy szeminaristát kivégeztetett, mert nem akart lefeküdni vele) püspöke ilyen körülmények között él,www.youtube.com/watch?v=BsvVZjOOKVo, akkor egy olyan országban, amely nagyhatalomnak számít, sanyarúbb sorsa lenne az egyháznak?
Szerzetesekből lesznek a püspökök, tehát egy tehetséges fiatalember előtt az egyházban is nyitva az út a meggazdagodáshoz.

"Ha szerinted nincs semmi példaértékű abban, hogy egy ember, akit éveken át gyilkolni tanítottak, inkább vállalja a halált, mint hogy húsvét fényes ünnepén kezet emeljen valakire, oké.

Várj, ez így elég zavaros! A gyilkos orvul támadt, tehát nem volt választási lehetősége a szerzetesnek. nem tudta mi vár rá. Azután, úgy is lehet nézni, elengedte a gyilkost, mert ha volt ereje, miért nem teperte le és vette el fegyverét? Mi lett volna ha hagyja elmenni és még másokat is meggyilkol?
aracs 2015.01.07 19:09:56
@Xinaf: Áldott,békés, karácsonyt Nektek!
Most, Húsvét kapcsán érdemes kitérni a kettős veszélyre. Amikor az Egyházat támadás éri, lehetséges két olyan reakció, mely egyformán veszélyes: a közösség felmondása, a tévedéstől való szervezeti elhatárolódás, a minden áron való közösség fenntartása. Nagyon…..
A szöveg eredetileg az újvidéki Forum Kiadó felkérésére íródott egy tervezett gyűjteményes kötetbe, közel egy évvel ezelőtt. Az elkészült dokumentumot a kiadónak határidőre elküldtük, azonban választ azóta sem kaptunk rá, ezért úgy gondoltuk, hogy itt az ideje publikálni. Az általunk leírt…..
aracs 2016.04.05 20:58:21
@bikmakk: ne haragudj, de az első két pontnak semmi köze a témához, az utolsó három meg egyszerűen nem értékelhető.
Ez lehet a ti véleményetek arról, hogy a vajdasági magyarság hogy gondolkodik, de ezek alapján, azt kijelenteni, hogy a vajdasági magyarok ilyenek vagy olyanok, egyszerűen hamis.
A közösségi médiában a párizsi terrortámadások után egy-kettőre népszerűvé váltak a #PrayforParis, #PrièrePourParis és egyéb hasonló hashtag-ek. Lehet elemezgetni, mennyire a trend áll e jelenség mögött, mennyire valódi ima. Mindenesetre megindította szinte az egész világot…..
aracs 2015.11.22 16:28:22
@Aisha Alaenun: és ezért a benne lakókat meg kell ölni?
Két napot töltöttem el egy a Keleti pályaudvarnál táborozó migránsokat segítő csoportban. Aprítottam a répát, kentem a szendvicset, kevertem a hatalmas fazékban készülő ételt, és ami legjobb, kimentem és segítettem kiosztani az ételt az éhes menekülteknek. Rengeteg élményem…..
aracs 2015.09.02 10:23:35
– A kiskorúak terhessége Bosznia-Hercegovinában egyre aggasztóbb méreteket ölt, emellett az aktív nemi életet élő 13-15 éves lányok száma is sokkolóan növekszik– nyilatkozta a News Blic portálnak Senad Mehmedbašić szarajevói nőgyógyász. Elmondta, hogy sajnos ez manapság…..
aracs 2014.12.23 15:09:10
@Nagykorú:" A jugó háború idején a szerbek és a horvátok is irtották a bosnyák férfiakat, ennek következtében fölborult a nemek természetes aránya a nők javára. Gyakorlatilag egy verseny folyik a nők közt a férfiakért és ennek egy vadhajtását láthatjuk" A címben szereplő esetről a boszniai Szerb Köztársaság tisztségviselője nyilatkozott, lehet, hogy a saját háza tájáról vette a páldát.
“Sokan kérdezgetik, hogyan lehetséges az, hogy a katolikus hit ilyen fontos tanbeli kérdéseivel kapcsolatban a püspökök és a bíborosok ilyen különbözőképpen gondolkoznak. A Szinódus napjaiban legalábbis ez vált világossá – túlságosan is. A szentségek, a bűn, a kegyelem, a…..
aracs 2014.12.08 15:41:13
@Dr. szpahi: Miért itélik el az ortodoxok a hanvasztást? Pl. ezért

vukajlija.com/zabava/posteri/664875

Meghatározott ünnepeken, vagy napokon, ételt és italt visznek ki a sirra és azt részben elfogyasztják, részben ott hagyják az elhunytnak. Van , hogy meggyújtják a cigarettát és azt is otthagyják, mert szerette szegény hát legyen neki.
Némely helyeken pénzt dobálnak a koporsóra, útravalónak.
Sajnos néha olyan méreteket ölt ez a temetői eszem-iszom, hogy a városi hatóságok egy időre betiltják.
Felvetődik a kérdés ha elégetnék a halottat, akkor hogy enne?
A Bondings 2.0 Blog által meghirdetett, „Merre tovább?” c. cikksorozat (melyhez kapcsolódó felhívásról korábban a jelen blogon is beszámoltunk) keretében egy az ncronline.org oldalon megjelent interjút mutattak be, melyet Charles Curran római katolikus teológus szerzetessel, az…..
(Szabó Árpád írása) (...) Aztán most, pár éve elkezdődött valami megint, mintha az elfeledett őrület, melyet sikerült kiszorítani a hétköznapok bejárati ajtaján kívülre most a spájzablakon keresztül próbálna visszamászni. Minden Ukrajnával kezdődött, mikor visszaléptek…..
aracs 2014.11.20 08:14:02
@lehel kürtje:" Ne az amerikaiak/oroszok mondják meg azt, hogy mi a legjobb Szerbiának/Magyarországnak, hanem a szerbiai/magyarországi polgárok."
Igazad van, csak sajnos azt is figyelembe kell venni,hogy nem mindig lehet

torokgaborelemez.blog.hu/2014/11/16/512_a_fecni_nem_pirul_el
bircahang Önkéntesek 2014.09.20 13:13:00
Egyre több nyugati önkéntes vesz részt az ukrajnai harcokban.Mindkét hölgy német. A bal oldalon lévő a kijevi rezsimet, Brüsszelt és Washington támogatja. A jobb oldalon lévő pedig a kelet-ukrán partizánokat, Novorussziját és Moszkvát támogatja. Ez van. Madarat tolláról……..
aracs 2014.09.26 11:58:10
@maxval a bircaman: Max! Mikor voltál utoljára egy starecnél? Talán jó lenne egy komolyabb lelkivezetővel is konzultálni, mielőtt puska tisztításhoz fognál:)
aracs 2014.09.26 12:11:33
@mnandy: egy ilyen képből az ember azt olvas ki ami benne van:)
Mármint az emberben, nem a képben:)
Szíriai gyerekkatonák kiképzése A koszovói közvéleményt feldúlta, amikor a köztévén beszámoltak arról, hogy egy férfi ezelőtt két hónappal a felesége tudta nélkül ment el 8 éves fiukkal Szíriába harcolni. Az esetről a fiú édesanyja, Pranvera Abazi számolt be a…..
aracs 2014.09.15 10:21:19
@geriszab (törölt): Köszönöm, hogy ennyit írtál a muszlimokról.
Egy német nő könyvét olvastam, aki áttért, majd visszatért a kereszténységhez. A könyv címe: Allahért harcoltam, ugyanezt írja le ő is, ezektől nem várható itt béke, amig a sariat be nem vezetik nem nyugszanak.
A Katolikus Tábori Püspökség – Katonai Ordinariátus központi hivatalában szentmisével egybekötött imádság zajlott a Közel-Kelet békéjéért, melyet Kótai Róbert főhadnagy, tábori lelkész celebrált körülbelül ötven résztvevő előtt. Megrendítő volt hallani lakonikus,…..
aracs 2014.08.13 11:11:51
@Ahasverus:" Botrány, ami ott zajlik, mégis itthon nem szervez tüntetéseket és nem irat alá petíciókat senki."

Bocs, hogy megkérdezem, de te miért nem szervezel, ha más nem szervez semmit?

"A magyar átlagpolgár (valljuk be, a többségünk) szarik az áldozatokra."

Sajnos nem csak a magyar a többi is. Ilyen az ember.
Vagy a világon mindenhol tiltakoznak, csak Magyarország hallgat?
Orbán első beszéde volt ez, mely - legalábbis részben - tetszett. Igen fontos gondolatok is elhangoztak benne, ezekért mindenképpen le a kalappal Orbán előtt. Lássuk a legfontosabb gondolatokat: "A liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekkel szakítani kell." Teljesen…..
aracs 2014.08.02 12:09:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem is óriási marhaság a cölibátus, haszna semmi, kára annál több.
Igazából, szerintem nem ennyire egyszerű a képlet. Ha pl. Böjte Csaba nős lenne, vállalt volna ennyi gyereket?
Vagy az igazán jól dolgozó papoknak lenne annyi ideje a hívekre?
Walter Trobisch egyik könyvében olvastam, megfordult a fejében, hogy milyen jó a katolikus papoknak:)
aracs 2014.08.03 11:00:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Bocs, téged idéztelek, csak nem tettem ki az idéző jeleket.
Nekem azért más a véleményem, mert ortodox környezetben élek ( ahol a pópák megnősülhetnek) és nagyon, nagyon leegyszerűsítve kb. mindenhol ugyanaz a panasz: kevés munkáért sok pénz akarnak a papok.
aracs 2014.08.04 17:56:25
@Kovacs Nocraft Jozsefne: az ortodox testvérek is táboroztatnak gyerekeket 10-18 év között. Egy kis puska, kés és balta használatra is oktatják őket.
plus.google.com/photos/103105146812285075877/albums/6040327576630142049
bircahang Homofóbia – igen! 2014.07.05 07:37:00
A homoklobbi igyekszik a “homofób” szót valamiféle gyalázatos szóvá degradálni, nagyjából a “bűnöző” és a “rasszista” szintjére. Valójában azonban a “homofób” szó nem sértés, hanem a normalitás, az egészség igenlése. A homoszexualitás ugyanis egy genetikai…..
aracs 2014.07.28 12:47:51
@Lordhell: Nana a kereszténység és a fejlődés Kopernikusz és Galilei meg forog sírjában.

Jaj! Ez már fáj! Csak eddig jutottál? Mikor is éltek ők? Semmi újabb!
– Lista, rajta vannak a listán!– Lista, de miért?– Miért... ilyen kérdés nincs a szakmában. (Jancsó: Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten) Na, szóval ebből is látszik, hogy minden ilyen tízes vagy akárhányas lista tulajdonképpen elég nagy baromság. Egyfelől…..