Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pippantós

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelemreméltó nyilatkozatot tett Karácsony Gergely, akit, amikor a Mediánnál dolgozott, hiteles elemzőként fogadtam el, most pedig tisztességes politikusnak tartok. Azt vetette fel, hogy az összes ellenzéki párt fogjon össze a Fidesz ellen - beleértve a Jobbikot is.Megpróbáltam…..
pippantós 2011.07.18 09:48:10
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Látod mennyi a svájci frank? 238Ft! Milyen érdekes, hogy pl. norvégiát vagy finnországot nem igazán érinti a válság! Nálunk meg vagy 900ezer bedőlő sütőhiteles tisztelet a kivételnek aki 100ezer forint keresetére bevállalt 70ezres törlesztőt mert persze neki nem jó a panel neki családi ház kell meg plazma tv! Hát most itt állunk és ez egyre szarabb lesz! Ha az embereknek megtakarítása lenne akkor nem lenne ilyen érzékeny a forint, de most azt csinálnak vele amit akarnak és, hogy miért van ez? Nézz csak körbe magyarországon egy beteg társadalomban élsz, amit lebutítottak a nagy liberális eszmék, szétlopták az országot, kiárulták, eladósították! Ez a nagy magyar való világ! Hidd el én lennék a legboldogabb ha olyan országban élhetnék ahol a minimálbér 250ezer Ft lenne! Ha legalább 25 MOL méretű, árbevételű termelő vállalat lenne magyar kézben és a magyar GDP felét a mezőgazdaság adná! Ez lenne az igazi gazdaság! Villamosok és metrók építésére még pénzt adni? 700milliárd ment el a 4-es metróra ami sosem lesz kész és még te pénzt akarsz beletolni! Talán demszki haverodnál keresd a pénzt valahol az isztrián!
pippantós 2011.07.18 11:18:49
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az erős CHF persze nem a pártok hibája de az igen, hogy gyenge a gazdaságunk és gyenge a forintunk! Ha erős lenne a nemzeti valutánk akkor nem kellett volna az embereknek bedőlni az alacsony banki kamattal kecsegtető hitelekbe, ugye?! A másik, hogy az ostoba társadalomnak meg meg kellett volna magyarázni a tv-ben (barátok közt meg való világ helyett)az akkori felelősségteljes miniszternek, hogy a baromarcúak, hogy járhatnak ha beleugranak az ilyen hitelekbe, mert ugye a mari néni, meg a segílykések nem nobel díjas közgaszdászok! De itt nem az a cél, hogy jól menjenek a dolgok! Szerintem Te is egy otthon ülő lmp-s művész vagy, aki nem sok adót fizettél eddig az életed során az államnak. De ez csak az én szerény véleményem!
pippantós 2011.07.18 12:06:55
@Andráska8: Tele van a tököm ezekkel a komcsi lapokkal, hogy megmagyarázzák a tutit! Nehogy már 300milliárd tegyen csodákat, amikor 10000milliárdokat loptak el! Most mindenki a 16%-os adókulcsot támadja. A sok ostobának most nagyon fáj ha valaki tanult vagy felelősségteljes munkakörben dolgozik és keres mondjuk 600ezer forintot bruttoban! Számoljuk már ki baromarcú barátaim mennyi is a szuperbrutto miatt az adó és járulékterhe egy ilyen dolgozónak! Na kisbarátaim az adóék pontosan 51% azaz ennyi adót és járulékot fizet még a 16%-os kulcs mellett is! Ha veszünk egy minimálbérest akkor egy-két ezer forint a havi járuléka! Már húsz éve 200ezer ember adójából élt ez a nyomorult ország most, hogy igazságos lett a közteherviselés azaz arányos minden faszkalap tépi a száját, inkább dolgozna, tanulna, befektetne stb.