Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drrd59

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megmondom őszintén, hogy az internetes bulvárlapok és nőknek szóló kiadványok hidegen hagynak. Utóbbiak kötelező, hogy dugjunk hintaszékben arccal lefelé - mit mondanak a csillagok - hogy főzi az ügyeletes celeb szakács az éti csiga parfét mákos tészta ágyon- miért…..
drrd59 2011.08.31 16:27:45
Júdeai :
"Megnéztem a linkelt nokert.hu-t. A frusztráción, túlérzékenységen és férfigyűlöleten kívül nem találtam rajta semmit." Paff. No komment.

Fabius :
"Körbejártam a problémakört férfiszemmel is.
Vita volt akkor is, de valahogy a Hímsoviniszták Orbán Viktorért társaságnak sem jutott eszébe nehezményezni, hogy férfiként beszóltam a csupa férfiből álló kormánynak."

Nem érted a dolgot, valóban.
Én nem azt kifogásoltam, hogy annak a 9% nőképviselőnek esetleg név szerint (hisz felsorolni sem lett volna nehéz őket), beszóltál, hanem azt, hogy ez alapján a nőket antiszolidárisnak találtad és így feleslegesnek a parlamentben - mondván, még ez a 9% is sok belőlük.

Holott (és én csak erről beszéltem végig) éppenhogy kevés - és emiatt áll így a helyzet, de ez az, amit nem értesz meg, ezért megpróbálom tágítani a témát.

Mindenütt, ahol megfordulunk, ha a nő hibázik, akkor az azért van, mert ő nő (és nem azért, mert ő Kiss Kati), ám ha férfi hibázik, az azért van, mert ő Nagy Béla, és slussz.
Te ezt nehezebben érezheted, mint én, aki 1 millió balesetmentesen levezetett km után is azonnal büdös kurva leszek, ha nem adok elsőbbséget a Fiat Puntómmal egy fekete terepjáróban pöffeszkedő tarfejűnek...
Idén pl. 4 vagy 5 olyan frontális ütközés volt, amikor egy sofőr fordított irányban hajtott fel hídra vagy autópályára.
Történetesen mind férfi volt, és így soha sehol nem hangzott el, hogy ezek a balesetek azért következtek be, mert a férfiaknak nem jó a helyzetfelismerésük, térlátásuk, problémakezelésük, etc.
De ! Ha ezek mind nők lettek volna, ezeregy komment szólt volna arról, hogy lehetőleg en bloc vissza kell venni a nőktől a jogosítványt, megelőzendő az ilyen tragédiákat.
Pl. az autómenedzser.hu lehozott egy olyan cikket, hogy Szegeden a híd szalagkorlátjának ütközött egy 19 éves lány által vezetett terepjáró, sérülés nem történt.
Na, azokat a kommenteket nem idézném mind, amit oda dühödten beírkáltak azonnal - lényeg, hogy a legfinomabb olyasmi volt, hogy a 19 éves lányok kezébe 2 dolog való, ezek egyike sem a kormány. (tételesen fax és fakanál).
Így van ez a politikában is : ha ezer férfi is hibáz, még akkor se mond senki olyat, hogy nem kéne a férfiaknak politizálniuk.
Megjegyzem, a nők 10 %-on tartása egy ideális arány, mert erre már lehet azt mondani, hogy de hát vannak nők, akik bejutottak, tessék próbálkozni a többieknek is (ha-ha, őket úgy tolták hátra a párlistákon, ahogy romlott a helyzet). Viszont 10% mellett egyáltalán nem jut érvényre az a politikai kultúra, amit a nők tudnának képviselni, ha önmagukat adhatnák és nem a férfiklikkekbe ékelődve léteznének.
Nem véletlenül ismert és elismert fogalom a kritikus tömeg (30%), ami fölött már érdekképviselő tud lenni egy "kisebbség", mert jelenleg a női érdekek menti szolidaritás helyett a nők a túlnyomó férfitöbbséggel kénytelenek szolidárisak lenni - ezért pl. ha sajtótájékoztatót tartana, a párttársak lebeszélik, hogy ugyan már, ne égesd magad ezzel, a frakciónak ez nem érdeke, etc. Esetleg pont az lenne vele a baj, hogy épp ő mint nő emel szót a nőket diszkrimináló törvény ellen - mert hát minden szentnek maga felé hajlik a keze, stb.
Nekem épp az nem tetszett ebben az egészben, hogy miközben a nők jogai mellett szólsz, a nőket tartod ezért elsősorban hibásnak és felelősnek, és az ő sorsukat ilyen irányban negatíve alakító helyzetet betonoznád be vagy rontanád tovább ("még ez a 9% is sok").
Arról a másik cikkednél sem tettél említést, hogy túl sok a férfi a kormányban, ezért gondolkodnak ilyen hímsovinisztán.
Mert amikor a kispapák gyermekeikkel való otthon maradását nehezítik, az a családszerető férfiaknak meg az önmegvalósításra vágyó nőknek igazán a rossz - egyúttal erősíti azt a sztereotípiát, miszerint a gyermekgondozás a nő feladata, amiben a férfi kívülálló.
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..
drrd59 2011.08.15 14:40:09
@bubastis2: Saját őseink a nőket istenekként is tisztelték,az embernél ráadásul már lényegesen kisebb a nemek közti fizikai különbség mint a majmoknál.
Amíg az ember nem tudta, hogy a gyermekhez a férfinak is köze van, addig a nők voltak a kiválasztott és megbecsültebb nem.
Amikor a férfi rájött, hogy a gyermekhez neki is köze van, és túltermelték a vagyont, ami öröklődött, azóta süllyesztették a nőket a gyámságra szoruló rabszolga státuszába, akinek egyetlen szerepe a megfelelés és a másik nem igényeinek kielégítése. Sajátja meg nincs is már, és ez máig tart, elég megnézni, miről szól az összes nőinek csúfolt magazin : hogy hogyan felelj meg a férfinek.
Ami azért kész röhej.
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..