Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péntek Úr

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mostani magyarországi taxis tüntetések egyik alakja az Indexnek adott videós nyilatkozatában azt mondta, egyik utasa elsírta magát, mikor ő taxisként jóval olcsóbban tudta elvinni: ugyanarra az útra ő 1500 forintot kérhetett el, míg az utas állítólag 11 ezret fizetett az Uberben. Megnéztük, hogyan…..
Lassan boldog-boldogtalan okostelefont használ, szinte már csodaszámba megy, ha valakinek nincs mobilnete, nem szelfizik és nem a Facebookon éli az életét. Érdemes körülnézni a tömegközlekedési eszközökön, szinte mindenki a mobilját tapogatja, még azok sem beszélgetnek, akik…..
Miközben Magyarországon arról jelennek meg adatok, hogy az ország (miközben jobban teljesít, ugye) folyamatosan csúszik lefelé, addig az Egyesült Államokban sem minden papsajt. Ott a középosztály van bajban, ugyanis egyre kevesebb olyan dolgot engedhet meg magának, amit pár évvel…..
Az egész internetet bejárta és óriási botrányt kavart a Hír TV-nek az a felvétele, amin Vida Ildikó próbál bizonyítékot szerezni az amerikai kitiltásra André Goodfriendtől, de angoltudás híján tolmácsot kér. A botrány kirobbanása óta eltűnt az ominózus felvétel a…..
Péntek Úr 2014.11.12 23:43:59
@Hohó60: Te direkt vagy ilyen hülye?
Az az igazi médiakurvaság, amikor valaki, jelen esetben Kiszel Tünde bejelentkezik a Mokkába azzal a felkiáltással, hogy úgy fél az ebolától (kisbetűvel, basszameg, az nátha sem nagy), mint egyszeri vidéki polgármester az elszámoltatástól. Aztán persze kiderül, hogy kurvára nem…..
Péntek Úr 2014.08.05 16:43:48
@juhaszvik: Már azt hittem viccelsz, erre tényleg füll-orr-gégész :D
Egyre jobban úgy tűnik, hogy Ördög Nóra lett a magyar kereskedelmi televíziózás Gavrilo Principe, akinek egyetlen mozdulata elindított egy förgeteget a TV2-n és az éppen a kormány baszogatásával elfoglalt RTL Klubon. A Bors megtudta, hogy a viccesen haldokló Tényeket adó csatorna…..
Péntek Úr 2014.07.11 11:20:12
@dr Smittpálelnökúr: Nem vagyok fideszes, de te nem tudsz gondolkodni :D
A minap jelent meg a TÁRKI és a KSH közös kutatása, ami mellett természetesen nem mehetünk el szó nélkül, főleg azért, mert elég érdekes adatokat tartalmaz. Gyakorlatilag a fiatalok és az idősebbek (39 éves kor fölött) között is jelentősen megnőtt az elmúlt tíz évben ez az…..
Péntek Úr 2014.04.14 06:40:08
Leírom az én esetemet, lehet sokat fogok írni, így bocsi ha kesze-kusza lesz.

20 éves vagyok, elvált szülők gyermeke. Édesapám vállalkozó volt itthon, édesanyám egy helyi tv-nél dolgozott mint szerkesztő/műsorvezető. Az élet úgy adta, hogy édesanyám már kb. 8. éve jár ki Angliába dolgozni. Szerencsére van egy olyan munkája, ami fizet annyit, hogy kéthetente hazajárhat hozzánk. Sokan lehazaárulózták, meg felelőtlennek nevezték, hogy képes volt minket itt hagyni, de ez most mindegy.
Jelenleg édesapám is kiment Angliába, és már dolgozik is.
Mindketten nagyon hamar szereztek munkát, persze nem a "szakmájukban", de dolgoznak. Diploma nélkül, angol nyelvtudással.
Rajtuk kívül a családból még legalább 5-6 embert tudnék mondani akik külföldön élnek.
A lényeg, hogy aki nem mástól várja, hogy megsegítsék, valószínűleg itthon is és külföldön is el tud helyezkedni. Csak esetleg lehetnek olyan esetek amikor a külföld jobb döntés. Példa: Összejön pár misis hiteltartozás, inkább szolgálsz fel Angliában és a havi félretett 3-500 fontból törlesztesz, vagy az itthon félrerakott jó esetben 50 000 forintból? (Azért tegyük hozzá itthon kell a szerencse ehhez)

Külföldön kolbászból van a kerítés?
Ha ezalatt arra számítasz, hogy kimész és a két szép szemedért kapsz havi 3000$/€/Ł fizut és nem kell érte semmit tenned, sőt még az országnak megtiszteltetés, hogy vetted a fáradtságot odarepülni, akkor igen, nincs kolbászból a kerítés.

De ha mondjuk önerőből, céltudatosan, spórolva, tanulva, ismerkedve próbálsz előrébb jutni, valószínűleg könnyebben előrébb jutsz, pedig itt aztán nem valószínű, hogy hatalmas befolyással rendelkező kormánypárti tisztviselők a rokonaid/barátaid.

Én eddig kétszer dolgoztam nyáron Angliában (Londoni Olimpián és egy fesztiválon takarítottam), de itthon is amennyit tudok, dolgozok és tanulok, hogy tudjak fejlődni abban amiben szeretnék, mert mindkettő kell ahhoz, hogy előbb-utóbb azt dolgozhassak amit szívesen is csinálok.

És igen, én sem itt képzelem el Magyarországon a jövőmet, de még csak nem is Angliában. Mindent meg fogok tenni, hogy ott és azt dolgozhassak amit szeretnék, még ha tudom is, hogy ehhez nem kevés pénzt kell összegyűjtenem, sokat kell még nyelvet tanulnom, illetve kiköltözés után is nagyon sokat kell tepernem, hogy ott kellemes élhessek. De szerintem megéri.

Nekem nem az a bajom Magyarországgal elsősorban, hogy nem tudnék megélni, mert szerintem aki meg akar élni, az meg tud itt is. Engem sokkal inkább vonz, az a fajta mentalitás ami tőlünk nyugatabbra van. Ha meg most élek, jó lenne minél több részét bejárni a világnak. És attól, hogy elköltözök ide, vagy oda, én nem leszek hazaáruló. Sokkal nagyobb hazaárulók élnek itt köztünk, és emberek ezrei/milliói éltetik őket.
Péntek Úr 2014.04.14 11:12:35
@klappol: Nem volt szándékomban egy külön posztot írni, de hajnalban ez jött össze :D
Egy mozgáskorlátozott férfinek segít. Kb, 25 órás meló, nagyon nehéz.
Mai úticélunk Kalifornia, kalauzunk pedig Susan, aki interneten ismerkedett meg a férjével, és legyőzve a nehézségeket (például a családi ellenkezést), ma már Kaliforniában él. Írásából kiderül, hogy melyik gyereksztár ül a lánya mögött az iskolában, és hogy mennyire…..
Tegnap azt ígértem, hogy egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok, ígéretemhez híven ma itt az „ellenposzt”, melyben Egy boldog magyar nevű szerző arról ír, szerinte miért is jó ma Magyarországon élni, és miért nem jó elmenni. (A tegnapiak fényében kíváncsi…..
Ma indul a Viasat3 tavaszának egyik saját gyártású műsora, a Szerintük a világ, amiben Janklovics Péter, A címlaplányban megismert Aljonka, Pásztor Erzsi, Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs és Puzsér Róbert állít görbe tükröt nekünk, remélhetőleg viccesen. Arról nem tudunk,…..
Péntek Úr 2014.02.05 10:14:43
@Thomas Dantes: Igen Thaiföldre hatalmas pénz kell...
Határozott és tántoríthatatlan hívei vagyunk az egészséges étkezésnek, gyerekek esetében hatványozottan, mégis, ami egyes iskolákban zajlik, az már túllép a józan ész határán. Nemrégiben egy hatéves kisfiút függesztettek fel 4 napra Angliában azért, mert egészségtelen…..
Közgazdászok szerint ha kevesebb embernek lenne saját lakása, akkor jobban élnénk. Hogyan lehet ezt elérni? A németek megmutatják.Korábbi posztjainkban - elérhető itt és itt - bemutattunk olyan kutatási eredményeket, melyek arra a következtetésre jutottak, hogy a magas…..
A nyaralást mindenki megtervezi, hiszen ha elutazunk két-három hétre akkor elengedhetetlen, hogy részletes tervet készítsünk és költségvetést. Azért írtam két-három hetet, mert Amerikába nem érdemes kevesebb időre menni, a két hét a minimum szerintem, hogy egy adott hely…..
A Csajok című HBO-sorozat főszereplője számos alkalommal kijelentette, hogy kiválóan érzi magát a bőrében, és nem érdekli, hogy az emberek mit gondolnak róla. Mindez nagyon szép és dicséretes, és nekünk sincs semmi bajunk Dunham alakjával, sőt, azzal sem, hogy a Csajokban…..
Panaszkodnak az X-Faktor szegény, drága mentoremberei. Mert ők hiába mondják, hogy ki jó, meg ki szar, a közönség, az nem foglalkozik ezzel, sőt, direkt ellentétesen küldik az sms-t. Pofára, nem hangra. Mindezt a Like trió kiesése után panaszolta el Nagy Feró a Blikknek, vélhetően…..