Regisztráció Blogot indítok
Adatok
engee

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbálták és próbálják majd százan átlépni, talán a stopper is mást mutat majd néhanapján, de ha a kialszanak majd a lámpák és elkezdődik a film, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem a nézőtéren ülünk majd. Mert a 911-es nem vetít, a 911-essel mi vagyunk a szereplők.…..
engee 2011.07.15 14:53:04
Szeretem én is az ilyen stílusú cikkeket, de ezt én is kissé elfogultnak tartom. Valóban a Porsche és az egyik legpatinásabb és legnagyobb tapasztalattal bíró gyártó a világon, és nekem is a 911 az egyik kedvencem gyerekkorom óta. Azóta azonban kicsit kinyílt a világ számomra, így más típusok is a képbe kerültek. Ezért tartom úgy, hogy tiszteletben kellene tartani a többi gyártó érdemeit is!
A maranellói márkát és a Mercedest nem biztos, hogy így kellne említeni, nem beszélve a Nissan autójáról! Megértem, de nem tartom helyesnek a Porsche ilyen mértékű dícséretét. Talán nem is a dícsérettel (mivel az valóban jogos lehet), hanem a nem megfelelő összehasonlítással van szerintem probléma. Itt a 911-es elég széles skálája van felsorakoztatva, köztük több "civileknek" szánt, de kőkemény versenyautóval. Többször ezek - a tényleg fantasztikus - gépek vannak összehasonlítva mindennapi használatra szánt sportkocsikkal. A legnagyobb kontrasztot a Nissan GTR-nél érzem. Nem biztos, hogy egy - az eddigi kritikusok által dícsért - autót itt így le kellene írni. Ha jól láttam, a rengeteg Porschéval szemben itt egyetlen - ráadásul svájci - tuningcég által "kezelt" GTR állt úgy, hogy az árról, (arról, hogy mire is szánták az egyiket illetve a másikat), már nem esett szó. Ma már a Nissannak is van nyúzásra, pályára szánt kőkemény változata, de ha ezek nem is, akkor is kijárt volna egy NISMO változat, ha már a BMW is jöhettett az Alpina-val... Az Audi - ahogy egy korábbi kommentelő már említette is - szintén szétválasztotta a kemény és a hobbi sportra szánt sportkocsijait, és itt nem biztos, hogy a cikkíró a megfelelő kategóriákat hasonlítja össze.
Kicsit az az érzésem, hogy a leírt vélemény írásakor a kocsik felhasználási területe, és főleg az ára nem számított, így kaptunk egy totál képet, ami valószínűleg jó, de igen "csalóka" képet ad a többi - szerintem még igen jó -autóról. Én is csak remélni merem, hogy nincs a cikk mögött tudatos lejáratás...