Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dancerob

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BOLDOGSÁG NAGY VÁLASZA  II. Az előző részben:”A boldogság nagy válasza\” megígértem, hogy később még kifejtem, mit is értek pontosan reakció alatt, és hogy mi a következő lépés, ha sikerült felismernünk a saját felelősségünket abban, hogy hogyan érezzük…..
???? Ezt a blogot már sok kritika érte, kapott hideget, meleget is. Tánchad a hiperaktivitás ellen? Ez a címe, de nem erről szól... Legalábbis sokan mondták.Ami igaz, az igaz. Nem osztok meg módszert, nem szólok tapasztalatokról, nem tud senki hasznos dolgot kamatoztatni az itt…..
Biztosan sokan vagyunk így. Tele vagyunk a mindennapi gondokkal, bajokkal, nem jövünk ki a főnökeinkkel, netán a munkatársainkkal és még sorolhatnám tovább. "Nem játszik velem senki, a tanár állandóan piszkál, hogy figyeljek már oda órán, zavarom a többit a…..
Babzsák terápia Már nagyon régen jelentkeztem. Szégyellem is magam ezért...hm...ejnye... No,de... Van egy nagyon jó ismerősöm, akivel még együtt kezdtem a Táncművészeti Főiskolán a néptáncpedagógus szakot. Táncosként is kitűnő, valamint varrónőként is fantasztikus!!!…..
Egy pszichológus tanácsaiAz igazi 4 ok a rosszalkodásra.   "A gyerekek rosszalkodásának négyféle oka lehet: bosszút akar állni, hatalomvágyát akarja kiélni, azt szeretné ha már végre békén hagynánk vagy magukra akarják vonni a figyelmet. Jól jegyezzük meg ezt a…..
 Szeretnék egy édes megoldást ajánlani a hiperaktív gyerekek számára (de bárkinek szívesen ajánlom ezt a finom megoldást) A mindennapi pillanatokhoz szükséges megoldás finom, édes, praktikus. Minden gondoskodó anya számára ajánlanám. Ez egy csokoládé és egy kakaós…..
Brass-cirkusz az Új Színházban Január 14-én hétfőn a Brass in the Five előadását láthatják az Új Színház Stúdiószínpadán. Az elsősorban gyermekeknek ajánlott interaktív mesepantomim, a Brass-cirkusz, Méhes Csaba táncos és a Brass in the…..
Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Olvasómnak!Zavartalan „eleven – átmenet” az otthon és az iskola között. Mitől lesz benn időben az iskolában gyermeked? Hogyan fog időben előkészülni az órára? Hogyan hajthatod be rajta a házi feladatait otthon?   A…..
 Mi legyen az ajándék?Karácsony közeledtével mindenki lázasan készül és gondolkodik, mit is vegyünk, vagy készítsünk szeretteinknek.Így vagyunk a gyerekekkel is. No, de az eleven kis csimotának mit is lehetne venni? Aki tanácstalan, annak szeretnék egy-két ötlettel…..
 Zene és táncSzeretnék ajánlani egy előadást, mellyel megörvendeztethetik a gyermeküket és önmagukat, Kedves Szülők.Lehet, hogy a csimota kedvet kap majd a tánchoz! ;)Az ajánlatot itt megtekinthetik: www.dancerob.blog.huFelhőtlen szórakozást kívánok Mindenkinek!..
Szeretnék egy kis segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akik úgy gondolják, hogy gyermekük hiperaktív. Hangsúlyozom, hogy ez nem betegség, nem kell megijedni és szégyenkezni, hogyha rámondják a gyerekre, hiperaktív! Az alábbiakban fesorolok tíz ismertetőjegyet, amivel…..
 A Teremtő miért tesz ilyent?Már régen jelentkeztem a blogon. Azért örülök, hogy látogatják. Most egy kis segítséget kérnék.Az alábbi link egy kis filmet takar, kérek mindenkit, hogy nézze meg és segítsen.www.lapi.hu/helpKöszönöm...
  Eleink játékai... Egy kis ízelítőt szeretnék mutatni a régi korokból, mikor még anyáink, nagyanyáink együtt játszottak. Ha megfigyeljük, önfeledt, gyermeki örömöt láthatunk arcukon. Talán ez hiányzik ma a családi tűzfészekből... Tisztelet a kivételnek... ..
  A tünetek minden gyereknél egyformán jelentkeznek? Nem. A különböző tünetek különböző súlyossággal jelentkeznek az egyes gyerekeknél. Az enyhébb, vagy kevesebb számú tünetet mutató gyerekek az életnek csak néhány területén mutatnak zavart (pl. sokat…..
  A FIMÓTA TÜNETCSOPORT ( Egy kis segítség a felismeréshez, hogy talán csimotánk fimóta-csimota ) Ha az alább felsorolt tünetekből hat, legalább fél éven át jellemző a gyerekre, akkor valószínűsíthető a figyelemzavar. Természetesen figyelembe…..
 Beszéljünk róla...Aki olvas(t)sa a bejegyzéseimet, annak bizonyára számtalan kérdése merült fel a hiperaktivitással kapcsolatosan.Szeretném, ha Mindenki leírná, hogy mire lenne kíváncsi, miről olvasna szívesen egy művészetterápiás otthoni kézikönyvben? Ne riasszon senkit…..
A lexikon megfogalmazásában:     A művészetterápia elsősorban csoportos keretek között alkalmazott terápiás eljárás, amely komoly pszichiátriai megbetegedésekben és egyéb pszichés zavarokban szenvedő betegeknél egyaránt használatos.…..
A táncterápiáról...Az előző bejegyzésekben említettem a hiperaktivitás jellemzőit, dióhéjban, ha mégsem volt elegendő az információ, szívesen beszélek róla bővebben.Most inkább magáról a táncról, mint terápiás lehetőségről  említenék egy-két gondolatot.A…..
Egy figyelemzavaros, hiperaktív gyerek verseMILYEN LEGYEN A JÖVŐM?Ha megerőltetem magam, szuper lesz,leginkább azt kívánom, lássátok, milyen…..
Kézikönyv mindenkinek.Előzőekben említettem, hogy csak időt kell áldozni és máris együtt a család. Együtt táncolhatunk, mesélhetünk, rajzolhatunk, esetleg festünk, barkácsolunk. Ez nem csak célirányos, terápiás lehetőség, hanem a családi összetartozás megerősítésének…..
Egy hiperaktív, figyelemzavaros gyerek verse (részlet) HOGYAN TEHETNÉK MINDENT JÓVÁ? Hogy ismét együtt nevethessünk, Könnyedén megpróbálok, mint lebbenő színes…..
"Cudar világ..."Mindenkire hatással vannak a világ történései. Ami biztos, hogy a rossz jobban megfogja manapság az embereket, mint a jó. Értem ezalatt az agressziót sugárzó híreket, filmeket, sajnos már a rajzfilmekben is megjelenik. A videó és számítógépes játékok…..
"Házi feladat..."Gondolom, sok szülő kapott házi feladatot a pedagógustól, vagy a pszichológustól, esetleg mindkettőtől a HA gyermeke érdekében. Én egy "játékos" lehetőséget szeretnék a későbbiekben kínálni, ami egyfajta terápiás megoldás lehet a…..
HA felnőttem lettem, nincs semmi gond.(Megjegyzés: HA=hiperaktív )A HA gyermekeknek több mint a fele válik hiperaktív felnőtté. Megmarad a túlmozgás és az impulzivitás, bizonyos esetekben enyhül, de nem csökken fáradhatatlansága, képes ugyanúgy meggondolatlanul cselekedni és…..
Értékeink fellazulnak, biztos "kályháink" már nincsenek. Vagy vannak?Nem ártana az otthon melegét fontosabbá tenni, mint a pénz utáni rohangálást!!!Tudom, hogy pénzből élünk, életünk meghatározó része, de a jövő zálogai nem érdemlik meg, hogy ezért…..