Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rekanna

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók1 közepes sütőtökolívaolaj1 közepes fej hagyma1-2 fokhagyma200 ml tejszínsószerecsendióSütőtökös galuskakevés reszelt sütőtökliszttojáscsipet sóZseni faterja így tanítottaA sütőtököt mossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a belsejét kanállal, és…..
rekanna 2011.11.08 21:41:41
A változás lassan, de biztos lábakon közelített felém az egyetem első évében. Ez volt az igazi eklektika időszaka, még bőven csúszott a tömény, de már borszerű termékek is kerültek néhanapján a poharamba (esetleg bögrémbe).Visszatekintve igazán érthetetlen ez a kettősség,…..
Oké, megnéztük a Gasztroangyal első részét (és ma a másodikat is megfogjuk, legalábbis próbáljuk inkább live, mert a köztévé videótár szolgáltatása borzasztó), hát erre halad a közmédia. A kérdés persze az, hogy mi volt a cél, mert ha az hogy egy könnyen emészthető,…..
rekanna 2011.10.08 21:28:08
stevetaylor.uw.hu/ vaze megtaláltam a fickót, bár ez nagy valószínűség szerint csak engem tölt el némi nosztalgikus mosollyal.egy őrült!:)
amúgy marhára tetszett ez a cikk!
Az igazi sokk az első gimnáziumi ivászat alkalmával ér. Világossá vált számomra, hogy nem a legolcsóbb piát kell inni, meg nem is az a fontos, hogy mennyire és milyen gyorsan üt be. Hanem fel kell vágni a csajoknak, nincsen mese. Először csendben gubbasztottam és megfigyeltem, hogy…..
Ami feltétlen kell hozzá5 literes dunsztos üveguborka, ami ebbe belefér (kb 3 kg)2 karély (rendes, kovászos) kenyér2 evőkanál só1 csokor kaporvíz felöntéshez2 gerezd fokhagymaMezőgyánon így készítikA dunsztos üveget jól és alaposan elmossuk, megszárítjuk.Telerakjuk a…..
rekanna 2011.07.16 10:49:29
@Attilajukkaja: pont ezért írtam le úgy, ahogyan a nagymamám csinálta, mert bölcs/tapasztalt volt. a levet nem lecserélte, hanem felkavarta.
a kenyeret (lehet nem két nap után)elvileg azért kell kiszedni, hogy keményebb állagú maradjon az uborka. én nem tudom, így van-e, de ha a mamám így csinálta, kipróbálom.
szerencsére már most isteni kovászos uborka illata van a lének! éljen! :)
(ha az uborka nem is sikerül, legalább a leve jó lesz! ;))
Jó fröccsöt csak jó borból és jó szódából lehet készíteni. Ezen feltételekkel viszont bárhol, bármikor és bármiből. Aki mást mond, nevessük ki nyugodtan, de néhány kérdést azért nem árt tisztázni. (Alul van letölthető fröccs-lexikon is.)Miután Tony itt hagyott minket,…..
Kevés olyan szép dolog van a világon, mint amikor családot és barátot az asztal köré ültetve az ember úgy érzi, ennél többre már nincs szüksége a gazdagsághoz. Főleg ha az asztal is jól meg van rakva, s kézről kézre jár a kerti grillen sült thüringiai bratwurst (whollosi…..
rekanna 2011.07.14 12:55:12
@Emmet Ray: erdélyi származású vagyok, Székelyföldön biztos, hogy nem tesznek bele fokhagymát. Majonéz változó.
én vinétének hívom :)
@max val birca man: tök jól hangzik a recepted, de ez nem vinété/padlizsánkrém!
@mxplanet: meghámozni azért kell, mert a nagymamám így tanította :), de azt hiszem a padlizsán héja mérgező vagy csak kesernyés ízt ad.
@KopaszMercis: az olaj elengedhetetlen feltétele a vinétének, (úgy mint az összes többi felsorolt hozzávaló) az olaj miatt lesz krémes állagú. lásd majonéz.
a majonéz plusz ízt ad neki, aki szereti, tegyen bele, aki nem, ne ;)
@De gustibusaut bene, aut nihil: eredetét tekintve dél-kelet ázsiai a padlizsán.boltban is lehet kapni (cba, kaiser's, spar), ezek közül sztem egyik sem közelíti meg a saját készítésűt, de lehet venni előkészített padlizsánt, amiből a hagyma, az olaj és a citrom hiányzik, illetve a már említett füstös íz!
rekanna 2011.07.14 12:56:42
Gasztroszex Recept: Vinetta 2011.07.06 08:00:00
Hozzávalók 6 főre4 érett, kemény padlizsán1,5-2 fej vöröshagymanapraforgó olajcitrom levesóVinetta férjkéréshezA legjobb, ha a padlizsánokat egészben, kerti grillen/parázs fölötti sütőrácson/vaslapon sütjük, mert ez különleges füstös ízt ad majd a padlizsánkrémünknek.…..
rekanna 2011.07.14 12:40:11