Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozmaring66

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mindennapi nyelvhasználatban "felfázás"-nak hívott altesti gyulladáson (hólyaggyulladás, hólyaghurut, cystitis) majdnem mindenki átesik legalább egyszer életében. A legjellemzőbb tünet az eleinte csak pisiléskor érzett, később állandósuló szúró, égető fájdalom,…..
Rozmaring66 2011.07.14 13:14:18
Üdvözlök Minden Eddigi Hozzászólót !
Sokat nézelődök a neten hólyaggyulladás témával kapcsolatban, mert érintett vagyok és mindig talál az ember valami hasznosat. 44 éves nő vagyok, lényegében teljesen egészséges, eltekintve a 18 éves korom óta visszatérő hólyaggyulladást.(összefügg a szexuális élettel az már biztos ) Megjártam pár orvost, klinikát, nem sok eredménnyel, több orvos, eljutott odáig , hogy összecsapta a kezét és azt mondta, hogy nem tud segíteni. Ilyen volt egy 3 éve éjjel jelentkező gyulladás ami annyira belobbant a több liter folyadék bevitel ellenére, hogy mire az éjszakai ügyeletre kerültem, már halvány málnaszörp színű volt a vizeletem a sok vértől. Gyors megoldásként kaptam antibiót :-) (immár megszámolni se tudom hány dobozzal szedtem be életem során ), volt ultrahang majd elvitték tenyészteni a vizeletet. Az antibiotikumtól nagyon gyorsan jobban leszek, mégis a tenyésztés nem mutatott ki baktériumot.
Természetesen, volt hólyagtükrözés, mindenféle vese vizsgálat,ultrahang, szerencsére negatív eredménnyel.A Mária utcában még a kisérleti gyógyszerek kipróbálásába is belementem :-(
Az évek alatt eljutottam oda, hogy rájöttem a legtöbbet én tudok tenni, hogy elkerüljem, megelőzzem, illetve ha jelentkeznek a tünetek akkor visszaszorítsam ezt az igen nagy fájdalommal járó betegséget. Így tehát ismerem azokat a gyógymódokat amiket Felicitasz leirt és mindennel egyetértek, kipróbáltam őket. Tudom ha időben lépek az esetek nagy százalékában vissza tudom már szorítani a " belobbanást " Azzal is egyezik a tapasztalatom, hogy a hidegre érzékeny emberek óvják magukat a felfázástól mert ez szintén elindíthatja, okozhatja a problémát. Ezzel kapcsolatos a tapasztalatom amit szeretnék megosztani Veletek . Számtalan esetben volt, hogy megelőzte a tüneteket felfázás, huzatban, vizes helyen tartózkodás. Ilyenkor évekig azt csináltam, hogy belefeküdtem egy kád meleg vízbe , hogy felmelegedjek, és elkerüljem a gyulladást. Eredmény testem felmelegedett, hólyagom az esetek nagy százalékában viszont belobbant. Ez ment évekig, aztán anyám mindig mondogatta szegény , de nem hallgattam rá "lányom szerintem gyulladásra nem jó a meleg " válaszom az volt, hogy mindenhol meleg vizes palackot, illetve meleg fürdőt ajánlanak és nekem is jól esik beleülni egy kád meleg vízbe minden sejtem ezt kívánja . Egyszer aztán jöttek megint a tünetek, nagyon elegem volt belőle, szörnyen égett az egész húgycső meg hólyag területe, és akkor gondoltam egyet, mit veszíthetek azt már tudom, hogy a meleg nem használ "fagyasszuk le ! " Beleguggoltam a kádba, megnyitottam a zuhanyt és elkezdtem az alhasamra engedni a hideg vizet. Eleinte borzasztó volt, de lassan nem éreztem az égető érzést kb. 5 percig hűtöttem , majd lábaimra engedtem a meleg vizet és visszabújtam a meleg ágyba, jöjjön aminek jönnie kell ! Magam se hittem el, de Nospa nélkül egykét óra alatt elmúlt az égető érzés, persze emellett, tőzeg áfonya, gyógynövényekből tea, szódabikarbóna, minden amit ilyenkor be tud vetni az ember, és fagyasztás. A legerősebb meggyőződésem és az eddigi tapasztalatom is azt mondja a fagyasztás csodát tesz. Immár most lesz a harmadik éve, hogy megúsztam a belobbanást. Egyébként a lúgos víz fogyasztása, és magas fehérje tartalmú ételek kerülése is rengeteget számit. Ha nagy a baj akkor 30 perc múlva megismétlem a fagyasztást, de arra vigyázok, hogy a többi testrészem mindig melegen tartsam.
Örök- végérvényes gyógyulást, jó egészséget kívánok Mindenkinek !