Regisztráció Blogot indítok
Adatok
substanced

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
substanced 2011.07.13 23:48:30
Tényleg sok bringás nem tud biciklizni, és itt gondolok olyan skillekre, hogy tudni kéne kis sebességgel is egyenesen menni, rendesen fékezni, akadályt kerülni, helyzeteket felismerni, szándékot egyértelművé tenni (női sofőr -> női biciklis OMG). Margit híd északi járdán is át lehetett menni anyázás nélkül egy kis odafigyeléssel, pl. szemkontaktussal jelzed a gyalogosnak, hogy látod, kis irányváltással előre, hogy ki is fogod kerülni, hasonló gesztusok autós közlekedésnél is alapok. Ha beszorulsz mögéjük a 2 kerítés közt, akkor nem csöngetsz hanem mész 2km/h-val amíg ki nem tisztul a helyzet (na ilyet sok biciklis nem tud:/). Kedves vitapartner pedig, jelzem, hogy a bringán ülő biciklis kevesebb helyet foglal, mint a bringáját toló, helyből pedig a másfél méterre lévő kerítések közt nem mindenhol volt sok, ha két gyalogos jött szembe és ők csak egymás mellett voltak hajlandók menni, mert beszélgettek, mellettük már kb el se fért valaki, ha tolta a biciklit. Egyben felhívom a figyelmed, hogy ha a kölkeiddel te is így elterülve közlekedtél, akkor teljesen mindegy, hogy valaki biciklivel jött szembe, vagy gyalog, helyet kellett biztosítani egymásnak, ki tudja, lehet, hogy te is épp eléggé bosszantottál másokat, csak észre sem vetted.
A veszélyeztetés amúgy érdekes, biciklin más dinamikája van a dolgoknak és valószínűleg jobban meg tud állni, kikerülni, és többet lát a szituból, mint te azt gondolod. Motoros tapasztalattal bírók ismerik ezt az érzést autós vonatkozásban. Ezzel együtt nem propagálom a járdán flangálást, csak megjegyzem.