Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mkunga_lalem

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    RibiSéta – A NEM, AZ NEM!    2011 januárjában, Torontóban egy rendör kijelentette, hogy ha egy nő el akarja kerülni a nemi erőszakot, ne öltözzön provokatívan, azaz úgy, mint egy ribanc. A budapesti SlutWalk / RibiSéta résztvevői…..
mkunga_lalem 2011.07.15 18:07:23
@egy_kettőre: Ez csak egy elvont pelda volt, egy szoval soha nem mondtam, hogy barkit megeroszakoltak volna uszodaban. Olvass a szemed segitsegevel, kerlek.

@Mitnézel_:
"vagy úgy gondoljátok ha egy aberrált vadbarom meglát több száz nőt picsaként vonulni az utcán, attól majd észhez tér és csupa szív emberré válik? Vagy ha kurvának adják elő magukat majd a férfiaknak más lesz a véleményük és elfogadóbbak lesznek?"

Kotve hiszem, hogy ez a SlutWalk celja. Senkibol nem lesz csupasziv ember, inkabb - amennyire ertem - fel szeretnek hivni a kozvelemeny figyelmet arra a jelensegre, hogy egyesek az aldozat velt vagy valos modon kihivo oltozeket hasznaljak fel kifogaskent, hogy nem birjak a farkukat a nadragjukban tartani.

A te peldaddal elve: ha a kocsidat nem zarod be, az senkit nem jogosit fel arra, hogy ellopja. Akar bezarod akar nem, ha valaki ellopja az autodat, akkor ugyanugy buncselekmenyt kovet el, es ugyanugy te vagy az aldozat, akkor is, ha balfasz modon nem zartad be. A legkozelebbi kocsiddal majd jobban vigyazod, de ha nyitva akarod tartani, szived joga, hogy nyitva tartsd, es a rendorsegnek meg ugyanugy ki kene vizsgalnia a kocsilopast, es nem a vallat vonogatni, hogy "te vagy a hulye, miert hagytad nyitva".

"Amúgy meg nem tudom honnan veszed, hogy őt hibáztatják a rendőrségen." Olvasd el legalabb az elejet ennek az egesznek, legyszi...

"Ha meg az áldozatok nem mernek beszélni róla az nagyon is az ő hibájuk, így jártak."
El sem tudod kepzelni, milyen lehet nemi eroszak aldozatanak lenni, ugye? Szerencsere en se, de valamilyen kodos otletem azert van, hogy mit erezhetnek. Es akkor ezek utan menjen el valaki a rendorsegre, hogy ott meg a tetejebe szarrá alázzák? Aki nem beszel rola, azt megertem, hogy inkabb elfojtja, es eltemeti magaban ezt a traumat, ilyen legkorben naná, hogy nem beszelnek rola.
mkunga_lalem 2011.07.13 18:28:13
Wilbur Nárcisz, megegynap meg a tobbi tesztoszteron-tultengeses!

Jatsszunk egy jatekot. Kepzeld bele magad a kovetkezo szituacioba.

Elmesz az uszodaba, hogy izmos es szep ferfitested megusztasd egy kicsit, es a kellemes uszas utan elmesz zuhanyozni. A zuhanyzoban harom hatalmas kigyurt allat nekinyom a falnak es analisan megeroszakolnak. Szar erzes, mi? Fáj, es megalazva erzed magad.

Elmesz tehat a rend hű őreihez, es elmondod, hogy megeroszakoltak, az orvosszakerto megallapitja az eroszak tenyet, majd osszevarrnak. Amikor azonban felveszik a vallomasodat, azt veszed eszre, hogy a zsernyakokat nem igazan erdekli a mondandod, es azt mondjak: "kiprovokaltad, miert maszkaltal meztelenul az uszoda zuhanyzojaban?", tovabba "aki himringyonak all, ne sirjon ha megbasszák".

Szoval szerintetek ez mennyire normalis? Es mennyire igazsagos? Semennyire, ugye, mert nem te akartad, hogy kemenykurtonyire tagitsak a segglyukadat az akaratod ellenere, es rendorok meg nem eleg, hogy szarnak ra, de egyenesen teged hibaztatnak.

Es ez megtortenhet veled, a baratnoddel, a felesegeddel, a novereddel, az edesanyaddal, a kisfiaddal, a kislanyoddal, es akkor nekik is azt mondod majd, hogy "aki kurvanak all, ne sirjon, ha basszák"?

Vegyetek mar eszre, hogy a RibiSéta a NEMI EROSZAK ellen van, nem a prostitucioert. Es a nemi eroszak nemcsak noket erint, es legfokeppen nemcsak azokat, akik "kihivoan oltozkodnek", mert "barkinek akarnak tetszeni" (...es ha randira megyek, es csak a kedvesemnek akarok tetszeni, de hazafele valami perverz geci azt hiszi, neki is tetszeni akarok, es megeroszakol? Az tok rendben van, igen?)
mkunga_lalem 2011.07.15 13:07:23
@Mitnézel_: @megegynap: Pont ez az, ti magatok mondjatok. Az uszodaban nem kirivo oltozkodes a fecskegatter, az uszoda zuhanyzojaban nem provokativ a meztelenseg, es megis seggbedugnak, es aztan meg teged hibaztatnak, ahelyett, hogy lecsuknak a harom perverz allatot, akik megeroszakoltak. Ertitek mar, hogy miert kicsavart ez a hozzaallas? Egyaltalan nem kell provokativan oltozni ahhoz, hogy eroszak aldozata legyel, ES hogy aztan teged hibaztassanak miatta.

Nem mondom, hogy elmennek a SlutWalkra, de azzal egyetertek, hogy megprobaljak provokativ modon megvaltoztatni az emberek hozzaallasat a nemi eroszakhoz, hogy az aldozatok (ferfiak-nok, fiuk-lanyok, mert nemcsak a nok lehetnek aldozatok) merjenek beszelni rola, merjenek a rendorseghez fordulni, es ott ne lekezeloen beszeljenek hozzajuk es ne oket hibaztassak, mert valaki mas megeroszakolta oket.

Vagy mondok egy elvontabb peldat. Berakom a laptopomat a laptoptaskaba es elindulok valahova, es elraboljak tolem a laptopot taskastul. Aztan a rendorok azt mondjak, miert nem hatizsakba raktam, miert egy olyan taskaba, amirol ordit, hogy laptop van benne, es az en hibam, legkozelebb rakjam hatizsakba. Az, hogy latszik rajtam, hogy megengedhetek magamnak egy laptopot, es azzal maszkalok, meg nem jogosit fel senkit arra, hogy eltulajdonitsa.

Meg mindig nem ertitek, mi?