Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kockaur

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szüleim, nagyszüleim durván háborús generáció. Pontosan tudták, hogy mindent meg kell enni, akkor nem halnak éhen. Mindegy, mi az, mindegy, honnan van. Egészen picinek születtem, két kiló sem voltam. Az evés, mint olyan, nem tartozott a legfontosabb elfoglaltságaim közé soha. Ez…..
Esett már szó a passzív biztonsági megoldásokról egy korábbi posztban, ezúttal az aktív védelem egyik legelterjedtebb módszeréről lesz szó, azaz a lőfegyverekről. A mai írás egy lelkes olvasónk gyűjtése alapján született, ezúton is külön köszönet neki a fáradozásáért!…..
kockaur 2013.01.25 10:07:32
@Tuleloblog:

Jelenleg MO-n a betörések elenyésző hányada végződik halálos kimenettel. Amennyiben fegyverrel várják őket - az eltökélt bűnöző mivel ez az ő életmódja, ebben előnyt élvez - szintén fegyverrel fogja a betörést elkövetni. A vége, lövöldözés. Kimenete kétesélyes. Lehet a betörő húzza a rövidebbet- bár a meglepetés ereje az ő kezében van, de lehet sértett mert a betörő azt hiszi épp őt lövik mindjárt le. Te gyakran használsz fegyvert, mert megteheted. Itt sokan 5-6m-ről nem képesek egy emberalak sziluettet eltalálni. Mit tenne stressz helyzetben az illető.

"Időseket, nőket szemelnek ki, de közben azért rettegnek attól, hogy az áldozatuk fegyveres."
-És látod mégis megteszi, mégis elköveti a bűncselekményt attól függetlenül hogy retteg. Vajon a rettegő bűnöző a kiszámíthatatlanabb vagy a nyugodt? :-)

A túlélés valóban a "Ha" dologról szól. Amire úgy készülünk, hogy nem hozunk olyan döntéseket amivel mások életét megváltoztatjuk, befolyásoljuk vagy belekényszerítjük ilyen olyan helyzetekbe. A fegyvert mindenkinek az én szememben ilyen változtatás lenne jelenleg.

Mivel ez a kellemes vita úgy is csak cirkulálna - intelligens emberek a végtelenségig tudnak érveket ellenérveket felhozni, így én inkább kiszállok belőle :-) De örültem neki.

Én az életemet nem áldozom fel nem változtatom meg gyökeresen a "Ha" miatt, csupán a lehetőségeket mérlegelve egészítem ki úgy hogy egy "HaHa" legyen belőle a végére :-)
kockaur 2013.01.25 10:10:08
@koxi:
Én is borsodban élek. Sőt a legsötétebbnek titulált részen.(amit ki is kérek magamnak természetesen) De azok az öregek nem hogy fegyvert- a kenyerüket is alig tudják megvenni sajnos.
kockaur 2013.01.25 10:52:24
@koxi: Persze ismerem a Tiszait, a Búza tér, sőt avasi telepen is megfordultam párszor- annak ellenére hogy nem ott lakom.
Nem Tornanádasdka..nagyobb hely. De ez igazából nem is számít. :-)
Gyakorta abból ítélnek meg - ítélünk meg - egy helyet amit a média leközöl. És azt ahogy leközli. Egy normálisnak tűnő helyet is lefesthetnek csupán a hírérték növelése érdekében úgy, hogy az ember a környékére se kíván menni. Emlékszem mennyiszer okozott emberekben pozitív csalódást amikor eljöttek felénk és meglátták a valóságot.

És elfogadom, hogy ugyan így ítéljük meg USA-t is mert ezt látjuk a tv-ben.
Sokat tanulhattunk Selcótól, aki át- és túlélte a délszláv háborút. Ismét az ő írása következik, néhány jótanáccsal és tapasztalattal szolgálva számunkra. Ezúttal arról lesz szó, hogy egy összeomlott gazdasági helyzetben, ahol gyakorlatilag ismeretlen a pénz fogalma, a…..
kockaur 2012.12.31 12:41:27
Offos a téme de...
@Rox: Nektek szerencsés falutok volt.
Bár elég tág, a bántás fogalma. Felénk a nőket erőszakolták. Bevett szokás volt, hogy a nőket a család koszos ruhába öltözette, arcukat hamuval fakították. Orosz közeledtével erős köhögést kellett produkálniuk. Az orosz nem félt sok mindentől...de a tbc-től nagyon.

Persze nem lehet általánosítani. Ezeket leginkább a kaukázusi katonák művelték.
A tisztek emberségesen bántak a lakossággal errefelé, minden atrocitást megtoroltak - nemes egyszerűséggel agyonlőtték a saját katonájukat.

Viszont bőven elegendő volt, ha a szomszéd azt mondta, hogy német- vagy nyilas pártoló volt valaki. Azonnal elvitték. Ennyi ami felénk történt.
Két-három napra bevásárolt a magyar, ez maradt utána. A kép az óbudaiban készült 23-án...
kockaur 2012.12.25 19:54:31
@Bartush:
azért holnap meg senki ne tolongjon....:-D
majd holnap után.
Ha a dolgok rosszabbra fordulnának és a világ káoszba fulladna körülötted, hova menekülnél? Sokan közülünk már rendelkeznek valamilyen menedékkel (alfabázissal ;) ), rejtekhellyel, ahol kihúzhatják addig, amíg jobbra nem fordulnak a dolgok. Ha neked még nincs ilyened és nem…..
kockaur 2012.12.06 15:13:54
@Nűnű:

Közben rá kellett jönnöm keresgéléssel, valószínűleg egyik sem. A manóba is, elbuktam egy "tápos" szobát. :-)
kockaur 2012.12.09 07:51:11
@Tuleloblog:

Gyakorlatilag azonnal elkezdődhet a harca a túlélésért.

Uraim, nagyon szép gondolatok ezek, meg szuper olvasni őket. Én is sok mindent kitalálok unalmas várakozó perceimben. Azután lelibbenek a valóságba, megnézem a pénztárcámat és ennek megfelelően próbálom megvalósítani az elképzeléseimet.

Nekem sajna nem fér bele a "nagybandás" túlélés, sem a világvégi kis faluban történő elszigetelt élet, mert reggel viszem a gyerekeket, dolgozni megyek, és késő délután ugyanez van fordítva.

Számomra a túlélés azt jelenti, hogy a jelenlegi életünket nem feladva, a legkevesebb költséggel és változással létrehozzam azt a környezetet, felszerelést ami gond esetén megvéd, biztosítja fennmaradásunk.
Ne azért éljünk, hogy túlélhessünk, hanem hogy legyen miért túlélni.
Korábbi vendégszerzőnk remek írása után ismét egy kiváló cikket osztanék meg, ezúttal Balogh Ádám tollából. Elsősorban a különböző felszerelésekről, a túlélőzsák tartalmáról, az alfabázisról (nagyon tetszik a kifejezés! :D ) olvashattok, de még sok egyéb…..
kockaur 2012.11.27 18:46:38
@Rox:

Alapvetően hiába tervezünk el valamit, ha közbeszól a valóság. Hiába tervezünk el valamit, hogy kiköltözünk a városból, ha az előre eltervezett hely megközelíthetetlenné válik vagy esetleg más elfoglalja, vagy csak egyszerűen útközbe jön valami. Én úgy gondolom probléma esetén nincs rövid 2 napos út, csak simán út van. Én jómagam helybenmaradásra vagyok rendezkedve - családiasan, de ha menni kell, akkor megyünk.
Nemfeltétlenül a drága termékeket kell keresni. A középutat kell járni vásárlásból is. Én kb 10 éve vásárolt kést használok, eddig minden célra tökéletesen megfelelt. Viszont vásárlásnál 2 fő szempontot tartottam be: Minőség, használhatóság. Nem érdekelt a design, a jónevű cég logója. Persze vastagon dagadó bankkártyával másképp vásárolnék :-)

Igazából lehet elítélik többen, de a kevesebb de jobb minőség gondolatát követem. A jobb ma egy konyhakés mint holnap egy cold steel bushmann elv nálam nem jön be. Igaz, ehhez kell egy optimizmus is, hogy addig nem következik be semmi, de optimizmusban talán nincs hiányom. Egyébként ez kés tökéletesen megfelelő kis pénztárcájú embereknek is.

Ha el kell indulni, akkor ott a sebességre is kell koncentrálni. Karácsonyfaként teletűzdelve mindennel ez nem biztos hogy megoldható. Felesleges olyan dolgot magunkal vinni ami kétes, bizonytalan minőségű, csak az energiánkat fogja elvenni, amiből kevés lenne a silány tápanyagbevitel miatt.

Egyébként minden írásból hiányolom az egyik legfontosabb túlélő eszközt. A bevásárlókocsit. Filmekben mindég ezzel élik túl a világvégét. Tehát 100ft mindenképpen legyen nálunk :-)
Elmondom, hogyan kell szarni az erdőben: A: nagyon gyorsan B: beetetéses módszerrel Az utóbbi megoldás úgy néz ki, hogy kitolsz egy darabot csalinak, majd a pózt megtartva arrébb tipegsz kissé. Ha szerencséd van, a bögöly ellesz az ajándékkal, amíg nyugodtan elvégzed a dolgodat.…..