Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gykari

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem rosszat, nagyon rosszat! A vörös húsok grillezésének egyik titka, hogy néhány ritka kivételt leszámítva sütés közben, vagy utána sózunk, mert ha a pácba só kerül, akkor a hús elveszti a levét és száraz cipőtalp lesz belőle. A…..
Az utóbbi időben az emelt díjas számokkal variáló csalók kifejezetten megtáltosodtak és egészen frappáns módszerekhez folyamodtak. Peti a fenti kamu hírlevelet az Extreme Digital nevében kapta, akik viszont a honlapjukon tájékoztatnak mindenkit, hogy  semmi közük a…..
A listaállítási joggal a pártok gyakorlatilag megkapják a képviselők feletti rendelkezés jogát is, így aztán a parlamentben már nem a választók, hanem a pártok képviselői ülnek. Ezzel a bűvészmutatvánnyal fosztják meg az embereket az önrendelkezés jogától. A választók…..
gykari 2009.07.08 15:59:55
Kiegészítésképpen idéznék egy e-mailből, amit egy kollégámnak írtam a kérdéssel kapcsolatban:
- Tegyük fel, hogy Kovács 113 János köztisztviselő egy igen alkalmas jelölt, okos, talpraesett és becsületes. Tudja róla ezt néhány száz közeli és távolabbi ismerőse, ezek meg tudnak győzni két-háromezer embert arról, hogy szavazzanak Kovács 113 Jánosra. Tán még ötezret is, de ez kevés a győzelemhez. Reklámra nincsen pénze, mivel becsületes emberről van szó. Semmi nem tiltja, hogy a pártok jelölteket állítsanak, nekik pénzük is van, és megfelelő ismertségük, a szavazáskor a jelölő szervezet ismertsége alapján fog dönteni a legtöbb választópolgár. Így aztán bejut valamelyik párt jelöltje, Kovács 113 János pedig megszerzi a tisztes harmadik, vagy negyedik helyet. A rá adott szavazatok elvesznek.
- Több körzetben elő fog fordulni, hogy 20-30 %-os eredménnyel hirdetnek győztest. Országos átlagban biztosan a szavazók kevesebb, mint 50 %-ának a bizalmát élvezik a bejutott képviselők. Mivel nincs kompenzációs lista, az elveszett szavazatok nem juttatnak be listáról képviselőt. Egy ilyen parlament mennyire legitim?
(Lásd egyik városunk önkormányzatát, ahol minden egyéni körzetben a Fidesz jelöltje nyert, de az MSZP jelöltjei is kaptak szavazatokat, ezért ülhetnek az ő képviselőik is a közgyűlésben. Mennyire lenne demokratikus, ha négy évig minden szavazás 17:0-ás eredménnyel zárulna?)

+ még egy gondolat: tegyük fel, hogy van egy választókörzet, amelyik 50 faluból áll. Mindegyik faluban lakik egy alkalmas ember, akiből jó képviselő lenne. A harmadik szomszédban már egyiküket se ismerik. Ki fog nyerni? Nagy valószínűséggel az 51. jelölt, aki mögött komoly apparátus áll. Kit fog képviselni? Az apparátust, aki segítette.
gykari 2009.07.09 08:14:09
@Gyirán István: Kérem olvassa el a kérdést, amit aláírat, és próbálja meg értelmezni. (bár szerintem alaposan átgondolta) Úgy tesz, mintha a pártok hatalmát akarná csökkenteni, közben az egypártrendszer felé vezeti a nyájat. Köszönöm, azt már ismerem.
A vitát részemről befejeztem, mindent elmondtam. Próbáltam úgy fogalmazni, hogy nehezebb felfogásúak is megértsék, de nem biztos, hogy sikerült.
Ez a baj az országgal, ha valakinek van egy ellenkező véleménye, rögtön azt kezdik firtatni, hogy vajon melyik oldalon áll. Gyirán úr is, taktam is, és még sokan, akik nem írták le véleményüket. Csakhogy én nem a kolompot rázni jöttem ide, mert nem akarom, hogy a birkák kövessenek.
Ha valaki tenni akar az országért, akkor ne aláírásgyűjtésbe fogjon, hanem kezdjen el gondolkodni. Nekem elhihetik, nem fáj!
gykari 2009.07.09 08:22:50
@taktam: Elnézést, ezzel a válasszal még tartoztam:
"A magyar alatt én azt értem, hogy hazám, Magyarország múltját, jelenét és (kívánt szebb) jövőjét magaménak vallom/vállalom; ha tudok nemzetemért/hazámért felelősséget vállalok, eddig is vállaltam és a jövőben is vállalni szeretnék. Ha tudok, teszek érte, ami tőlem telik. Meg hozzáteszem: szerintem az a jó társadalmi/gazdasági berendezkedés, amelyben az adott körülmények között a lehető legtöbb ember jólétben/biztonságban élhet és kilátásban van, hogy egyre jobban/biztonságosabban élhet"

Valahogy így gondolom én is. Ide tartozom, felelősségem és kötelességeim vannak. Próbálok úgy élni, hogy ne kelljen szégyenkeznem, mikor megtérek őseimhez.

(most pedig visszavonulok)
Levélírónk a gazdasági válság kellős közepén visszautasított egy állást. Vajon jól döntött ?   Sziasztok!   Történetem még igen friss, szinte most esett meg velem. Hosszas bevezetők után a lényegre térek.   Egy hónapja kerestem már állást a szakmámban, túl…..
gykari 2009.04.03 08:11:36
Alig telik el az utóbbi időkben év úgy, hogy ne halljunk "szenzációs" felfedezésekről szóló híreket, melyek távoli rokonaink felleléséről és tudományos azonosításukról szól. A 2008-as a magyar-madjar rokonság jegyében telt, de sajnos az ügyben megszólalók…..
Akit még nem küldött el sértett műkovács az anyjába, az nem tudja, mi az élet. Akit még nem neveztek "nílusi palócnak", na az sem. Nekem, aki évek óta viselem a kemény, meszes páncélt, talán az itt következő volt az eddigi legviccesebb Homár-levelem. Attila a fejébe…..
A blog kevés látogatójából a legkitartóbbak is talán már megunták, hogy nem irunk... Kicsit fel kéne dobni egy új poszttal:).   Éhezek. anyu küldjél kaját...:D Najó nem:D Kezdem a legfontosabbal, elkezdtem itt is edzeni:) Mire hazamegyek akkora leszek mint amennyire illik:D…..
 Mostanában elég elfoglaltak vagyunk azért nem irunk annyi mindent a blogra. Szoval irok pár sort az elmult napokrol. A többiekkel ellentétben nekem nem sikerült olyan gyorsan munkát találnom, de ami késik az nem mulik. De kezdem a sulival. A welcome augusztus 14én kezdödött és…..
Ebben a bejegyzésben személyes tapasztalataimat mondom el az első igazi munkakereső napunkról. Viszonylag korán keltem, hogy több időm maradjon a városban. Most csak szobatársammal, Dáviddal indultam el a belvárosba, mivel a többiek még aludtak. Hiába a nagy sietség, az a meló ami…..
gykari 2008.07.18 11:40:50
Az már eléggé gyanús volt, amikor bennfentes, T-csoportos ismerősöm minden eszközzel megpróbált lebeszélni, hogy a telefon és az ADSL mellé a nettévét is megvegyem a kenyéradóitól. Mi a baj vele? - kérdeztem. Az, hogy nem működik - mondta lakonikusan. Ezt a tapasztalatot…..
A Homár történetének legtitokzatosabb sztorijaként indul keddi nyitókrimink. Schakaal azt meséli, hogy telefonos + online módszerrel lefoglalt egy kétágyas szobát a fenyvesi Péter panzióban, aztán a csajával levonatoztak a helyszínre, ahol üres házat találtak. Értik, egy élő…..