Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esőember

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mintha egy katolikus leányiskola évfolyamelsőjét belöknék a peepshow-ba, hogy táncoljon már picit a rúdon. Félénk toporgás, amin még az sem segít, ha a többi lány nagyon megértő, és tanácsokat adnak, hogy akkor most kicsit kijjebb a popsit, meg dülleszd ki a cicit, nagyon jó,…..
esőember 2007.09.25 08:22:25
"Melyik évszázadunk eredménye, történelme ad okot egy dinamikusabb nemzeti himnuszhoz... "

hát pl a IX. század elég dinamikus és mondhatni sikeres volt :) igazán csak a történelmi hűség kedvéért írom, és "tényleg semmi" iróniával. ;) A francia himnusz ritmusa igen jól illene ahhoz a századhoz...

amúgy az, hogy bármelyik himnusz is illjen egy nemzethez, tagadom. maximum még mindig abban a történelmi pozícióban vannak, amiben egykor a himnuszuk íródott. (amúgy a himnuszok többsége szerintem egy elérni kívánt világhoz akart íródni - bár ezt tippelem csak) pl ha a franciák elvesztették volna a vh-t és az amcsik tíz atombombával foglalták volna vissza párizst, majd külbirtokként igazgatják, akkor is ez volna a francia himnusz és cseppet sem érdekelné a francikat az, hogy nem illik egy kcisit a képbe a "gloár".

Amúgy Geszti kijelentését - ami szerintem azért kicsit polgárpukkasztásos marketingfogás inkább - sem kell komolyabban venni, minthogy csak annyit mondott, jó volna egy olyan országban élni, aminek akár ez a dal is lehetne a himnusza. Azaz egy jövőben elérni kívánt célra utalt a srác...

Különben meg honnan tudjátok, hogy nem egy disznó szövegű gúnydal ritmusai ihlették a legszentebb dalainkat? Nem a gyökere a lényeg a himnusznak, mégcsak nem is a szövege.
A történelme teszi értékessé és nem veszítene sokat ebből az értékéből akkor sem, ha csak mondjuk a süs fel nap lenne. (persze a szöveg is hordoz értékeket, meg a dallam is és én csak azt mondom, hogy nem ez a lényeges, hisz abban akár régebben, akár most, voltak és lesznek értékesebbek, amik mégsem helyettesíthetik a himnuszt)


e