Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilfan

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
szilfan 2011.11.08 09:11:02
@Modor Tibi: szeretlek, Tibi!
A blogon sokan vitatkoznak, hogy mennyire erkölcsös erotikus masszázsra járni. Ezt lehet sok nézőpontből nézni. A nagy moralizálást kihagyom, mindenkinek a magánügye, hogy ilyen masszázsra jár. De van az egésznek egy nagyon fontos egészségügyi kockázata, amiről mintha senki sem…..
Börtönszleng Pötyögni 2011.10.04 08:22:00
Pötyögni: verekedni – Szoszi van a palacsintába', Tatár, mi volt a tárgyaláson? – Napoltak, szerencsére. Talán nyárra kicsúszok, ha nem ítél be az a ribanc. – Csurmahíradóba' hallottál valamit? Ricsiről Nosztrán? Azt mondják, viszi a házat, toloncok kajakra az övék a…..
Az örök kérdés: melyik oldalon jobb lakni?Az egyik kedvenc kommentelőm itt a Burzsuj blogon egyszer arról lamentált, hogy miért kellett a Louis Vuittont az Andrássyra tenni, hiszen ahhoz át kell menni Pestre, ami borzasztó macerás, különben is, igazán ideje lenne már felhúzni…..
szilfan 2011.09.06 14:52:46
El nem tudom képzelni, hogy bárhol Pesten életvitelszerűen lehessen élnem.

A házat, amiben lakunk, még a nagyapám építtette itt a hegyen két rendszerrel ezelőtt, akkor még ez egy nyaralóhelynek számított (na jó, week-end házas résznek - ismeri még valaki ezt a szót?...). Csak az utcában még van vagy öt ilyen család, ahol a többedik generáció lakik ugyanott, és inkább saját kezűleg renoválja a házát, csak el ne kelljen költözni innen. Aki kénytelen máshol lakni, az is igyekszik egy buszmegállónyi távolságon belül maradni. A régi iskolatársaim nagy része meg a mostani közeli barátok is mind ebből a "faluból" (bizony ám!) valók. És köszön a közértes, ismer a cipész, már válogatja nekem a paradicsomot a zöldséges - szóval teljesen otthonos az egész. A pestiesedés csak annyiban ért ide, hogy bizony több a kutyaszar és a kipufogógáz, mint régen - no de hát én is autózom, és mivel van kerületi ingyen parkolómatricám, és rendszerint meg is tudok állni, ahol kell, mindent a kerületen belül intézek el.

Állítom, hogy a XII. kerület őslakosai a legnagyobb túlélők. Kitelepítést, munkaszolgálatot, kisajátítást, válságot - mindent túlélnek, aztán visszaköltöznek a régi házba és művelik kertjeiket.

A régi budai úricsaládok csak erősen ironikusan tekinthetők burzsujnak, a posztban emlegetett lakóparki ingatlanról viszont süt a felkapaszkodott pénzarisztokrácia sznob felvágása; ez a réteg elirigylelte a régi Buda miliőjét, és azt hiszi, ha ideplántál egy világvárosi designer-lakást, mindjárt budai lesz. Pedig "Budán lakni világnézet", mondta Márai Sándor.
szilfan 2011.09.06 15:06:59
@varker: Ha a Várban van házad, te vagy a mátyáskirááááály!!!!

Csak győzd elviselni a túristaáradatot, meg hogy időnként kizárnak a saját környékedről, mert Fontos Ember érkezik, meg népi vásárral és borfesztivállal szórakoztatnak évente többször, hogy utána eská takaríthasd a hányást a kapualjból, meg épp csak a lakásajtódban nem szednek belépti díjat, viszont legalább a tej is a háromszorosába kerül a boltban. Őszintén irigyellek.
szilfan 2011.09.06 15:18:07
@Jerky_Maistro: Csak egy picit veretesebb stílusban igyekeztem, már csak a szalonképesség végett.