Regisztráció Blogot indítok
Adatok
artist86

37 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet tippelni, hogy hány induló lesz a Baranya Megyei Önkormányzat által kiírt pr-tenderen, és ki fogja nyerni, aminek kiírása és indulási feltétele:A hirdetmény szerint a tendergyőztesnek június 1-jétől jövő év március 31-ig havonta két alkalommal kell megjelentetni…..
Lelépett Feri, szerencsés esetben megkezdődhetnek a reformok, amikből az átlagember az első időszakban csak a megszorításokat érzékeli majd. Duzzadni fog a népharag, hazaárulózástól hangos majd az utca – és arra senki ne számítson, hogy a Fidesz ezt segít csillapítani.…..
 Írni tudni azért illene Hogy a jelenleg is futó, Budapestet népszerűsítő imázskampány nem felel meg még a jó ízlés által támasztott alapvető kritériumoknak sem, arról szépen kifejtették a lényeget a Szívlapáton…..
Ezt komolyan gondolták?     Tegnap kezembe akadt egy újságocska, mégpedig az október végi Makói Hirdető Pulitzer különszáma, eszembe juttatva tavalyi évem egyik vicces és tanulságos élményét a bennfentesség előnyének felismeréséről, a versenyek tisztaságába…..
artist86 2009.01.14 11:05:18
@Gringo:

Hello!

Azért többről van szó annál, hogy "nem én nyertem", mert volt tavaly még legalább két olyan pályázat, amit "nem én nyertem", mégsem írtam róluk kritikát.

Viszont mikor egy újságíró-pályázaton nyertest hirdetnek, ritkán emelik ki, hogy a ... főszerkesztő által jegyzett Népszabadság, vagy tudomisén.

Persze konkrétumot nem tudok, nem is akarok ilyesmit feltételezni, de ennek a versenynek a lebonyolítása számomra furcsa volt.

De az alapgond mégsem ez, hanem amit az előtted szóló írt. Olvasok időnként egyetemi lapokat a sajátunkon kívül is, BMEést, SOTEést, ELTÉst, pécsit, stb. A fentieknél jobb diákcikkekre sokszor lelhetsz bennük.

Üdv és köszi
 A „kereset” ünnepét ülik a sztrájkoló vasutasok A vasutassztrájk bepiszkítja a karácsony szellemét. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és legfőképp Gaskó István pénzt követelnek ínségesnek mondható időkben, ráadásul minden jogalap nélkül, s a szeretet…..
 Üdvözlet nektek, 47-es, 49-es villamosok és isten veletek, 47-49V, 149-249-es buszok! Isten veled „Namostéppholazakurvabuszmegálló?!” dühös felkiáltás, mert hisz ugye mostanság már heti gyakorisággal helyezték át a megállókat a Fővám téren. Ha metró, és…..
 Introvertált kórboncnok Gigor Attila filmje nem véletlenül keltett feltűnést a magyar filmkedvelők és a szakma körében egyaránt. Talán az a megfogalmazás közelíti legjobban a lényeget, hogy olyasmit alkotott, amire itthon nem nagyon akadt eddig példa.   Emészthető,…..
Varázstarisznya A londoni férfi 2008.11.03 04:04:00
  Kissé kiábrándító stílusbravúr     Nem akarok közhelyeket sorolni, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy film nem azért lesz neorealista, mert Nápoly piszkos szegénynegyedeit vetíti elénk az utcák felett száradó ruhákkal és a free cinema sem attól…..
Varázstarisznya Peking 2008 - II 2008.09.02 15:47:52
  A világcsúcsok élnek, az olimpia szelleme halott - II. Azt tudtam, hogy a profi boxmeccsek jó előre le vannak játszva. Azt is, hogy a futballban egy-egy klubóriás szava elnyomja a nemzeti szövetségeket. Sorolhatnám a példákat. De az alig több mint egy hete véget ért…..
Varázstarisznya Peking 2008 2008.08.27 10:55:38
 A világcsúcsok élnek, az olimpiai szellem halott - I.   Ugyan kis késéssel, de én is megpróbálok mérleget vonni a 2008-as pekingi játékokból, most elsősorban hazai vonatkozásban. Számításaim szerint az eredmény: egy várakozásokon alulteljesítő magyar csapat, és…..
Varázstarisznya The Dark Knight 2008.08.21 02:38:54
 A sötét producerek Azt nem egy alkalommal tapasztalhatjuk, hogy az imdb-s értékeléseket legfeljebb csak támpontként szabad figyelembe venni, annak is elsősorban akkor, ha közönségfilmről van szó. De ha egy film hirtelen, több mint százezer szavazat után felugrik a lista…..
Varázstarisznya Wanted - kritika 2008.08.12 04:33:00
 Csavard meg a lőszered!  „Válaszd az életet. A munkát. A karriert. Válaszd a családot. A televíziót. A mosógépet. A kocsit... Válaszd mindezt, azután kérdezd meg magadtól, ki vagy... De miért választanám mindezt? ... Mást választok.” Ha nem is pontosan…..
Varázstarisznya Temetett szinglik 2008.07.07 23:18:00
  Szögezzünk le valamit mindjárt a legelején. Nem szoktam divatmagazinokat olvasni, mert nem érdekelnek különösebben. No de amikor egy filmre beül az ember, még ha az egy nyilvánvalóan női közönségnek készült alkotás is, vár valamit, ami valamelyest élvezhetővé…..
Varázstarisznya Egyetleneim 2008.05.14 10:12:00
Az utóbbi évek egyik legkiválóbb, mégis méltatlanul kevés figyelmet kapott magyar filmjéről ejtenék néhány szót. Nemes Gyula Egyetleneim című munkája eljutott a Velencei Filmfesztivál Kritikusok Hetére, hazánkból egyedüliként az utóbbi huszonkét évben. Persze ez még…..
  Coelho frázisbibliája Emlékszem, úgy vettem kezembe ezt a könyvet, mint valami égi mannát. „Annyira jó, teljesen a hatása alá kerültem” - szajkózták ismerőseim, mindez épp vizsgaidőszak végén történt, amikor egyébként is ki voltam éhezve a jó…..
Varázstarisznya Into the Wild 2008.04.03 02:28:00
Út valahová... Sean Penn-t sohasem lehetett a hagyományos hollywoodi figurák közé sorolni. Színészként alakításait nagy tehetséggel formálja meg, amit számos rangos nemzetközi díj is bizonyít. Rendezői tevékenységét ezzel szemben eddig kevéssé ismertük, most azonban ebben…..
Kezdem inkább azzal, hogy mi az, amiről nem feltétlenül: kormányváltásról és a kormányfő megbuktatásáról. Az majd később, esetleg, ahhoz el kell menni még egyszer. Ne akarja senki eldönteni, társai miről alkotnak véleményt, hadd döntsék el ők maguk. Persze, nyilván nagyon…..
Kampánycsend-sértéseim   Röviden felvázolom, milyen személyes indíttatás vezérel, amikor ma délután, a vidám márciusi napsütésben elsétálok majd a számomra kijelölt szavazóhelyre és leadom voksomat, és miért is ikszelek be mindenképp egy bizonyos kicsi karikát. Egy…..
  A nagy texasi mészárlás   A Coen fivérek új munkája, a nyolc jelölésből nemrég négy Oscar-t besöprő Nem vénnek való vidék első képsorában dermesztő fuvallat járja át Texas kietlen, fenséges pusztaságát, miközben szikár, ízes férfihang vezeti fel az…..
  Amit a szánkba adnak...     „Ma - először a történelemben - a történteket nem a szülő, az iskola, a törzs, az egyház, még csak nem is az adott ország, vagy nyelv találja ki, hanem globális kereskedelmi vállalkozások. A gyerekek olyan közegben nőnek fel,…..
Török Ferenc: OVERNIGHT   A közönség- és szerzői film mezsgyéjén lavírozó Overnightnak végül egyik területen sem sikerül igazán megvetnie a lábát. Valamelyest kárpótol ezért a kiváló atmoszféra- és hangulatteremtés, hiszen a szerzőnek ismét sikerült visszaadnia…..
Nosferatu, az éjszaka fantomja   Nem könnyű vállalkozás olyan történetet vászonra vinni, amely számos néző előtt ismert, ráadásul egyik korábbi feldolgozása az egyetemes filmtörténet meghatározó részévé vált. Werner Herzognak azonban sikerült megbirkóznia a…..
Nemi szerepek a médiában     Hétvégén olvastam a hírek között, hogy „nővédő” szervezetek elkeserítőnek tartják a hazai reklámszakma nőkhöz való viszonyulását, hogy az ember nap mint nap belebotlik „szexista reklámokba, amelyekben férfiakat és…..
  Finomabb is lehetett volna - Rántotthús  A Rántotthús holland alkotói egy szokatlan környezetben játszódó, ám sajnos sematikus történetet tálalnak elénk. A marokkói származású Nordip (Mounir Valentyn) ellenszegülve az őt orvosnak szánó atyja akaratának,…..
Egy kortárs zseni A belga Luc Tuymans a kortárs festészet olyan kvalitású művésze, akire emberöltők múlva talán úgy tekintenek majd, ahogyan ma Vincent van Gogh-ra. Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója fogalmazott így beszélgetésünk alkalmával. A kiállításról, a…..