Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berteg

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerű választóként gondolkodom, nem vagyok sem szakértője, sem avatottja, de főként nem kitüntetett véleményformálója a kérdésnek. Számomra az egymás mellett elbeszélést legszemléletesebben az alábbi vicc illusztrálja:Egy alkalommal, amikor a prímás vonójába…..
Berteg 2011.07.13 16:19:14
@Cartman (ex Cartman):

Igen, a 70 ezret kereső tanár minden bizonnyal irigykedve néz, a 140 ezret (atyaég, kétszer annyit!) kereső rendőrre. Így tehát minden rendben van, a rendőrök, tűzoltók érezzék megtisztelve magukat a hatalmas fizetésükkel. Csak ott a bibi, hogyha netán mégse érzik annyira megtisztelve magukat, mert mondjuk egy román rendőr is több keres náluk, (hogy egy osztrákról ne is beszéljek) akkor fogják magukat és elhúznak innen, pláne az értelmesebbje. Már most is irdatlan nagy hiány van rendőrből, ezek a lépések vajon mennyire motíválják az értelmes, intelligens embereket, hogy a rendőri pályát válasszák?

És ahogy írtam, ugyanez igaz a tűzoltókra, orvosokra, tanárokra is és még sokmindenki másra is akikre pont nem jut.

A fő gond itt ugye az, hogy amíg azt látják az emberek, hogy igen itt tényleg szar van és senkinek se jobb, addig be lehet adni ezt a dumát, hogy senkinek se jut, de amikor azt látod, hogy eszement baromságokra ömlenek ki a milliárdok, akkor elég nehéz elfogadni, hogy pont erre nem jut. Ráadásul itt ugye szerzett jogokról visszamenőleges elvételéről beszélünk, nem egyszerű korhatár-emelésről.
Berteg 2011.07.13 17:03:16
@jozicsenko:

Az elmúlt 8 évben, hogyhogy nem jutott eszedbe megállni erre a röpke pillanatra?

Hogy lehet, hogy ez a szerinted ennyire evidens kérdés, fel sem merült, se a 98-02 közötti Fidesz érában, se az utána következő 8 évnyi MSZP korszakban? Ha ennyire magától értetődik szerinted, hogy már nyugdíjba vonult embereket visszakényszerítsenek a munkába, akkor ezt miért nem szorgalmazta Fidesz egyetlen egyszer sem az elmúlt 8 évben? Miért nem hangoztatták a kampányban? Költői kérdés volt...

Tudod nagyon szépek ezek a magyarázkodások, nagyon szép az igyekezet, ahogy Te meg a poszt írója meg még néhányan igyekeznek védeni a mundér becsületét, csak ez kb annyira hiteles mintha egy prosti tartana előadást a szűziességről. Az elmúlt 8 évben a Fidesz a legenyhébb megszorításoknak is keresztbefeküdt, fennhanngon hangoztatta, hogy semmiféle megszorításra, költségcsökkentére nincs szükség, ellnben adót kell csökkenteni, de dratszikusan.

Aztán mit tettek amikor hatalomra kerültek?

Egyből elvették a magánnyugdíj pénzeket, bevezették a bank és a multi adót (amikről legfeljebb a leghülyébbek hiszik el, hogy nem a végfelhasználók (gyk: te meg én) fizetik ki), bevezették az egykulcsos adót (amivel a többségnek szintén nőttek az adóterhei), emelik a regisztrációs adót, bevezették a hamburger adót és úgy mellékesen elveszik a szolgálati idejüket már letöltött rendőrök/tűzoltók nyugdíját.

De a dohánylobbit nem adóztatnák meg az istenért se, a hamburger öl, de a cigi jóbarát.

És emellé odaáll Lázár a havi 900.000 Ft-ért bérelt Audijával és azt mondja, hogy sajnáljuk erre szükség van. Az elmúlt 8 évben a felére se volt szükség szerintük, de most hirtelen szükség van rá.

Hát ha te tényleg beveszed ezt, akkor egészségedre, csak nehogy azon kapd magad, hogy egyszercsak te leszel kijelölve a nemzet ellenségének akitől el kell venni visszamenőleg és magad ellen gyűjtheted itt az érveket. Ja, hogy te jó fiú vagy, tőled igazságtalanság lenne bármit elvenni? Hidd el, az életüket naponta kockáztató tűzoltók is ezt hitték eddig magukról...
Na már ilyenünk is van, megjelent a Fehér Könyv, benne az előző városvezetés 50 főbűne (innen lehet letölteni PDF-ben). Ahogy a bemutatón mondta Tarlós István:   "ugyan Az 50 legsúlyosabb probléma Budapest örökségéből a kiadvány címe, de lehetne jóval több is, csak a…..
Berteg 2011.07.12 18:58:28
@Karmadealer:

Megnyugodhatsz, most pontosan ugyanaz történik minden szinten, mint Demszky és a szocik idejében, csak amíg az egészet piros-fehér-zöldbe tekerve mutatják be, addig a magadfajták nem veszik észre.