Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bureber

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
bureber 2011.08.20 00:01:42
@vitézlajszló: ne görcsölj már. Ki irt a közigazgatásról? Végig arról volt szó, hogy az állami népség felét kellene kidobni a moslékba. A hivatalnok meg éppúgy állami alkalmazott, mint az állami tulajdonú mávnál dolgozók és az önkormányzatoknál lébecolók.
bureber 2011.08.20 00:05:47
@perry: nem rosszindulatú vagyok, versenyszférában melózom és k... sok adót fizetek és azt látom, hogy a termelő szférától elvont lóvéból 0 munkamorál mellett mennyi állami léhűtő éldegél.
Közben meg dölnek a szlogenek, hogy élénkiteni kell a gazdaságot. Hát igy nem egyszerű, ha a gazdaság ekkora állami ballasztot kell, hogy cipeljen, ilyen irdatlan állami apparátust kell, hogy eltartson.
bureber 2011.08.21 01:41:59
@lazarus: persze, ha lenne munka:)))
Épp ezt magyaráztam, hogy a diplomás munkavállalóknak csak a hulladéka megy egy állambácsihoz melózni. Olyanok, akik nem kellenek máshova, akik nem is nagyon akarnak melózni. Aztán meg nyavalyognak, hogy így kevés a pénz, meg annyi, de annyi a meló. nem kényszermunka, kell keresni normális melót, ha meg sehova sem kellesz, akkor el kell fogadnod, hogy ez van. Eletelik pár év az államnál, megszokják a semmittevést, a szájuk persze nagy, hogy ez is jár, meg az is jár, meg, hogy ők dolgoznak legtöbbet.
Amint meg valaki halkan megemliti, hogy a termelő szféra tartja el őket, ott meg épp gáz van, bércsökkentés, miegymás és az állami szféra is kivehetné a részét a takarékosságból, akár bércsökkentésben is, akkor megsértődnek.
Az, hogy neked nincs máshol meló, az a te bajod, állami hivatalnokfélét bolond lenne magáncég felvenni, még udvarosnak se. Bazi nagy öntudat és követelőzés, miniatür munkamorál. Láttam már pár ilyen, állami szektorban szocializálódott dolgozót, rövid karrierjük volt magáncégnél, ált már a próbaidő alatt felmondtak, vagy őket tették ki.
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..
Érkezett az Urbanistára nem is olyan rég egy ingatlanos aranyköpés-gyűjtemény. Akkor arra kértelek benneteket küldjetek el a saját történeteteket, vagy olyan mondást amit hallottatok. Jött egy csomó, lássuk a legjobbakat:   Én (ügyfél): Mennyire zajos az utca? Ingatlanos:…..
bureber 2011.08.19 10:41:04
@In Motion: hasonlóak a tapasztalataim.
Először magam hirdettem, zömmel ingatlanosok, vagy totál idióták telefonáltak. Leszedtem a hirdetést 2 ingatlanost bíztam meg. Egyik csapnivaló volt, már a szerződéskor fogadkozott, hogy majd hoz már a hétvégére egy-két vevőt, de ez nem lett igaz. Viszont hetente nyaggatott, hogy vegyem lejjebb az árat.
A másik nagyon normális volt, leszervezte a vevőjelöltek időpontjait, nem hozott álvevőket és ingatlanturistákat. Végül is rajta keresztül adtam el.
Egyszóval az ingatlanosok nagyobbik része valóban semmire sem jó, de akadnak köztük akik megdolgoznak a pénzükért.
Ha magasról szarol a villanyszámlára, illetve ha kibogozhatatlan számodra a "minél-több-energiát-használsz-hűtésre, annál-inkább-melege-lesz-a-Földnek" egyenlet, vegyél légkondit. Használtat lehetőleg, aminek olyan a hangja, mint egy szovjet traktor-alkatrészekből…..