Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mihaja414

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Mihaja414 2012.08.29 14:18:18
@janegirl36:
Egyetertek, utanam a rec.agency tobb mint 6k fontot kaszalt...
Tisztelt Mt blog! Pár hónapja váltottam munkahelyet, természetesen nem önszántamból, de így utólag már nem is bánom. Belekeveredtem egy munkahelyi csetepatéba, amelynek következtében pokollá próbálták tenni a mindennapjaimat a kolléganőim. A történet röviden annyi, hogy az…..
Mihaja414 2012.08.14 09:20:41
@Meastick_1: Anglia melyik reszen vannak fotok kirakva?
Oyster-es buszokon, meg Abellio Surrey jaratokon meg egyet sem lattam.

Orulok, hogy a posztolo kiallt masokert, es sajnalom hogy emiatt o jart "rosszul" (bar ilyen kollegakkal lehet meggondolnam hogy erdemes-e ott dolgozni egyaltalan...)
Mihaja414 2012.08.14 12:25:07
@Vogel Zs: Foleg ha genetikailag defektes egyenek meg el is kezdenek buszkek lenni ra (mint a bortonviselt/bunozoi multra/jelenre)...

Skarlat betut minden bunosre!
Kettővel biztosan. Nekik most lett elegük a  "tündérmeséből" , elindultak. Mi meg szívesen segítünk, itt laknak  egy darabig nálunk.  Mindkét srác IT-s , egyik frissdiplomás műszaki infós, másiknak 10 éves, komoly, nagygépes rendszereken szerzett tapasztalata van.  23-35…..
Mihaja414 2012.07.08 16:43:16
@SityiSXT:
" Kell egy hónap ahhoz, hogy elkezdjenek hívogatni, és utána nyelvtudástól függ a dolog már, hogy milyen hamar kerül alkalmazásba az ember."

Szerintem ez is elegge terulet-fuggo. Nekem tavaly osszel az oneletrajzom feltoltese utani naptol mar folyamatosan csorgott a telefon, es kb. egy honap volt a munkatalalas. Igaz, nem London, hanem Guildford, de nekem a ceg eddig meg megert 1.5 ora buszozast Kingstonbol...

Az oneletrajz az tenyleg nagyon szamit, a hazinenink segitett atirni, mert a magyar CV az itt kb. semmire nem jo...

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Kb. igen, de itt sokkal tobb fajta gyujtogetos kartya van, szerintem eleg jok ha az embernek van ideje osszekombinalni, hogy hol/mikor erdemes vasarolni. Ha az ember meg lusta (mint en) akkor elmegy a legkozelebbi ASDA-ba :P
Tisztelt Munkahelyi Terror!Ahogy láttam, több posztolóhoz és kommentelőhöz hasonló problémával rendelkezem: bölcsészdiplomám lesz, most júniusban, amint leadom a szakdolgozatomat és átmegyek az államvizsgán.Magyar-pedagógia szakos tanár leszek, ami a gyakorlatban csak…..
Mihaja414 2012.02.23 09:34:16
"Ha megvernének se tudnék megtanulni deriválni vagy integrálni"
Ennek azert ellentmondanek. Tekintve hogy az egyememre, ahova jartam (jarni fogok?) milyen arcokat vesznek fel, nem hiszem hogy gondot okozna...

A pelda amit hoztal elegge hasonlit a mi szituacionkra. Itt en vagyok az informatikus, a kedvesem pedig a (meg nem vegzett) tanar.

Ha a diplomadnak megfelelo (tanari) allast szeretnel, es abbol megelni, akkor az en javaslatom a kovetkezo:
- (opcionalis) keress egy CELTA tanfolyamot, es vegezd el. Huzos az ara, de megeri, asszem ez a vilagon a legelfogadottabb (persze tevedni emberi dolog).
- Fejleszd az angolodat. Nincs mese, mivel mas nyelvismerettel nem rendelkezel "hasznalhato" szinten, ezert erre kellene fokuszalnod.
- Gyujts a paroddal egyutt penzt.
- Irany kulfold.
Tekintve, hogy miket tapasztalt a kedvesem itteni Erasmus-os diakkent (az angol tanarok messze a magyar szintje alatt vannak a legtobb oktatasi celu intezmenyben), ha lesz egy minimum kozep, de inkabb felsofoku szinted angolbol siman felvesznek egesz jo fizuert. A parod (ha van egy ~kozepes angolja) szinten fog tudni allast talalni Londonban, vagy annak kornyeken.

Sajnalatos modon mobilitas nelkul meg vagy love, ugyhogy keszulj fel lelkileg a koltozesre, kauciora, es amig meg egyetemista vagy sporolj minel tobbet.

Mivel kollegista vagy ha jol sejtem meg tudod oldani, hogy minimalis penzbol elj (ld. zsiros deszka es tarsai), ami fontos, mert barhova akarsz koltozni eleinte minden filler szamitani fog.
Vastagbőr Prémiumeső a BKV-nál 2012.02.10 12:07:00
Nagy huzavona után a Fővárosi Közgyűlés január végén megszavazta, hogy 9 milliárdos kölcsönt és 6 milliárd támogatást adjanak működésre a BKV-nak, azért, hogy ha lehetséges, akkor ne csődöljön be februárban. Ezt a pénzt csak úgy tudta előteremteni a Főváros, hogy a…..
Filmdroid Motherf***ing Space Nazis 2012.01.25 21:50:22
Erre vár már mindenki régóta. 2006-ban tették közzé, hogy el fog készülni az Iron Sky, majd a készítők a neten gyűjtést is szerveztek, hogy elkészülhessen a mű. Idén végre láthatjuk, hogy milyen lett. A történet szerint a második világháború vége fele a nácik a legnagyobb…..
Mihaja414 2012.01.26 10:18:01
Bogáncs, aki mostanában minimálbérből éli mindennapjait, egyelőre nem áll jól a kísérletében, hiszen az ötvenezer forint időarányos részét túllépte múlt héten. Ötvenezer forint? 170 euró egy hónapra, 40 euró egy héten, ennyiből én is kijövök Írországban (feltéve,…..
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy disszidál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. „Úgy itt hagyom ezt az országot, vissza sem nézek!” - manapság elég gyakran lehet ezt…..
Mihaja414 2012.01.18 14:14:54
@Ann1294:
Ha arufeltoltokent akarsz dolgozni, valahol a kozepfok szintje alatt mar eleg (eleg sokszor hallok az ASDA-ban indiai dolgozokat "angolul" beszelni, rosszabb mint az enyem, marpedig en soha nem tanultam iskolaban angolt...)
Mihaja414 2012.01.18 14:34:20
@Tigrincs82: Lehet, hogy az ASDA azert tud ilyen olcso lenni, mert nem torodnek olyan aprosagokkal, mint a nyelvertes :P

A teljes igazsaghoz azert hozzatennem, hogy (lehet csak szerencsevel) de engem felvettek dolgozni olyan nyelvtudassal, amire a kozepszintu nyelvvizsgan siman kirohognenek (nagy szokincs, eleg keves nyelvtan). Es nem arufeltoltonek, hanem szoftverfejlesztonek. Bar elismerem, ahhoz inkabb a programozasi nyelv(ek)ben kell fluent-nek lenni.

Azt is hozzatennem, hogy az ember angolja szerintem igen sokat fejlodik egy-ket honap alatt is (itt muszaj megszolalni angolul)
Mihaja414 2012.01.18 14:42:41
@Tigrincs82: Igaz.
Tisztelt Munkahelyi Terror! Diákként dolgozom iskola mellett egy nemzetközi gyorsétterem hálózatnál immár jópár éve. Sajnos az elmúlt évek alatt nem egy negatív tapasztalatot sikerült összeszednem, de van egy, ami a legjobban idegesít.  Ugyanis a központi elvárás az…..
Mihaja414 2012.01.17 13:12:35
@herk: "Amúgy meg a munkaidőt ELŐRE meg kell határozni, nem UTÓLAG összeírni."

Nem kell, hanem kellene (mivel a valosag kisse mas, mint a torvenyi szabalyozas).