Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olaci

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aranyfa kertje OMÉK 2013 2013.09.21 20:49:20
Ebben az évben a kertészet egy hosszú hétvégére az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra költözött a Hungexpo "C" pavilonjába. Szeptember 22-én még mindez látható. A pavilon legnagyobb területű bemutatóhelyén találjuk a Közösségi Standot. Itt…..
É v s z a k o k   a   k e r t b e nA mérsékelt égöv növényeinek jelentős része, elsősorban a fás növények, a fajok genetikai adottságainak megfelelően többé-kevésbé védettek az erős hideggel szemben a sejtekben zajló kémiai folyamatoknak köszönhetően.…..
É v s z a k o k  a  k e r t b e nHullanak a falevelek, már fagyosak az éjszakák. Igen, közeledik a tél, bár addig még sok a munka a kertben. Ahhoz, hogy a következő években növényeink egészségesek legyenek, és szépen növekedjenek, „etetnünk” kell őket. A…..
Év s z a k o k  a  k e r t b e n     ... jelöljük ki a pontos helyét a kertben, majd készítsük el az ültetőgödröt. Ha hosszútávon akarunk jót a fának, akkor nem lesz könnyű dolgunk, mert 100x100x80 centiméteres gödröt kellene kiásnunk.…..
 N ö v é n y b e m u t a t ó Élénk virágszirmaival az egynyári kaliforniai kakukkmák (Eschscholzia californica) hazájában, Észak Amerika nyugati vidékén, de különösen Kaliforniában hatalmas területeket borít be.     A 30-40 centiméter magasra…..
 K ő v i l á g Vulkánok, földrengések és gleccserek évmilliós tevékenységének köszönhetően alakultak ki Kelet-Oregon hegyvidékei, a Blue Mountains és a Wallowa hegységek. A föld mélyéből feltörő magma utat nyitott az ásványi anyagoknak a felszín felé, köztük az…..
Jeb Corliss, bázisugró és az Empire State Building örök persona non grata-ja. ..
Olaci 2011.08.24 17:07:37
K a l a n d o z ó Oregon állam legnagyobb városát, a közel nyolcszázezer lakosú Portlandot a legzöldebb városnak nevezik az Egyesült Államokban. Tény, hogy rengeteg parkja, zöldfelülete van, és a lakóházak előtti területek is nagyon rendezettek. Kifejezetten élhető város, ahol…..
aranyfa kertje Lan Su Kínai Kert 2011.08.20 07:35:00
K a l a n d o z óMeglepődtem, amikor Portland kínai kertjét megtaláltam. A város a vasárnap reggelek éppen kissé álmos, nyugodt hangulatát mutatta, amikor a térképemből felpillantva egy díszes kőablakokkal fellazított, zárt fallal körülvett építményt…..
aranyfa kertje Bambuszok a kertben 2011.07.03 09:18:00
É v s z a k o k  a  k e r t b e n      Kelet-, és Dél-Ázsia kultúrájának fontos részei a bambuszok, melyek a Kárpát medencében nem honosak. Különleges szépségüknek köszönhetően Európában már több száz évvel ezelőtt meghonosították…..