Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TDé

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Serbia Insajd A vojvodinai lány 2011.06.30 11:15:00
Mlada vojvođanka tetovirala! Haj nek se čuje čuje, haj nek se zna! Dér Heninek új tetkókája van. Nagyon érdekes. Jó, bizonyos szempontból az. A Csantavéri születésű csillagsztár ugyanis azt tetováltatta alkarjára: Војводина. Szerbül, cirill írással, úgynevezett…..
A bejegyzés alapjául szolgáló képeket, egyúttal az ötletet is kénytelenek voltunk ellopni reciklálni a belgraded.com-ról, annyira jó az anyag. Mármint nem az, amit szívunk, hanem ami egy kattintás után az eredeti oldalon megtekinthető. Mindenkit arra buzdítunk tehát, hogy…..
TDé 2011.06.11 20:04:53
"Коvács Misáról" néhány érdekes dolog ("természetesen" a wikipediáról)
Parkettázónak tanult, de részt vett egy karlovaci tehetségkutatón s így választotta inkább a popénekesi karriert. Első, "Više se neće vratiti" (Többet már nem tér vissza" című kislemezét félmillió példányban adták el. A "Dalmacija u mom oku" című slágere a mai napig Dalmácia (horvátország tengerparti része),nemhivatalos himnuszának számít. Jugoszlávia széthullásának idején Džoni Štulićtyal, a nem kevésbé legendás Azra zenekar énekesével egy pártot szeretett volna alapítani, amely szerinte megakadályozta volna az ország szétcincálását. Az első szabad horvátországi választásokon Ivica Rača reformista kommunista pártját támogatta, s ekkoriban azt nyilatkozta, hogy elmenekül az országból amennyiben Tuđman HDZ-je kerül hatalomra. Szülővárosa, Šibenik bombázása idején írta a "Grobovi im nikad oprostiti neće" (A sírjaik soha nem bocsájtanak meg) című dalt, amelyel egyben a hazafiasságát bizonyította. Kovač 16 éves fia, a horvát honvédő háború alatt a HVO (Hrvatska Vojarna - Horvát Hadsereg) Skorpiók elnevezésű különleges alakulatához csatlakozott, ahol elégé gyanús körülmények között lelőtték. A népszerű énekes szerint a fiát, a horvát szélsőjobbhoz tartozó Horvát Jogok Pártja iránt érzett rokonszenv miatt ölték meg. A fia halálát követően az énekes csatlakozott a párt álkatonai alakulatához a Horvát Véderőhöz (HOS, fekete egyenruhát kezdett el viselni a fellépésein (magyarul, átment usztasába), s a nevét Mišoről Mate-re változtatta. Az Illés zenekarhoz hasonlóan ő is több búcsúkoncerten lépett fel. Ennek ellenére továbbra is készít dalokat, s ad ki új albumokat. 2007-ben ismét politikai szemléletet váltott és fellépett a HDZ megalapításának 8. évfordulóján.