Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simaagy

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nemzetkarakterezés, népi genetika és a fő toposz, a múlttal való szembenézés örök hiányának felemlegetése tűnt fel újra a magyar baloldalon. Ezúttal Kertész Ákos búsul neki az Amerikai Magyar Népszavában:   „A magyar genetikusan alattvaló.…..
Carhartt-cuccokat követel a nép   Azért nem egészen így képzelte Lenin a proletárforradalmat: úgy tűnik, még több iPodot akar az IPOD-nemzedék. Meg ingyen baseballsatyit, bónusz neonszínű pólókkal és masszív deszkás cipőkkel. Külső-London napok óta zavargó suttyói úgy…..
Mandiner blog Elveszett nemzedék? 2011.07.11 07:01:00
Banksy - Keep your coins, I want change  Európai szintű probléma a növekvő ifjúsági munkanélküliség: az önmagát nagynak kikiáltó nemzedék gyermekei a jólét vágya és a kiábrándító valóság között keresik a helyüket.  „Kétféle fiatal van: aki mindent…..
simaagy 2011.07.11 10:57:09
@Alfőmérnök:
Röviden,de.Bővebben:nos valóban birtokában vannak olyan tudásnak ezek a fiatalok,amivel az idősebb korosztály nem rendelkezik.A probléma az,hogy jelentős részüknek semmi gyakorlati hasznát nem lehet venni.A második probléma,hogy amelyiknek igen,azokat nem tudják alkalmazni sem,hiába van munkahelyük.Hiányzik a logika.Kijönnek az egyetemről és tele van a fejük egy csomó felesleges dologgal,teljes a zűrzavar és mindent a bonyolultabb végéről közelítenek meg.Ez idővel el fog múlni,de kár azért a néhány évért,ami el van vesztegetve.Szerintem ez mind az oktatási rendszer hibája.
simaagy 2011.07.11 16:01:21
@Alfőmérnök:
"p.s.: Aki az sajátjánál fiatalabb generációt lenézi, az 99%-os biztosággal belőhetően szarember, legyen nagycsoportos óvodás, vagy 90 éves nyugger. "
Valóban nem Ők tehetnek róla,ezt én magam is elismertem,hanem az iskolarendszer.A baj az,hogy a kreditpontokért minden marhaságra beregisztrálnak,mert ki kell gyűjteni.Amíg ezeket hajkurásszák,egy csomó időt és energiát elpocsékolnak hasznavehetetlen dolgokra,ahelyett hogy a választott szak anyagával foglalkoznának.Munkahelyen persze más,ott egyszerűen nem lehet érvényesülni szakmailag évekig,mert kínaiul van Nekik minden.Persze kivételek vannak szerencsére,de sajnos nem ez az általános.Azért be kell vallani,ez régebben sem ment zökkenőmentesen,de sokuknál nem tapasztalom az akaratot és a fogékonyságot,hogy egy tapasztaltabb kollégától el akarnák sajátítani a specialitásokat és ez a baj!Valahogy az a benyomásom általánosságban,hogy :mit akarsz Te öreg,mentalitással közelednek a dolgokhoz.Ebből persze jönnek a hibák,káosz.Ismétlem,ez a saját tapasztalatom!