Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baltika07

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Like! "2002-ben is heroinnal tolta, de akkor nem a testén volt, hanem benne" (Gigi Buffon)   Byron Moreno-t két és féléves börtönbüntetésre ítélte egy Brooklyn-i bíróság (New York, Egyesült Államok). A 2002-es világbajnokságon Olaszországot búcsúztató…..
Baltika07 2011.09.25 14:03:15
@immortalis: ha az olaszok "macsakazabálók", akkor te "ungarische cigány" vagy "bozgor" vagy. Gondolom neked sem esne túl jól.

Egy: lehet szeretni és utálni őket. Ez személyes kérdés. Ezt a meccset viszont elcsalták. Ha velünk, magyarokkal történt volna mindez, ma mindenki itt hőbörögne.

Innen nézve kár sírni azon, ha a mi válogatottunkat sújtják durva bírói hibák, mondjuk a törökök ellen. Mert hiteltelen.
Baltika07 2011.09.25 14:05:11
@Dig, Lazarus!: az olasz videó bőven meggyőző. Kívánom, hogy téged rúgjanak úgy fejbe, mint például Maldinit vagy Francesco Cocót. Digózni meg ne digózzunk.
Baltika07 2011.09.25 14:07:26
@immortalis: engedj meg egy személyes véleményt. Vetettem egy pillantást a blogodra. Egy kalap sz@r. A helyedben nem reklámoznám a nevem mellett. :)
Kumin szerint A józanész határai 2011.09.22 17:21:06
Amióta Gyurcsány Ferenc bedobta ötletét a szocialista frakció kollektív öngyilkosságáról, több, közélet iránt érdeklődő ismerősömmel próbáltuk találgatni: mi lehetett ezzel a célja? A politikai elemzés egyik nagy gyengéje, hogy feltevése szerint a vizsgált szereplői…..
Baltika07 2011.09.22 23:42:06
@menőmano: nagyon jó álnaiv hozzászóló vagy. Hosszabb ideje olvasom ezen felületen közzétett néhány soros opusaidat. Ez már-már művészet, de persze kiválóan alkalmas önmagad szórakoztatására is, ahogy a hozzászólásaidra adott érzelemdús válaszokat olvasgatod. Nem a Török Gábor barátnője vagy véletlenül? :)
  Lényegében megállt a gazdaság. Ugyan a szakértők 1-1,5%-ra teszik az idei és a jövő évi növekedést, de ha a Gyurcsány-éra idején ilyen számok mellett pangó gazdaságról beszéltünk, akkor úgy helyes, ha most sem köntörfalazunk túl sokat. A közgazdászok egy része úgy…..
Kedvenc Lotharunk kiakadt a bolgárok valóságérzékelésének hiányától, de persze a 2014-es vb-re ki akarja juttatni a csapatot. Ismerős duma. Matthäus az angolok elleni Eb-selejtező előtt a Sunnak adott nyilatkozatot, amelyben a bolgár válogatottban szereplő futballistáira…..
A Magyar Hírlap végre átszakított a komoly, elemző gazdasági újságírás és a bulvár közti vastag védművek falait. Sőt ha már lendületben voltak, tovább rohantak leszegett fejjel, egészen a Borsban is legfeljebb rövid hírt érő baromságokig. Mert ugye az még csak bulvár, ha…..
Baltika07 2011.08.26 22:51:58
@uzala: tipikus, hogy az egyetlen igazán érdekes hozzászólást (a Tiédet) senki sem kommenteli, miközben lényegtelen részletekről kilátástalan iszapbirkózás folyik. De talán a hozzászólások szellemi színvonala jó példa arra, miért is vették fel ezeket a hiteleket annak idején, és ma miért nincs senki, akinek legalább egy épkézláb ötlete lenne a helyzet megoldására...
A szombati Fehérvár FC–Dunaújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzés 88. percében pályára lépett a fiatal tehetség, Orbán Gáspár. A számára jutó 120 másodperccel ügyesen sáfárkodott, volt egy rövid sprintje, egy jó passza, és közös erővel szerelte az ellenfél…..
 Az oktatási kormányzat szentül hiszi, hogy birtokában van az egyedüli igazságnak, ezért aztán nem igen érdekli sem a  valóság, sem azok, akik szembesíteni akarják vele. A problémák megoldását inkább a múltban keresi: kevesebb autonómia, kevesebb középiskolás és…..
Baltika07 2011.08.20 16:42:32
@torró: mégis hol jelentkezett egy ember gépkarra? budapesten nem, az biztos. különben a felvi statisztikái szerint a 2010-2011-es egyetemi évben több mint 2000-en kezdték meg gépészmérnöki tanulmányaikat az országban valamilyen alapképzés keretében. nagyon el vagy tévedve.
persze ez a szám is durván csökkenne, ha 40 százalékkal kevesebben fognak érettségizni. (ez jóval felülmúlja a gyerekszám-csökkenést)
Baltika07 2011.08.20 17:17:17
@zum trucc: egy bizonyos audi nevű német cégnek mégsem olyan szar, igaz nem mérhető a bme-hez.
különben pedig hagyományosan a hagyományos gépészmérnöki képzésre a legalacsonyabbak a bejutási pontszámok a többi mérnöki szakokhoz képest. villanykarra, vegyészmérnöknek több kell. ez van :)
Baltika07 2011.08.20 17:21:04
@zum trucc: "a Győri Egyetem elég szar, haverom ott ugrott neki a PhD-nek" - ezek szerint csak oda vették fel, a BME-re már nem futotta. ez van :)
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Felfokozott hangulatban várta tegnap Orbánisztán népe, hogy Kedves Vezetőjük szóljon hozzájuk a tévén keresztül. Legalább ő mondjon valami biztatót, ha már a szakértők a sajtóban hányni kezdték a földet a matolcsyzmusra. Mert az nem lehet, hogy léket kapott a Nemzeti…..
Baltika07 2011.08.19 00:19:56
@Blogger Géza: a jegybanki alapkamatra azért volt némi ráhatása a mi Járai Zsigánknak.... (ezáltal az állampapírokra is)
Másrészt a belinkelt cikkből is kiderül, hogy a legnagyobb magyar vállalkozások/vállalkozók (Széles, Demján, lényegében a Fidesz mai gazdasági háttere) már 2002-ben is felléptek az irreálisan erős forinttal szemben. Az erős forint és a kelendőbb állampapírok miatt durván visszafogta a hazai exportot, amivel már a 2008-as válság előtt "helyretette" a magyar ipart. Valóban előrelátó, bölcs döntés volt!
Varánusz Úton a béka segge alá 2011.08.17 05:33:00
Időnként hajlamos az ember azt gondolni, hogy ahol most vagyunk attól már nincs lejjebb. Aztán jön egy olyan nap, mint a tegnapi, és politikai elitünk jóvoltából villámgyorsan kiderül, hogy de, nekünk a bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell,…..
Baltika07 2011.08.17 12:22:57
@neoteny: szerinted a régi adórendszer annyira igazságos volt? szerintem nem, igaz, még mindig jobb a mostaninál. A Bajnai-terv egy korrektebb rendszer felé mozdult volna el.
Baltika07 2011.08.17 14:42:00
@troll ellenpólus: nem növekedünk, 0 az 0, ez van. Ahogyan a Kurcsányista modell, úgy az unortodox (de hülye szó, istenem) gondolat sem vezet sehová. Különben a matolcsizmus nevű valami igazából egy megszorításokra építő klasszikus neokon gazdaságpolitika. Semmi új nincsen benne. Kb annyira eredeti min Geszti Péter "munkássága". Ti.: az adócsökkentéssel mindig egy vékony réteg jár jól. A többi intézkedésről nem is beszélve. 0 strukturális reform, elvonás mindenhonnan. Orvosok lécelnek, de más diplomások is menekülnek az országból. A korábbi növekedés Bajnainak köszönhető, ahogy fentebb is írták, a 2011-es költségvetés OV és jobbkeze műve. Nem lehet az elmúltnyolcévre fogni. :)
Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk,…..
Baltika07 2011.07.25 20:17:27
A gond az, hogy a Nyugati világ a jóléti rendszer köré, a fogyasztói társadalom alapjaira épült. Ha ez nem lenne, nem is beszélnénk nagybetűs Nyugatról. Ugyanis ez a nyugati modell lényege. Megjegyzem, hogy Anglia, Hollandia, Ausztria, Német-, Finn- és Franciaország vagy éppen a skandináv államok nincsenek bajban. Azok vannak nagy gondban, akik erőn felül akartak ehhez az elit klubhoz csatlakozni. Ilyen Magyarország is.
Kumin magyarázkodása azért nevetséges, mert mindenki számára világos, mire is gondolt OV. Olyan nincs ugyanis, hogy kidobom a fenébe a nyugati jóléti modellt, lehúzom a wc-n a fogyasztói társadalmat, de az EU elveit (monetáris unió, munkaerő szabad áramlása, tudás alapú társadalom) vallom. Ez a beszéd leginkább a keleti (kínai) termelési modell felsőbbrendűségéről szólt. Nem OV volt az első, aki erről beszélt. Elég csak visszahallgatni például a roppant befolyásos Demján Sándor nyilatkozatait. Ő is a nyugati világ hanyatlásáról beszélt. Már jóval OV előtt, aki akkor még azt találta mondani, hogy idézem: "semmi keresnivalónk nincs keleten".
Abba most ne is menjünk bele, hogy az EU-val szemben mennyire korrekt vagy nem egy kínai kereskedelmi lerakatot nyitni közvetlenül az eu-s kemény, belső mag hátsó udvarában. Arról se beszéljünk, hogy a Fidesz 2010 elején még éppen hitelekből akarta felpörgetni a gazdaságot, csak Brüsszelben nemet mondtak. (Azaz a Bajnai-csomag lazításával kezdett volna, egy nagyon megengedő fiskális politikával!). Ne idézzük fel azt sem, hogy kis hazánk nyugati, döntően eu-s (értsd német) hitelekből él (különben napokon belül összeomlana) vagy, hogy a multik a magyar munkaerőpiac egyetlen érdemleges mozgatói, akik a hozzáadott értéket növelik, és nem csökkentik (közmunkaprogram).
Ha már a légből kapott híresztelésekről volt szó: Kumin valóban hisz az Egyesült Államok bukásában? Ott valóban a munkalapú társadalom hiánya okozta a gazdasági nehézségeket? Ki növelte drasztikusan az USA adósságát (a három republikánus "isten", Reagan, idősebb és különösen ifjabb Bush)? Kinek a választási sikeréért szorított Kumin? (republikánusok)
Baltika07 2011.07.25 20:39:00
@Kavix: szerinted okoska (mert te semmit nem írsz, csak fikázol) Németország miért nincs bajban? Németországban fogyasztói társadalom van vagy már megbukott? Szerinted OV hogyan akarta felpörgetni a gazdaságot 2009-ben? Kik beszéltek itt a belső fogyasztás beindításáról? Milyen eszközökkel akarták ezt elérni? Kik adják a mai magyar hiteleket? (Segítek: nem Kína)
Te sajnos csak egyes vagy, leülhetsz! A Századvég iskola tárt karokkal vár :)
Baltika07 2011.07.25 21:16:30
@Vezérigazgató elvtárs: szerinted az Unió amortizálta le a kéglit? Ezt a kéglit a fedezetlen jóléti kiadások tették taccsra. Most pedig Melanie az, aki nem kapcsolta le a lélegeztetőgépet. A hitel különben hitel, vissza kell fizetni. Ha majd az olcsó kínai áruk azt a minimális magyar kézben lévő magyar ipart is legyalulják, ami még megmaradt, nem tudom ki lesz, aki a kínai barátság mellett érvel.