Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EzértBeregisztrálok

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Biciklivel a MÁV-on 2011.07.07 08:09:00
Pretoryan egy részletes elemzést küldött arról, hogy mely vonat típusokon milyen a kerékpár szállítás., illetve leírja, milyen nehéz a kerékpárok le- és feladogatása a különféle állomásokon. Bár a levél kicsit hosszú, érdemes elolvasni, mert a kerékpárosok okulhatnak…..
EzértBeregisztrálok 2011.07.08 12:50:16
Ó hát nagyon idilli egy leírás! :-)
Tökéletesen elégedett lennék, ha ennyire jól működne a dolog, mint ahogy leírod. Csak gyorsan futottam át a szöveget... Mindennap bringával vonatozol? (Kicsit kétkedem ebben.)

Az úgy nevezett "utasok" a következők miatt választják a kerékpárszállítót:

1/ Dohányoznak... Azt képzelik, hogy ott szabad... Ezeken a modern vonatokon az üléses kocsikban már nem mernek bagózni, a peronokon a bátrabb bagós már megteszi, a kerékpárszállítóban pedig a leggyávább mocskos nikotinfüggő is rágyújt. Nem zavartatják magukat ha más utas vagy bringás van ott, kérdezés nélkül rágyújtanak. Ha szólni mersz nekik... Túl sok jóra nem vezet. Kalauznak sem szólhatsz, a kalauzok többsége is gyárkémény, nem fogja rendre inteni őket, vagy ha igen, akkor mire elment újra rágyújtanak a rohadékok. Ezt néha-néha el lehet viselni, de mindennap munkába járni úgy, hogy egy órát bagófüstben ülsz/állsz előtte, vagy naponta veszekedsz bagósokkal, nem egy álom. (Persze lehet mondani, hogy át lehet menni az ülős részre, míg a bicikli csüng a fogason. Na de gondolom más is tapasztalta már, hogy ha ott áll a bringája mellett, akkor is szeretnek primitívebb utasok más bringájának csengőjével, váltójával, stb, "játszani". Hát ha még magára hagyja a gazdája bringát. Szóval ez nem megoldás.)

2/ Ha sok az utas a vonaton és a kalauz épp középen van, akkor nagy az esélye, hogy nem ér el a vonat végeire jegyet ellenőrizni. A jegy nélkül utazók ezért szeretnek kerékpárszállítókban tornyosulni, mert könnyebben megússzák. Sőt nagy tömegben láttam már ott elbújó/kalauz elől meglógó utast.

3/ Iskolaidőszakban az ingázó középiskolások előszeretettel bandáznak a kerékpárszállítóban.

4/ A "zsebre fizető utasok" is preferálják ezt a helyet.
Sok ingázó jegy nélkül utazó ismeri a lefizethető kalauzokat. Sok ilyen kalauz van... Nem vesz jegyet az utas pénztárban, hanem pl 600 helyett 200-at ad a kalauznak és mindketten jól jártak. Ez a tranzakció is leggyakrabban a kerékpárszállítóban és a peronokon történik meg. Mindennapos...

5/ Még amit láttam, bár ez elég speciális. Ingázó család 3-4 pici gyerekkel... A legkisebbek tipikus bőgő utasok. A szülők azért mennek a kerékpárszállítóba, hogy ott talán kevesebb utast zavarnak. Ez teljesen korrekt, megértem, és elviselem. Ám látni, hogy ott mászkálnak azok a gyerekek a csüngő biciklik alatt... Nekem is esett már le fékezéskor a bringám BDV-n. Ha a bringával szemközt ülök, folyton azt figyelem, mikor kell elkapni. Nem tudom, ha egyszer így egy kölyök fejére esne, akkor mit éreznék, mindenesetre csak nem én lennék a hibás...

Na még ha jobban elgondolkodnék, lehet jutna eszembe több indok is...

Tömegnyomor esetén nem zavar, ha elfoglalják a kerékpárszállítót. Engem már az se zavar, ha nincs tömeg, de a bringám mellett nem tudok leülni. Végülis sportos vagyok, kibírok napi 1-2 órát állva is. Na de a dohányfüst az már mindennek a teteje! Jó lehet a Váci vonal, ha ott nincs ilyen probléma!