Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agentx

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Itten kérem, az 50-es évek óta nem tartóztattak le kémfőnököt" - kommentálta az egyik ismerősöm szombaton Laborc Sándor, volt NBH főnök letartóztatását. Pedig Laborcz már csak a dominósor egyik bábúja volt, azt még ma nem tudjuk, hogy a sor végéről, vagy a…..
agentx 2011.07.08 11:23:17
Homályos az ügy, de foglaljuk össze amit tudunk:

1. az UD-sek a MOL-nak is és az OTP csoportnak is nyújtottak informatikai szolgáltatásokat. Ez főleg az informatikai rendszereik védelmével volt kapcsolatban. A MOL-nál konkrétan szivárogtatott valaki (vagy valakik) pl az oroszoknak is, az UD-sek derítették fel hogy ki és hogyan csinálja (Loss István az UD-nél volt vezető pozícióban, informatikai szakértő, korábban az NBH-nál dolgozott).
2. Ezek után Szilvásy az UD-t vádolja meg azzal, hogy betörtek a kormányzati gerincre, valamint a MOL/OTP rendszereit támadták. WTF? Az UD egész konkrétan kapott hozzáférést a MOL-nál/OTP-nél, az ő feladatuk volt hogy megvédjék őket. Lehet hogy az UD-sek eljutottak a forráshoz vagy társaikhoz, aki vagy akik bizony elég magas pozícióban voltak abban az időben és pont az ő feladatuk lett volna a MOL/OTP védelme? Lehet hogy Szilvásy ezzel a lépéssel bűnbakot keresett, és ezt az UD-ből próbálta megkreálni?
3. Galambosnak de különösen Laborcnak kifejezetten jó orosz kapcsolatai vannak. Szilvásy erről nyilván tudott (lehet hogy neki is vannak orosz barátai?) amikor az NBH élére kerültek.
4. Az illetékes bizottságból annyi kiszivárgott hogy az orosz titkosszolgálattal hozható kapcsolatba a dolog, és rendkívül súlyos és összetett ügyről van szó.

Innentől kezdve lehet konspirálni hogy kinek mi volt az érdeke, de az orosz szál nagyon gyanús, és tény hogy a ruszkik próbálkoznak a befolyásszerzéssel nálunk. Nem elképzelhetetlen hogy Szilvásy és emberei kettős játékot játszottak, legalábbis együttműködtek az oroszokkal hogy azok információhoz vagy befolyáshoz jussanak az OTP-ben és a MOL-ban.