Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisvirag26

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legnagyobb baj az volt, hogy meg sem próbáltak vele kommunikálni, meg sem próbálták elfogadni, hogy attól, hogy Apa vak, még nem értelmi fogyatékos, és nem értették, hogy ha így kezelik, az megalázó a számára.   Kedves Praxis blog!   Írtam már ide egy pozitív…..
kisvirag26 2012.09.04 20:27:49
@Babette_:
Más egy orvosi zárójelentés és más egy olyan okirat, mint az adásvételi szerződés vagy a végrendelet. Ezek között a jog is különbséget tesz. Utóbbiak esetében a két tanú sem elég, közjegyző előtt kell egy vak embernek ezeket aláírnia.
A nővérnek pedig annyit kellett volna mondania - ha tényleg a saját védelmében nem íratták csak alá vele a papírjait - hogy xy kérem, nemsokára jön a felesége, kérem, olvassák el és utána írja alá a zárójelentését. És így mindenki védve van. Empátia, emberség, odafigyelés, sokszor mintha pont ezen a területen hiányozna...
Egyébként pedig, ha nem tudjuk, hogyan segíthetünk, nem az lenne a legegyszerűbb, ha megkérdeznénk???
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy politikus, aki mielőtt politikus lett, egy szerencsétlen baleset következtében kerekesszékbe kényszerült. Történt, hogy a Fidesz színeiben parlamenti képviselő lett, már 2006 óta tagja az országgyűlésnek. 6 hosszú éve... Ezalatt…..
kisvirag26 2012.07.06 13:31:13
@A rokkant is ember:
Mert tényleg sok pénzen vett rokkant van. Ez tény, de nem ők a többség, ez is tény. Egyszer és mindenkorra jó lenne ezt az egészet megújítani és egyben le is zárni, de nem így.
A végrehajtás sajnos láthatóan nem változott, pontosabban nem a rászorulók védelmére. A pénzes rokkant marad, akinek nincs pénze és pechére az aznap "átengedhető" létszámon felül lép be a felülvizsgálatra megszívta. Az évenkénti felülvizsgálat szerintem megalázó. A vak nem látul meg, a siket nem fog hallani és a kerekesszékes sem fog egyszer csak kiugrani a székéből és futni, lába sem nő.
Dobálóznak azzal is, hogy hányan nem vettek részt a felülvizsgálaton, mintha az mind csaló lenne. Holott, tudok olyanról, aki csak egyszerűen megalázónak érzi ezt az egészet és nem hajlandó ilyen formán "asszisztálni" hozzá (nem ez a legjobb szó, bocsi).
Én mondjuk még arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mit kéne takarnia annak, hogy valakit rehabilitálnak és visszavezetik a munka világába?
kisvirag26 2012.07.06 13:32:18
@Zébácsi:
Igen, ez az én bajom nekem is, ezért nem tetszik ez az egész így, ahogy van.