Regisztráció Blogot indítok
Adatok
:zsu:

320 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a bejegyzés tulajdonképpen a Slow Life Challenge miatt született. Ebben 30 darab teendő található slow life témakörben (lassítsd le magad, légy jelen a pilllanatban, stb), és nem haladok túl jól vele, hiszen igazából 30 nap alatt végeznem kellett volna (pünkösdkor vettem Bécsben). Nem látom előre…..
TENGERPARTOK Az már a legelején eldőlt, hogy nem fogunk egy hétig a parton lustálkodni, de azért szerettünk volna tengerezni a nyaralás során. Ahhoz képest, hogy mennyi programunk volt, és mennyit utaztunk, három strandolós program igazán szép teljesítmény! Az első és egyben legjobb és legszebb…..
SZÁLLÁSOK Az utunk alatt összesen 3 helyen szálltunk meg: Szirakúza mellett, Cefalu-tól 40 km-re a hegyen és Lipari-szigeten. Az első helyen 3 éjszakát töltöttünk, és imádtuk! Egy helyes farmházban voltunk, ahol galériás apartmanban aludtunk, csend volt, és nyugalom, nem zavart senki, és még a…..
PROGRAM Az utazó napokat nem számolva 6 nap állt rendelkezésünkre, és a következőképpen alakult a program: Nap: Ragusa és Noto Nap: Strandolás Noto tengerpartjánál, délután és este Szirakúza Nap: Utazás a sziget délkeleti részéről északra, este Cefalu meglátogatása Nap: Utazás Milazzoba…..
Ki mondta, hogy csak akkor keveredhetek kalandba, ha éppen elhatározom, hogy egy másik országban tartózkodom életvitelszerűen? Az elmúlt pár hónapban a hétköznapok kihívásaival foglaltam el magam, ezeket nem örökítem itt meg, viszont az idei nyaralásunk Szicíliába már tartogatott igazi kalandokat…..
3 hete újra Budapest a bázisom, és gondoltam, illő lenne megemlékezni a blogon is arról, hogy végre hazatértem.  Az utolsó hetek voltak talán a legjobbak Hamburgban: meglátogattak a szülők, 4 napig várost néztünk, nagyon mókás volt, megtelt a lakásom élettel, aztán egy hétvégét egyedül töltöttem…..
Vegre kobe vesodott a nap...vagyis A NAP, amikor vegre vege lesz ennek a hamburgi szamuzetesnek. Ez volt eletem leghosszabb 5 honapja, es szerintem a felnott eletem legkemenyebb idoszaka. Valoszinuleg eddig nagyon szerencses voltam. Meg eddig olyan donteseket hoztam, amikrol egeszen biztosan…..
Ez most egy nagyon pozitiv bejegyzes lesz, mert a nevnapom hetvegeje szuperul sikerult, es nincs semmi okom nyigasra, ami ritka pillanat az elmult 4 honapban, ugyhogy gondoltam, megorokitem. Kezdodott minden a pentekkel, ami egy nyugis munkanap volt odabent (ertsd: fonok nelkuli), es 11 kornyeken…..
Megfogadtam, hogy hetente irok majd a hamburgi eletemrol februarban, es mar a masodik heten megszegtem, de sebaj, most osszefoglalom, hogy mi tortent azota. London: Az influenzabol kikecmeregtem annyira, hogy eljussak Londonba februar elso hetvegejen. Amennyire vartam, annyira volt nehezkes ez az…..
Hekas, amikor mult heten azt hangoztattam, hogy ha a munkahelyen elviselhetetlen lesz a helyzet, akkor kiiratom magam betegszabira, akkor NEM ugy gondoltam, hogy legyek beteg!! Azt hiszem, most is bevalt az a tanacs, hogy "vigyazz, mit kivansz!", hiszen hetfo este mar ereztem, hogy valami nem okes,…..
Mult heten volt egy beszelgetesunk Balazzsal a blogrol, es azt mondta, hogy mivel mindig csak akkor irok, amikor rossz kedvem van, igy nagyon egyoldalu informaciokat kozlok az olvasokkal, es ezert az egesz hamburgi kikuldetesrol torz kepet festek. Nos, igaza van. Amikor jo a kedvem, akkor altalaban…..
...es par oran belul az elso olyan hetvegenek is, amit Hamburgban toltottem egyedul. Ahogy szamitottam ra, a munkaba visszaterni nem volt egy tuzijatek, es amitol sikerult olyan szepen tavol tartanom magam a karacsonyi szunetben, az most viharos gyorsasaggal visszakuszott az eletembe. Tovabbra is…..
2 het utan visszatertem Hamburgba, es ezzel remenyeim szerint a blogolashoz is, hiszen az elkovetkezo idoszakban rengeteg idom, es keves munkan kivuli elfoglaltsagom lesz. Elkezdtem tobb visszaszamlalast is: 12 nap, mig Balazs ujra meglatogat, es 19 nap, mire ujra hazamegyek. Mar majdnem leirtam,…..
Nem irok annyira surun, mint ahogy a blog ujraelesztesekor terveztem, de most arra gondoltam, hogy osszegzek par dolgot az elmult hetekbol. Tobb, mint egy honapja lakom Hamburgban, es az ido eleg lassan telik errefele. Most mar termeszetesen itt is minden karacsonyi lazban eg, es a varos…..
Ma volt az eddigi legnyugodtabb napom Hamburgban, ami azert picit szomoru, mert mindezt annak koszonhetem, hogy reggel nem tudtam elindulni a lakasbol, annyira fajt a gyomrom es a fejem. Fogalmam sincs, mi tortenhetett, de gyakorlatilag az egesz delelottot vegigaludtam, es csak delutanra koltozott…..
Nehezebb ujra elkezdeni blogolni, mint elozoleg gondoltam volna. Kellett vagy ket het, amikor a gondolatok a fejemben mar bejegyzes-cimekben es jol megfogalmazott blogos mondatokban kavarogtak, majd egy kis batoritas a baratoktol es a csaladtol, hogy miert nem irod ki magadbol...? Es milyen igaz,…..
Helló, Barát :) Napok óta motoszkál bennem, hogy mennyire szívesen mennék most én is Londonba (pedig egyébként nem is olyan régen voltam), úgyhogy arra gondoltam, összeírok neked egy kis ajánlót az útra, hogy ha netalán üres időd van, akkor meglátogathasd azokat a helyeket, amik…..
A munkahelyemen történt változások folyományaként főnök leszek! :) Azaz lesz egy "beosztottam", akivel együtt egy csapatként leszünk felelősek egy területért az én irányításom alatt. Nagy dolog ez, legalábbis nekem, és komolyan is veszem! Mindig úgy gondoltam, hogy egyszer, a…..
Az augusztus 20-i hetet Londonban töltöttem, főként azért, mert Alex és Rishi esküvőjére voltam hivatalos, meg azért, hogy meglegyen az idei adagom a kedvenc külfödi városomból, harmadrészt pedig azért, mert idén még nem voltam nyaralni.  Megérkeztem 20-án, és mintha…..
Napra pontosan 1 éve érkeztem haza Londonból. Emlékszem, éjjel még pakoltam, reggel nagyon korán keltem, a kulcsomat bedobtam a levélszekrénybe, és elcibáltam a csomagjaimat a West Hampstead-i vasútállomásra.Megérkeztem haza, aludtam egy nagyot, és azon töprengtem, hogy minden…..
Valószínűleg csinálok egy új blogot, de amíg az nincs, és történik valami, írom ide.Szóval. Elmentem ma jógázni. Hogy miért? Valamit ki kell találnom annak orvoslására, hogy folyamatosan pörög az agyam, nem tudok kikapcsolni, munkával álmodom, és érzek egy ilyen belső…..
Másfél hónap alatt több, mint 40 állásra jelentkeztem, ebből 12-szer hívtak fel, azaz ennyi első körös interjún vettem részt, második körre 3 helyen jutottam be, és meglett az az egy, ami mindent visz! Gondoltam, megosztok pár tanulságot a blog olvasóival erről az elmúlt…..
Persze nem igazi pszichológusos, tapsoljuk-meg-egymást-os terápián (lévén, hogy kiegyensúlyozott és pozitív vagyok), hanem a Madách Színház Csoportterápia című musical-komédiáján premier előtt.Háttérinformációként annyit tudtam, hogy a darab a színház kortárs musical…..
Az álláskeresés egy hónapja tart, és szerencsémre sok interjún vettem részt, úgyhogy már szinte annyit foglalkozom az új munkahely megtalálásával, mintha főállásban dolgoznék. A tapasztalatok meglehetősen szórnak, és ha nem tartanék a következményektől, akkor szívesen…..
Most, hogy újra elérhető közelségben vannak a barátaim, igyekszünk a hétvégékre kitalálni valami jó kis programot, és lehetőleg kiszabadulni a városból. Bár Budapest nem London méretű és kaliberű, azért mégiscsak messze van a természettől, és lehet, hogy öregszünk, de jó…..