Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thomas lieven

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem az ilyen esetek miatt él az az általános kép a biztosítókról, hogy csak a szerződéskötésig fontos nekik az ügyfél.  Kedves Homár!  2015. június 9.-én villám csapott a házunk előtt álló villanyoszlopba, aminek következtében tönkrement egy Sony Vaio laptop és a vezetékes telefon. (A…..
thomas lieven 2016.02.01 19:12:19
@Kondom Keselyű:
Igen, ezt már én is felvetettem tegnap hajnalban, csak akkor senki nem reagált rá. Idézem:
"Állandóan fölmerül itt a műszaki cikkek gyors értékvesztése, meg a káronszerzés tilalma. O.K. Megértem. Jogos. De akkor az miért van, hogy az éves biztosítási díjat évről-évre a gyorsan értéküket vesztő műszaki cikkek ÚJ ÉRTÉKE után fizetjük? Ha elfogadom, hogy a műszaki cikkek évente 20-30-akárhány %-ot veszítenek az értékükből, és ennek arányában csökken az utánuk a biztosító által fizetendő kártérítési összeg is, akkor ugyanilyen mértékben csökkennie kellene az éves biztosítási díjnak is, ehelyett az évről-évre nő, mégpedig az inflációt kissé meghaladó mértékben. Akkor most hogy is van ez? Az avuláson szerzés tilalmát nem mondja ki a Ptk.? :-)"
thomas lieven 2016.02.01 22:12:41
@Tudatosbiztositas.hu:
Logikus, amit írsz, meggyőztél.
thomas lieven 2016.02.01 22:32:32
@ghck:
A vagyontárgyakkal kapcsolatban elfogadom a választ, viszont az én éves avulásom – remélem – nem éri el a 30%-ot, úgyhogy pillanatnyilag még nem indokolt a drasztikus díjemelés... Egyébként mintha rémlene, hogy az életbiztosítások tarifája függ az életkortól (de erről inkább a hozzáértők nyilatkozzanak), az viszont biztos, hogy egy bizonyos életkor fölött nem is köthető a magas kockázat miatt. Kutyára is köthető egészségbiztosítás, de pl. a Groupamánál csak 7 éves korig.
A CIB válaszából kiderül, hogy nem ők akarták az új lízingszerződéseket, hanem egy jogvita miatt kényszerültek erre, és az ügyfeleknek lesz jó. Sajnos a kondíciók még nem véglegesek, de legyenek türelemmel, talán a behajtó megérkezése előtt kiderülnek: A Tékozló…..
thomas lieven 2011.07.08 13:54:26
Ezzel a levéllel óriási öngólt lőtt a CIB Bank, mondhatni házhoz jött a lóphaszért a Homárhoz. Csak néhány apróság:

1. "Álláspontunk szerint (...) a CIB Bank Zrt. jogszerűen szerezhetett tulajdonjogot egyes lízingelt gépjárművek felett." - Kedves CIB Bank, ez így sajnos még kevés! Majd, ha a Planet Leasing álláspontja szerint IS, illetve - ha ők ezt vitatják (márpedig vitatják), és peres útra terelődik a jogvita -, a BÍRÓSÁG álláspontja szerint IS... - na, majd akkor lehet írogatni az ügyfeleknek, persze nem olyan stílusban, mint az első levélben.

2. "Ennek részleteit munkatársaink még véglegesítik..." Na számolgassunk csak! A felszólító levél június 21.-én ment ki, tehát az "együttműködő ügyfelek" legkésőbb június 29.-én már leadták autójukat. Kedves CIB Bank, és Önök még csak most vakaródznak az új szerződés részleteinek a kidolgozásán??? Közben meg halomra pusztulnak az emberek, mert az Önökkel együttműködő háziorvos nem tud kimenni a betegeihez?
3. "a lízingelt autóra kedvező átfinanszírozási konstrukciót kínálunk fel..." Kedves CIB Bank, és mi van akkor, ha a Planet-ügyfél a lízingszerződés megkötése óta eltelt 3-4 évben esetleg elveszítette a munkáját, tartalékaiból azonban gond nélkül fizeti a törlesztőrészleteket. Munkáltatói igazolás hiányában hogy kötnek vele több milliós értékre szóló új lízingszerződést?