Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palkó - 68

23 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közéleti Paliságok Bohóctréfa 2011.06.14 21:46:21
Amire reagálok:Szíjjártó Péter: Nem szép dolog bohóctréfát űzni az emberekkelAttól tartok ezt a bohóctréfát nem a szakszervezeti vezetők kezdték: egy korábbi egyeztetésen miután a szakszervezeti vezetők azt javasolták: ha már a miniszterelnök férfias tárgyalást ígért,…..
Amire reagálok:Orbán Viktor: Renvédelmisek a rend oldalán álljanakNem tudom, hogy ki hogyan van vele, nekem az a gyerek jut az eszembe, aki játék közben állandóan változtatja  a szabályokat, ahogy éppen a kénye-kedve tartja, illetve úgy, hogy neki kedvezzen. Aztán amikor valaki…..
Amire reagálok:http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/2915-szijjarto-jori-allasfoglalasat-szemelyes-motivaciok-indokoljakEgyszerűen nem értem. Ennyire ötlettelenek? Jobb védekezésre nem futotta?Ha komolyan veszem ezt az érvelést, akkor nyugodtan elvethetem az összes politikusi…..
Közéleti Paliságok Kezdetek 2011.06.08 01:02:00
Nem állt szándékomban blog indítása, de már nem bírtam tovább. Valahol le kell írni, ki kell adni magamból. Meg egyébként is, vannak dolgok amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni...
Ez nem egy egyszerű történet. Évekkel ezelőttre nyúlik vissza. Még amikor elkezdtük ezt az egész somlói kóstolgatást Pityivel. Pityi gyerekkori emlékei szerint nevezetes hely volt az Európa, sokat jártak oda sütizni. Ennek megfelelően az elsők között volt, ahova ellátogattunk.…..
És bekövetkezett, amit már nem is hittem. Pityi felhívott, hogy ráér, sőt, már ki is nézett egy jóravaló Somlóit. Most olvasta, hogy a nemzetközi szinten is legismertebb magyar cukrászt megszerezte a Centrál kávéház, és ez őt nagyon izgatja. Milyen lehet az ő Somlóija.…..
Most jövünk csak rá igazán, hogy mit is jelent nekünk Pityivel ez az egész. Most kezd igazán körvonalazódni, hogy mit várunk el saját magunktól, meg mit ad nekünk. Hogy mit is ad: nagyszerű alkalmat, hogy heti rendszerességgel találkozzunk, eszmét cseréljünk mindenféle…..
Egy ismerősöm születésnapján voltam, sörözgettünk, karaokeztunk, jól éreztük megunkat, amikor valaki bekért egy Somlóit. Hú, nagyon kiváncsi lettem, mert ízlett nekik, de sörre ... hát arra sehogy nem megy nekem az édes, úgyhogy rávettem Pityit, hogy nézzünk meg együtt nap…..
Pityi lovagos hasonlata most igazán beérett, hiszen a lovagi léthez nélkülözhetetlen városfalat is megtaláltuk már. Egy füles alapján indultunk ide, miszerint állítólag a város legjobb csokiöntete található itt. Nos... Most még nem árulom el mire jutottam, a bejegyzés végére…..
Ma végre eljutottunk a Nándori cukrászdába, egy kellemes sétával, majdnem végig a Ráday utcán a sok hangulatos vendéglátóhely előtt. Sétáltunk szép kényelmesen, még a Templomon is túl, ott ahol a kurtafarkú.... izé, na ... azért nincs ez annyira messze! Szóval majdnem a…..
Ez igen! Ez aztán a meglepetés, mi?Nagyon furcsa érzés alakult ki bennem. Olyan furcsa bukéja van az egésznek....Nagyon divatos lett megmerítkezni valami visszataszító, különös, a hagyományos értékrend szerint nem elfogadott magatartásban, szemléletben. Főként a reklámokban a…..
Palkó - 68 2008.01.11 01:34:38
Eredetileg a Nándoriba akartunk menni a Ráday utcában, de mire odaértünk már zárva volt. Hát most akkor merre?Tegyünk egy utolsó kísérletet a Hauerrel, hiszen oly sok helyről hallottuk, hogy milyen finomak a sütik.De miért is utolsó kísérlet?Voltunk ott ugyanis már…..
Már múlt héten ide akartunk jönni, és meg is tettük az előkészületeket, megpróbáltunk utána nézni a Neten, hogy meddig tart nyitva. Saját honlapot nem találtunk, csak cikkeket, hogy bezár, illetve bezárt, mert túl magas bérleti díjat kérnek a helyért. Próbáltuk a tudakozót…..
Egy kellemes kirándulásra hívja az édességek szerelmeseit a Ruszwurm cukrászda a Budai Vár szívébe, a Szentháromság tér közelébe. Én még emlékszem, hogy volt egy idő, amikor cukrász múzeumként üzemelt e hely. Mostani hangulata, berendezése is ezt az élményt hozza, mintha 100…..
A Desszertek Királynője Centrál 2007.11.22 06:00:00
Egy-két éve már jártunk a Centrál Kávéházban és meglehetősen kellemes élményeink maradtak mind a helyről, mind az itt elfogyasztott Somlói Galuskáról. Szép kehelyben kaptuk anno, meg jó sok csoki öntettel. Gondoltuk megnézzük ezúttal is, immáron alaposabban, kitérve minden…..
Ezúttal javaslat alapján indultunk el, mégpedig Kőbányára. Lehet, hogy a térkép ördöge avatkozott be, vagy egyéb véletlen folytán, de egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy a javasolt helyet sikerült felkeresnünk. Ennek legfőbb oka a tapasztaltak.Pityivel tanakodtunk utána…..
Az Auguszt cukrászdáinak sajátos hangulata van. Ennek pedig különösen. Valahogy olyan, amikor belép az ember, mintha egy családi házban, ismerősöknél látnák vendégül egy különleges party alkalmából. A bejáratnál a szerviz asztal, beljebb pedig helyet lehet foglalni, és…..
Úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk időről időre nem belvárosi cukrászdákat is felkeresni, amelyek a környék nevezetességeinek számítnak. Így, kezdetben elsősorban korábbi saját tapasztalatokra támaszkodunk a választások során, de a későbbiekben szeretnénk javaslatok…..
 Első csalódás: a somlói itt is kocka. Hát én most már csak kockákat fogok enni, bármerre is megyünk?! No mindegy. Így jártam. A somlói kétféle kiszerelésben található a pultban, egyrészt elvihető műanyag dobozban, illetve tányéron előkészítve, öntettel és habbal.…..
Apró, kerek kávéházi asztalok fogadnak mindenhol. 18 óra van, meglehetősen telített a hely, de úgy látom, hogy folyamatosan vannak szabad asztalok. Kb. 5 perces ücsörgés után kérdezik meg, hogy mit óhajtunk fogyasztani. Az étlapot böngészve ér az első jelentős benyomás: itt a…..
 Nu, ez a hely egy érdekes szerzemény. Mostanában találtam rá, ahogy egy alkalommal a Király utcán battyogtam a körúttól a Deák tér felé. Nemrég még valami műszaki bolt volt itt, azelőtt pedig valaha egy szép bőr övet vettem ezen a helyen. De végül is most nem ez a…..
Kezdjük azzal, hogy kihagyhatatlan. Lehet mindenfélét mondani a Jégbüfére, de elmenni mellette, biztos, hogy nem lehet. Naponta ezren sétálnak, vagy utaznak el mellette, hiszen a Belváros szívében a Ferenciek terén (ex Felszab) található, mindjárt az egyik legforgalmasabb…..
Ezen a szép őszi napon az Andrássy úton indultunk el, mert ott van egy gusztusos kis olasz cukrászda, amit minden nyáron felújítanak. Bíztam benne, hogy mostanra elkészült, de sajnos nem. Nos, most mi legyen? Hát az imént ahogy az Operaház melletti saroknál elhaladtunk, egy…..