Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E. Bonheur

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Telefon. Ismeretlen szám. Vagy éppen ismerős. Mit sem sejtve felveszed. "Hogy képzelted, te rohadék?" "Nyissa már ki a szemét, maga szerint mit csinál a férjecskéje, mikor késő estig dolgozik?" "Csak jót akarok magának, higgye el, tudnia kell, mi folyik a háta mögött." "Hagyja…..
E. Bonheur 2012.10.09 17:15:28
@Rhianne: az álláspontjaidban senki nem akar megingatni, hisz mi sem szebb, mint egy teljes hűségben leélt 50 év például. Az rossz, ha az embernek az illúziói összetörnek, vagy sérülnek, én is tapasztaltam, igaz, egészen más témában. Csak az 50 év hűség nehezen kivitelezhető, és ha sikerül is, a kérdés, hogy minek a rovására megy. Mert ebben is sérülhet az egó.
E. Bonheur 2012.10.09 17:17:43
@Tenkeskapi Tánya:
Kíváncsi lennék, hogy itt ezen a blogon hogyan érvelnének.
E. Bonheur 2012.10.10 14:16:26
Kedves @Rhianne: nem voltam hasonló szituban, de én is kisvárosban élek, ismerem a működését. Az biztos, hogy a kisvárosban is a csoda, csak három napig tart. Amilyen pletykaéhesek általában az emberek, azonnal, ahogyan csak lehet, útjára indítanak egy újabb beszédtémát és te már le is kerültél a címlapról.
Ha te nem foglalkozol vele, akkor hamarabb vége lesz. Példa rá, a fodrásznőm, akit megcsalt a férje és kiderült. Nahát! Mindenkinek elsírta magát, és elmondta azt is, hogyan szüntette meg a férjének a viszonyát és, hogy szerezte vissza csak magának a férjét. Persze, ettől még nem biztos, hogy meg is szűnt a férjének a viszonya. Nekem is elmondta, pedig nem barátnőm, csak a fodrásznő, akihez járok. Tehát, ő maga is melegen tartotta a témát. Akkor egy következő alkalommal már 'illett is' megkérdezni, hogy mizújság. Nem mindenki téged néz, nem mindenki rólad beszél, nem mindenki téged figyel még egy kisvárosban sem, csak akkor, ha te is rájátszol.
HARMINCOT 228 2012.09.10 16:36:28
Semmi több. Csak ruhádból kibontva, itt állsz előttem mezítelen. Bármit tehetnék, és te ezt akarod. Van-e nagyobb kegyetlenség, mint szótlanul hallgatni a csönded? Nem teszek semmit. Önuralom uralja a te tested is. Játék-e a kegyetlenség? Megvonási tüneteid lesznek, és én ezt…..
E. Bonheur 2012.09.28 17:40:32
Barbieds sorozatának 3. része a nyitott kapcsolatokról Marcia Baczynski könyve alapján. Itt olvashatjátok az első és itt a második részt.  Elérkeztünk az utolsó adaghoz a nyitott kapcsolatok működtetéséről szóló sorozatban. Végezetül a féltékenységet és a…..
E. Bonheur 2012.09.15 18:05:42
és nem csak @OakTree: az egyáltalán nem mindegy, hogy egy kapcsolat mikor kezdődik. Mikor 20, vagy éppen huszon és egy kicsi korban, vagy 30 fölött valamennyivel. 30 fölött valószínű tudatosabban választ párt már az ember, nem éppen azon a hebehurgya módon, mint 20 évesen. Talán jobban meg is becsüli, vagy úgy gondolja, hogy jobban meg kell becsülnie, hiszen sok év lemaradása van a korosztályához képest. Gyerekprojektek, stb. Na meg, van akinek 50 éves korára csak egy 15 éves múltja van egy párkapcsolatban, és van akinek 30 év is lehet. Az se mindegy, hogy milyen korban találja az embert a kapcsolatának a kifáradása, 50 fölött valószínű már higgadtabb az ember.
Sokszor írtam már a házasságról, a monogámiáról, sokszor vitatkoztunk róla, de még nem készítettem közvélemény-kutatást arról, hogy a hűtlenek hogyan állnak a házasság intézményéhez általában és mit gondolnak a saját kapcsolatukról. Leegyszerűsítve: vajon igaz-e,…..
E. Bonheur 2012.08.15 11:53:50
@hibiszkusz50: ebben az ösztönösségben igazad van, ennek így kellene működnie, és nem állandóan azon agyalni és tervezni, hogy mit csináljak jobban, hány "jó cselekedetet" kell tegyek, amíg eljutunk valahová. Ez a tudatosan tegyünk a párkapcsolatért, nekem nagyon mesterségesnek tűnik, amibe előbb-utóbb belefárad az ember.
Elméláztunk már azon, hogy mit tegyen a férfi a nője vagy neje hűségéért, meg mit tegyen a nő a férje vagy embere gáncstalanságáért, de ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy csak olyan polgártársak léteznek, akik az örök hűségről álmodnak. Biztos meglep jónéhány…..
E. Bonheur 2012.08.06 17:07:37
@est ragon: amúgy ez nem egy általánosan bevett szokás az iskolákban, hogy a lopáson kapott gyereket kirúgják az iskolából. Fegyelmi eljárást indítanak ellene, és ha ez az első vétség, akkor itt egy gyengébb büntetést rónak ki, mint az eltanácsolás. Ha pénzbírságot is kell fizetni, akkor már egyféle büntetés már van is, igaz, az igazán a szülőket terheli.
@OakTreenek igaza van, a gyerekek azt is érzik, amit mi nem. Viszont a túlzott odafigyelés, ami folytonos ellenőrzésbe megy át, szerintem az se jó.
A hűtlenség és a hazugság szinte elválaszthatatlan egymástól. Azért csak szinte, mert van közös megegyezés alapján folyó félrelépés, no meg olyan helyzet, hogy nem kell konkrétan hazudni annak, aki a megfelelő kérdéseket sem teszi fel. Bár, ha egyszerűen csak diszkrétek…..
E. Bonheur 2012.07.28 09:22:09
@blogol211:
a néhány évvel ezelőtti énem teljesen egyetért veled.
Erre a blogra is hasonlókat írtam volna, annak ellenére, hogy a házasságomban felismertem a hiányokat. De változol, te is, és a társad is. Ez nem mindig összhangban történik. A bűntudatra @skarlát betű reagált. A lelkiismeret furdalás, ami valamilyen szinten rokona a bűntudatnak, igen létezik. De vannak ennél erősebb érzések is, amik ezeket háttérbe szorítják, sőt képesek meg is semmisíteni. El tudod képzelni ezt? Én sem hittem volna, ha nem tapasztalom meg. Persze, a törekvés, a vágy, ha van bűntudat, lelkiismeret furdalás, ha nincs, megvan, hogy "rendet" csináljon az ember a háza táján. Sok esetben nem lehet csak úgy elhagyni egy házastársat, mert néhány dolog nem működik vele. De megjavítani se lehet, mert az ember nem egy szerkezet, hogy beállítsuk, hogy jól működjön. Van még egy megoldás, igen, beletörődni mindenbe. Nem mindenki képes a vágyait kreatív tevékenységekbe szublimálni, csak elfojtani, és az eredmény....van példa arra is elég.
E. Bonheur 2012.07.28 19:11:39
@est ragon: Reszkessetek férfiak,itt vannak a gyilkos kezű nők! :))))
Ha igaz is a történet, én azt hiszem, hogy azóta megszelídültünk.
Válasszuk azt a következményt inkább (te ajánlottad), hogy a növekedő férfi átlagéletkor a hűtlenségnek köszönhető. Végül is minden illúzió, miért ne lehetne ez is?
A hűtlenség ábécéje Szex=??? 2012.07.19 07:19:00
Az egyik leggyakrabban használt fogalom a hűtlenség témakörében maga a szex. De ha jól belegondolunk, lehet, hogy sejtelmünk sincs, mit értenek a többiek szexualitáson, szexuális kapcsolaton, vagy szeretkezésen. Talán még saját magunkról se tudjuk pontosan, mit értünk alatta,…..
E. Bonheur 2012.07.19 14:21:38
@skarlát betű: nekem egy filmnek egy részlete például, egy jelenet fejezi ki mindazt amit jelent számomra.
E. Bonheur 2012.07.19 15:18:45
@skarlát betű: egy kicsit a sci-fibe, a fantázia világába nyúlnak az én gondolataim is, a film, az tulajdonképpen dráma-horror. A misztifikált vágy és a szex, viszont a horrorfilm eszközeivel kitűnően van ábrázolva. Possession (1981) (Több ilyen nevű film van, azért írtam évet is utána.)
Nemrégiben feltettünk egy hasonló kérdést a férfiakra vonatkoztatva, most eljött a nők ideje. Mit tehet egy nő annak érdekében, hogy a partnere, pasija, férje ne vágyjon más ágyába, vagy, ha vágyik is, mert ugyan melyik pasinak ne lennének vágyai, legalább ne lépjen a tettek…..
E. Bonheur 2012.07.02 19:21:43
@OakTree: hátha még elolvasod ezt. A korodat hozod fel mindegyre, aki már tapasztalt, és a hivatása révén sok mindent tapasztalt.
Egy jó alany vagyok majdnem mindennek az ellenkezőjére, amiket te írsz. A korom hozzád közeli, és huszonév házasság van mögöttem, tehát a gyerekemet már felneveltem. És hát a szeretői viszony kezdetét ráfoghatjuk a hormonokra, tegyük azt, de hogy fent is tartotta évekig, azt már nem hiszem. Soha nem tudnám azt mondani, hogy megbántam, hanem hálát adok a sorsnak, hogy volt részem benne. A nyűgjével együtt. Ha lehetne, folytatnám. És tudatosan, nem hormonok által vezérelve. Nem pusztult bele senki (én szenvedtem csak a végétől), a férjem nyert belőle, mert egy vidám, derűs, boldog nő volt addig mellette. Rengeteg jó dolgot kaptam attól a viszonytól, a férjem soha nem tudta volna megadni nekem. Voltak negatív dolgok is, de összességében nyertem. Most visszazuhantunk a semmi állapotába. El kellene válnom, szerinted?
Nem válok el, mert a férjem társa is vagyok, egymásra is szükségünk van. Na meg, új élet, kezdeni a semmiről? Hülyeség. Nem kívánnék összeköltözni senkivel. Hacsak nem a hormonok hatására. :) Bocs, ne vedd sértésnek.
E. Bonheur 2012.07.02 19:27:06
@est ragon: neked is ajánlom, amit írtam a kedvenc hölgyednek.:)
E. Bonheur 2012.07.02 19:58:19
@est ragon: ha kiderülne a dolog, ugyanezt mondanám. nincs más igazság. nem mentegetőznék azzal, hogy a hormonok, vagy valami egyéb kitalált dolog. Nincs tanulság, és nem is kell mindenben azt keresni. Csak a látókört akartam szélesíteni. A féllábúság a rövid szöveg miatt van, és nem is vagyok hajlandó részletekbe bocsátkozni, vagy magyarázni.
Egy 2008-as, Németországban végzett felmérés szerint, amelyben majdnem 6000 nőt és férfit interjúvoltak meg, az a meglepő eredmény jött ki, hogy a nők 55%-a legalább egyszer félrelépett már. A pasiknál ez az arány 49%, igaz, rájuk jellemzőbb, hogy többször vagy folyamatosan…..
E. Bonheur 2012.07.02 14:06:17
@OakTree: igen, olvastam, hogy szigorúan magadra vonatkoztatva, és nem vagyunk egyformák, tudom.
Bele kontárkodok egy kicsit, mert megvizsgálva magam rájöttem, hogy a szerelem címszó alatt amit felsoroltál, az nálam simán a szeretet kategóriába illik bele.
A szerelem az más, az perzsel, az éget, az még fájni is tud. És tökmindegy, hogy egy sima kapcsolat eleje, vagy egy házasság melletti viszonyról van szó.
Kicsi vagyok, gyáva és pofátlan. Kihasználom a szeretetet, amikor a bársonyos szörnyek érzelmileg érintve vannak, és türelmesek. Mintha, már-már változnék, nem a másikért, és mégis a másikra gondolva. Szurkálok, véreztetek, miközben fekszem a kertben, a zöld fűben, fölöttem…..
E. Bonheur 2012.06.27 10:53:00
Ezúttal egy női olvasónk vendégposztját bocsátom közre: Bogi ugyan elvált már, de kényszerűségből még mindig a volt férjével él, aki nem hajlandó elköltözni, se igazán elengedni a feleségét, érzelmileg zsarolja és pokollá teszi az életét. Mindeközben Bogi dolgozik,…..
E. Bonheur 2012.06.22 13:36:12
@DieLente: erre jó példa vagyok én is. Tinédzser voltam, amikor a szüleim szét váltak. Persze, nem sokáig, mert ha van egy olyan önző gyerek, mint én amilyen voltam, akkor az készbe veszi az ügyet, és megoldja. Addig csűrtem-csavartam (zsaroltam az anyámat), amíg az apámat visszafogadta. Nekem ők, akkor úgy kellettek, egybe, bár tudtam, hogy szarul élnek. Nekem az volt fontos akkor, hogy ők együtt maradjanak.
Eredmény: anyám rá is ment.
Persze, most már másképp látok mindent.
Sok szöveget kaptam az utóbbi időben, illetve folyamatosan olvasom az innen-onnan érkező cikkeket, könyveket. Az egyik gyakori érv a félrelépés ellen, hogy az ember úgyis lebukik, nincs olyan, aki soha ne követne el valami hibát, és ha felfedezik, mit tett, nagyon nagy bajok lesznek.…..
E. Bonheur 2012.06.21 23:01:01
@koibito: persze, néha én is vagyok, úgy elvétve:)
de a kommentjeid....., mintha a jó néhány évvel ezelőtti énem írta volna.
na meg, én is az egzakt tudományokhoz vonzódok/vonzódtam, pont olyan elvek alapján, mint te.
aztán rájöttem, hogy "szart" se érnek:) csak a munkám, amit megtanultam jól elvégezni.
és ez nagyon oké, csak a skálát bővíteni kell. Jó úton haladsz. :)

off volt
Ma új posztíró mutatkozik be, mégpedig est ragon, aki nem olyan rég fedezte fel magának a blogot és azóta szorgalmasan, mitöbb kimerítően kommentel, számos kérdésre keresve a választ. Nem sűrűn fordult elő eddig, hogy férfi szánja rá magát posztírásra, úgyhogy ez most extra…..
E. Bonheur 2012.06.17 16:37:31
@skarlát betű: érdekes, látod, csak vannak azonos szituációk. Ezt a meccset mi is lejátszottuk otthon.
E. Bonheur 2012.06.17 17:03:09
@est ragon: hát, figyelj! Összefoglalom, és ezzel az est ragon téma lezárva.
Megcsalt a feleséged.
Kiderült.
Következmény: nem bírod ezt feldolgozni.
Döntened kell: 1.elakarod hagyni, válni akarsz, mert annyira meg vagy bántva,
2. vele akarsz maradni, feldolgozod magadban, megbocsájtod.
Ha az elsőt választod, akkor nincs miről tárgyalni.
Ha a másodikat választod, és a feleséged is veled akar maradni (én az ő helyében ennyi átbeszélés után, ha még mindig nem fogta volna fel a párom, h vele akarok maradni, akkor azt hiszem, hogy 180 fokos fordulatot vennék, és én menekülnék el tőle), akkor most már hagyd békén. Én úgy gondolom, h ha megakarod menteni a házasságodat, akkor zárd le ezt a témát. Valszínű néhányszor átbeszéltétek, és az bőven elég.
E. Bonheur 2012.06.17 20:47:45
@est ragon: szerencsédre nem vagyok sértődékeny.
ugyanezt a választ kaptad @zsittől is, még szebben kifejtve. Ha hosszasan piszkálod a sebet, még jobban elfertőződik.
Meg nem történtté nem tudod tenni a dolgot. Együtt kell élj vele.
Sajnálom, nekem elég nyers modorom van, de rosszindulat soha nem vezérel.
Úgy tűnik, a vendégposztok korszaka köszöntött ránk, és ismét egy pasi billentyűzetéből. Gondolom, lesznek néhányan, akik magukra ismernek White Rabbit nicknevű posztírónk történetéből, ha nem is teljes egészében, azért részben igen. Talán gyakoribb jelenség ez, mint…..
E. Bonheur 2012.06.15 22:14:27
@est ragon: Van egy emberkategória, aki bármilyen késztetést is érezne, vagy bármilyen rosszul is menne a sora a házasságban (lehet, h eléldegélné az egész életét szexmentesen, vagy valami szexnek nevezett együttlétekben, aminek köze nincs tulajdonképpen a szexhez), és akkor se vetemedne rá arra h megcsalja a párját. Ők azt mondják, hogy ettől nem éreznék jól magukat, megszólalna a lelkiismeretük. Ez a kategória általában nem válall az élet más területén se semmilyen kockázatot. Vagyis egyszerűbben a járt utat soha nem fogja hagyni a járatlanért. nem fog disszidálni se soha, magas hegycsúcsok meghódítására se fog vágyni, mert veszélyes, le lehet zuhanni onnan. A másik emberkategória, az beleugrik szívesen az ismeretlenbe, még akkor is, ha veszélyes. Lehet azt is mondani róluk durván, hogy felelőtlenek. Persze, jobban tetszik az, hogy bátrabbak, és kevésbé megalkuvók. Ez már csak értelmezés kérdése. Egyik se rosszabb a másiknál, csak két különböző típus.
E. Bonheur 2012.06.15 22:18:15
@est ragon: ezt meg különösen nem értem én sem. Zavarosak a történeteid. Ha voltál a csalók oldalán is, akkor szavad se lehetne, max. néhány hümmögés ezen a blogon.
E. Bonheur 2012.06.17 14:32:53
@est ragon: csupán arra akartam utalni (mert azt írtad, h az első feleségedet te is megcsaltad), hogy tudod te, hogy honnan fúj a szél, vagy te már annyira tapasztalt. Tudod, h mi vitt rá, mi miért történt. A saját egyedi helyzetedre, TE kell megtaláld a választ, és ez a rengeteg neked címzett komment segíthet eligazodni.
Az egyik legutóbbi kommentfolyamban vetődött fel a téma: haza lehet-e vinni a harmadik szereplő által bennünk felkeltett vágyat, és az otthoni szex csillapítja-e azt? Esetleg meg is szünteti? Mikor megkívánunk valakit, azt a konkrét személyt kívánjuk-e meg, vagy a szexet magát?…..
E. Bonheur 2012.05.30 00:07:02
@barbieds: gratulálok! :P
E. Bonheur 2012.06.03 14:48:59
@est ragon: engedd meg, hogy én is belekontárkodjak. Lehet nem rontott el semmit, senki sem. Lehet, hogy a szerető se tud többet, mint a férj. Nem fontos folyton a hibákat keresni, lehet, hogy te se vagy hibás, és a feleséged sem. Ami tíz évvel ezelőtt működött, az nem biztos, hogy működni fog most is. Van úgy, hogy csak egyszerűen lejárt, és a szavatossági ideje is. Közömbösen meg már nem jó a szex.Az általad elképzelt fantáziák amelyek a női fejekben kell kihajtsanak, és azzal kell a férjeiket stimulálják, az egyszerűen nem születik meg. Azt is mondhatnám, hogy örvendj, hogy 10 évig volt elegendő fantáziája, és reménykedj, hogy ez alatt nem csak kötelességből tette.
Nem kell bűnbakot keresni. Így biztos nem hódítod vissza az asszonyt.
Bármilyen jó és kielégítő lehet egy szeretői kapcsolat, lehet, hogy eljön a pillanat, mikor az egyik fél úgy dönt, hogy neki fontosabb a házasságának rendbetétele. Ez sokszor lebukás után következik be, de olykor nem is kell hozzá lebukni.Szerepet játszhat a rossz lelkiismeret, a…..
E. Bonheur 2012.06.02 14:54:43
@normálnyomtáv: pedig ez az elvárás, amit @marketingmunkás is mondott. Holnaptól ki kell szeretni valakiből, el kell felejteni. Egyik napról a másikra. Ha nem fűzött hozzá az égvilágon semmi, akkor fog működni, különben nem. Rászólsz magadra, h ne gondolj valamire, aztán azon kapod magad, h megállás nélkül csak azon jár az eszed.
Más recept kell, más stratégia kell.
E. Bonheur 2012.06.03 13:30:40
@barbieds: Persze. Ha nem is kiábrándulni, de a fontossága eltűnik. Recept az van többféle: munka pl., vagy elmúlik minden, amikor " egyik gyom benövi a másikat" (loptam a hasonlatot vkitől), de lehet nemes fű is, nem muszáj mindig a negatívumokra gondolni. :)
Bulámbuk Lepke és fény 2012.05.01 21:36:00
Mintha nem is én intéztem volna el, hogy felkereshessem, csak egy robotpilóta. Márpedig én voltam. Lepke a fény körül. Nincs itt semmiféle torta, meg démon. Nem azért, mert ő bevonzott, hanem én nem vettem észre, hogy tudat alatt be akarok vonzódni, és kézzel-lábbal tiltakoztam…..
Bulámbuk Tündér és varázsló 2012.04.19 02:50:00
A lusta kis erdei tündér ezúttal is a manók öltözékét viselte. Szerette a föld illatát, a manók járataiban kószálást. Naphosszat elnézegette a gombákat, s bizony megesett, hogy a gonosz boszorkány mérges gombáiról nem figyelmeztette az erdő lakóit – igazából nem is…..
HARMINCOT 253 2012.03.12 16:58:00
Mert hogyan is kezdődik? Hogy beszélgetünk iskoláról, munkáról, családról. Aztán összenevetünk, én kereslek, te keresel, aztán egy kávé, bor, találka. Valahogy egymásba gabalyodva, te ne lépj, ennyi elég, én sem, aztán megint. És látod, ziháló tested mellett hanyatlok…..
E. Bonheur 2012.03.12 23:29:59
HARMINCOT 256 2012.03.09 16:14:00
 Megkezdtem egy zsírleépítő programot. Ennek két érezhető előnye van már az elején: sokkal többet foglalkozom a testemmel, mint ezelőtt. A testtel való foglalkozás növeli a testi vágyakat. Egyelőre még nem futni, hanem dugni akarok. Másik oldalról pedig mozgás közben…..
Bulámbuk Indián 2012.03.03 21:26:00
Olvasok egy könyvesboltban, és egyszercsak észreveszem, sötétbarna hosszú haj, magas, széles váll, nyami. Ólálkodik, ólálkodik, végigfuttatok rajta néhány pózt képzeletben. Megérzem, hogy mintha ő is észrevette volna, a hajamat, lábaimat rakosgatom. Leül mellém, lapozgat,…..
E. Bonheur 2012.03.06 19:04:10
@Ianus: Nem biztos, hogy hibának kell tekinteni. Ennyi volt a rejtett cél - egy figyelemfelkeltés, semmi több - és a cél beteljesült. Innentől kezdve valószínű, hogy már nem is érdekes.
Bulámbuk 02. 27. 2012.02.27 14:21:01
Lassan kieresztem magamból a haragot. Nem engedhetem, hogy a bennem lévő gyűlölet megmérgezzen. Mégis, amikor kieresztődik, csak valami gomolygó köd marad utána. Amíg haragudtam, forrongtam, addig éreztem, hogy élek...
E. Bonheur 2012.02.28 07:01:59