Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rezidens82

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Messze a legkisebb prioritást kapott legfontosabb kérdés idén. Nézzük leegyszerűsítve: Az állam súlyos pénzekből kitaníttat minden évben x számú embert orvosnak, majd utána ad nekik nettó 82 ezer forintos fizetést. Állam bácsi, normálisnak tetszik lenni?A diplomához…..
rezidens82 2011.07.05 14:44:39
Gondolom már nem sokan fogják olvasni a kommentemet, de akkor is beírom...
Az eddigi írásokból számomra még mindig az jön le igen szomorú tényként, hogy a magyar társadalom, még mindig nem teljesen érti az eü katasztrofális helyzetét. Az emberek egy nem elhanyagolható része még mindig jön nekünk az eskünkkel, a hivatástudattal, na meg azzal, hogy az országban mindenki rosszul él, alacsonyak a bérek, akkor mi meg miért kapjunk többet?! Na, pont ez a hozzáállás az, ami végül arra sarkall, hogy én is külföldre menjek orvosként dolgozni, méghozzá mielőbb! Véleményem szerint ezek az emberek vagy félre vannak tájékoztatva, vagy reménytelenül idealisták, esetleg álszentek, de az is lehet, hogy csak egyszerűen buták... már elnézést...
Attól még, hogy normális életet szeretnék biztosítani a jövőbeli/reménybeli családomnak (ugyanis 29 éves orvos nőként eddig még eszembe sem juthatott a családalapítás), a hivatástudatommal kérem semmi baj sincsen, eskümnek nagyon is eleget teszek! Gyógyítani fogok legjobb tudásom szerint! Csak éppen ezek szerint nem Magyarországon... Az ingyenes oktatásom alatt felgyülemlett 2,4milliós diákhitel tartozásomat sajnos nem tudom hivatástudatommal törleszteni, abból nem lesz lakásom, sőt még a villanyszámlára sem elég! Nekem ennyibe volt az ingyenes állami oktatás (pedig még dolgoztam is az egyetem mellett), és ezzel nem vagyok egyedül.
Mindenki keveset keres? Nem állítom, hogy ez nem igaz... de vegyük már figyelemben azt a nem elhanyagolható tényt, hogy KÖNYÖRGÖM, orvosként havi nettó 86ezer a fizetésem!!! 29 évesen!!! Esküszöm a McDonalds-ban többet kapnék. Nem unios fizetéseket követelünk (Németország pl: 2600 EURO a kezdő orvosi fizetés), közel se, 200-300ezer forintról beszélget az ország már hónapok óta! Erről még beszélni kell? Még vannak emberek, akik ezt a követelést sokallják?! Vannak, és ez az igazán elszomorító!!! Ha itthon maradok, tudom, hogy 25 év múlva, főorvosként haza fogok vinni kb 140ezret, ezek ám a kilátások! Aztán nyugdíjasként is járhatok vissza még dolgozni, mert az is pont az éhenhaláshoz lesz elég, ha megélem... És akkor a szakdolgozók bérrendezése még csak szóba sem került!
Mindmellett az összes eü dolgozó nap mint nap ki van téve az agresszív, végtelenül buta, felháborodott betegek ócsárolásának, követeléseinek, fenyegetőzéseinek.. mert hát ki más tehet arról, hogy nem úgy működik a rendszer, ahogy kéne? Ki felelős a katasztrofális körülményekért, a hosszú várakozási időért, az eszközhiányért, ha nem az EÜ DOLGOZÓ?! Na ugye?!!! Hát persze hogy ő!
Hát ennyi, nekem ebből elegem van és mélységesen felháborít ami ebben az országban folyik! És mivel közalkalmazottként az országban jobb feltételek mellett dolgozni nem tudok, hát megyek messzebb. Akik itt maradnak, azokat sajnálom és csodálom a kitartásukat... Ajánlom a társadalomnak, hogy ők is tegyék hasonlóképpen, mert ha már ők sem lesznek, na akkor lesz igazán nagy bajban az ország!!!
rezidens82 2011.07.05 18:53:00
@Horizont:
"Kedves Doktornő!Nem nekem írtál, de miután pont én írtam az előző kommentekben hát magamra veszem:) Nem vagyok ugyan se félretájékoztatott, se idealista, se álszent, se buta! Gondolom én magamról:) Egy 56 éves nő vagyok aki egészséges (még)! Viszont én nem gondolom azt, hogy NEM jogos az orvosok bérre vonatkozó kérésük. Nagyon is jogos!!!"
Kedves Horizont, ezen mondataidból kiderül, hogy az írásom nem neked szólt, tehát kérlek ne is vedd magadra!
"Ajánlod a társadalomnak, hogy tegyék ugyanezt?? Ugye tudod, hogy MINDENKI nem tud elmenni?"
Nem ezt ajánlom, hanem azt, hogy a még itthon maradó orvosokat és szakápolókat hozzám hasonlóan inkább becsüljék meg és ne ócsárolják, becsméreljék!
A türelemről meg annyit, hogy a kollégáimat már 25-30 éve intik türelemre és azóta sem történt semmi változás... sajnálom, de nekem nincs felesleges 25-30 évem... türelmetlen lennék? Lehet...
rezidens82 2011.07.06 12:32:52
@Horizont:
Köszönöm a kollégáim nevében is! Mi sem kívánunk egyebet!